Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kometaaa

Ile zarabia pielęgniarka?

Polecane posty

Tak się zastanawiam - bo te babeczki ciągle strajkują, właśnie oglądam fakty i znów strajki pielęgniarek. Może mnie ktoś oświecić bo kompletnie się nie orientuje.

Gość raz dwa tzy
2 tys na reke. malo?

Gość wieczorowaa sukienkaa
bardzo dużo jak na po szkole średniej. A czemu ludziom po politechnice z łaską dają 1500 zł? a najchętniej płaciliby im 1000??

Gość prosze o wasze zdanie
mnie pielegniarki denerwuja. Wszytskie ktore dotychczas poznalam. Najlepiej nic nie robic a zarabiac duzo ...i sadza ze sa najwazniejsze i wszytsko im sie nalezy. Na 20 pielegniarek jakie znam 3 sa fajne...malo co? A wlasnie co do zarobkow...maja po 2 tys po liceum medycznym i jeszcze im zle...ja mam lepsze wyksztalcenie a jakos mniej zarabiam i nie narzekam.

Gość raz dwa tzy
I lekarze też malo zarabiaja ...600 zl ............za 1/6 etatu.

Strajkuja bo najłatwiej taką ważną dziedziną życia jak zdrowie manipulować jest !

Gość raz dwa tzy
na zlość to i pacjęci powinni zastrajkować i odejść od lożek, a co!!!

Gość raz dwa tzy
ciekawe ile zarabiają Księża , oni nigdy nie strajkują????

Gość pielgniarki dzisiaj musza
miec wyzsze

Gość BabyBlue
Niech strajkują :D NFZ zabierze 1zl z dziennej racji zywieniowej dla pacjentow i da pielegniarkom do wyplaty hehehhehehe

No ja też właśnie podejrzewałam ze te strajki trochę naciągane ,ale w sumie nie znam się.. młoda i głupia jestem :)

Gość BabyBlue
One nie strajkują tylko to są niespełnione gwiazdy filmowe, lubia sie pokazywac w telewizji ;) a NFZ nie ma drukarni i im tych pieniedzy nie dodrukuje bo qrwa nie ma i tyle :D

Gość piegniarki maja prawa
strajakowac bo wykonuja trudny zawod, do ktorego duzo trzeba sie uczyc

BabyBlue Na końcu twojej wypowiedzi pasowało by jeszcze "i chuj" :):)

To w takim razie ile zarabia górnik? Mam nadzieje że coś powyżej 3 tysi bo tyle im się należy, ich praca to dopiero trudna i ryzykowna. Taka prawda.

Gość aloara
jakie 2000?? może w wawie :o mam kumpelę pielęgniarkę która zarabia 1300 a praktycznie non sto pracuje

Gość BabyBlue
2000zl to dostanie pielegniarka na bloku operacyjnym albo na oiomie. po pierwsze malo jest takich miejsc dla pielegniarek po drugie malo jest chetnych bo tam sie pracuje a nie zmienia pampersy i podlacza kroploweczki miedzy jedna i druga kawa.

Gość any any
pielęgniarki wykorzystują mozliwosc strajku i zarabiaja stosunkowo dużo:p inne grupy zawodowe nie maja tak dobrze..

Gość akabakaa
a czy po liceum medycznym musza konczyc jeszcze jakas szkole?

Gość BabyBlue
A cos ty myslala. Po takim leceum to niektorzy nie wiedzą gdzie jest reka i noga.

Gość akabakaa
pewnie jakies studia zaoczne?

Gość dffvfvf
takie zwykłe nie musza:p tzn sa rozne bardziej specjalistyczne pielegniarki ktore musza miec studia ale one tez wiecej zarabiaja

Gość BabyBlue
Co to znaczy zwykle nie muszą ? Pokaz mi miejsce gdzie przyjmuja pielegniarki po liceum hhehehehe, ty chyba masz wiedze sprzed 30 lat :D

Gość raz dwa tzy
ktos wspmnial o gornikach,no wlasnie oni nie musza sie uczyc ale nadstawiaja swoje życie zeby pielegniarki mogly w cieplym pracować no i jeszcze w cieplym postrajkowac ha ha.

Gość teraz kazda musi miec
nie ma juz technikow i szkol pomaturalnych pielegniarskich. sa tylko studia

Gość BabyBlue
Wymagane jest wykształcenie wyższe medyczne , po licxeum to mozesz zostac sanitariuszką dla harcerzy w lesie heehhehe. I to nie daje ZADNYCH uprawnien.

Gość nie znacie realiów
wszyscy wierzą w to co podają w mediach i zdążyli na tej podstawie wyrobić sobie zdanie pielęgniarki to nie osoby po szkole średniej, ale po studiach lub studium pielęgniarskim szkoła jak każda, mniejsza o to mieszkam w małym mieście, tutaj pielęgniarki w większości zarabiają 1100-1200 zł na rękę (i mam na myśli np. oddział neurologii gdzie praca lekka nie jest, bo to praca czysto fizyczna wręcz) wiecie jak często wygląda przyjęcie pacjenta na oddział w nocy? Przyjmuje pielęgniarka i leki podaje też pielęgniarka (wg własnego uznania) bo doktor nie ma ochoty dobudzić się z dzrzemki

Gość jestem specjalistą i pracuję
w 2 różnych szpitalach i w każdym rozmawiałam z bliskimi koleżankami-pielęgniarkami i one mówią, ze dostają na rękę 900-1300zł i pracują świątep, piątek czy niedziela, w dzień i w nocy :-O byłam szczerze zszokowana jak to usłyszałam :-( smutne to :-(

Gość moja sasiadka jest po liceum
pracuje w szpitalu uniwersyteckim, zarabia na czystko 2200 zl. Na studia pomostowe narazie sie nie wybiera.

Gość akabakaa
a pielegniarka z okolo 20-letnim stazem?chyba wiecej niz te 1200 zl.?