Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evenstar

plamienia w trakcie przyjmowania tabletek po 3 miesiącach - czy możliwość ciąży?

Polecane posty

Gość evenstar

Witam, mam taki oto problem. zazwyczaj pilnuję się ale tu nie było rady. współżyłam wczoraj z chłopakiem, po czym poszłam do toalety a tam patrzę: plamienia.. utrzymują się do dzisiaj. rozważam zażycie postinoru, bardzo się boję :( są to zwykłe plamienie, podbarwione krwią, ale nie miesiączkowe. Czy skuteczność tabletek jest zaniżona? Przyjmuję je od bodajże 2 lat, w tym cyklu raz zdarzyło mi się spóźnić 6 godzin. Proszę o pomoc.

Gość no ja as kto
spokojnie! byłam w tej samej sytuacji . poszłam do lekarza i okazało się, że mam nadżerkę szyjki macicy. w czasie stosowania tabletek w pochwie jest sucho i mogło dojść do mikrouszkodzeń, które spowodowały nadżerkę. stąd te plamienia. jeśli bierzesz tabletki regularnie (dopuszczalne spóźnienie to 12 godz, ) to ciażę możesz wykluczyć

Gość evenstar
tak, ale ja jestem właśnie po zabiegu wymrażania nadżerki. tydzień temu byłam u lekarza na kontroli i już jest wszystko ok, nadżerki brak..

Gość no ja as kto
no to pewno tabletki czas zmienić. albo nadżerka się odnowiła - niestety tego cholerstaw ciężko sie pozbyć

Gość evenstar
na razie uspokoiłam się możliwością ciąży, jednak zmianę zacznę rozważać. zaraz się skontaktuję z ginekologiem bo oszaleję :P