Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość littledaisy

załamana pensja po studiach

Polecane posty

Gość littledaisy

zaraz mnie tu zjada, ze widziały gały co brały. nie nie widziały, bo były bardzo naiwne i myslały, ze bedzie liczyc sie to, ze ma prace, w ktora wklada serce i ktora lubi. a teraz na 3 roku dowiedzilam sie, ze pracownik socjalny zarabia ok 1300 na reke... PO STUDIACH... załamka. zaluje, ze nie zainwestowalam w jakies fryzjerstwo, albo stylizacje. ale, nie, ja sie pchałm na te denne studia, ktore co prawda ciekawe, ale rodziny sie za to nie utrzyma. nie prosze o umoralnianie, licze ze jest tu jakas dobra dusza, ktora podpowie jak sie przekwalifikowac, albo ewentualnie jaka instytucje wybrac po studiach, by ta pensja nie byla taka marna.

Gość littledaisy
ta jasne:(

Gość jkrfej
No o ile znajdziesz te pracę w ogóle. Ja też jestem po studiach i pracy dla mnie nie ma. Chciałabym pracować chociażby za 1300zł...

Gość littledaisy
juz teraz pracuje, ale nie w zawodzie. dorabiam by utrzymac sie na studiach. i liczylam, ze z dyplomem, to będzie mi wystarczac na wiecej niz na podstawowe potrzeby.

" [zgłoś do usunięcia] littledaisy ta jasne " Dla mnie tak:classic_cool:.Maszynki kosztują niecałe 20000:classic_cool:.Ale nie wiem jak papiery:classic_cool:.Natomiast mogłabyś być 1 producentką tego materiału w Polsce:classic_cool:.A tym że tak jest z robotą nie ma się co dziwić jak recesja na pełenm etap:P.Jak głosowałaś na jakichś jełopów to sama sobie zasłużyłaś:P.

Gość idź na studium
ja też zamierzam sobie studium zrobić bo studiuję polonistykę i też gówno po tym będę miała

autorko a może jakieś studium medyczne ? ja nie poszłam na studia, uczę się na kierunku farmaceutycznym ale na tym nie zaprzestanę.

Gość ja też po studiach
a pensja? minimalna krajowa, więc na rękę po 3 latach pracy mam bie cały 1000 zł. Masakra. Dodam, że pracuję w biurze podróży.

Gość idź na studium
Febra ja też chce farmację zrobić :)

Gość hehehehehhehffff
smiechu warto a co to za wybitne studia?? kazdy debil je zaluiczy , trzeba było strudiowac medycyne a nie kierunek dla durniów

Gość
zawsze mozesz zrobic kurs fryzjerstwa, stylizacji czy czego tam chcesz, nawet przez pup- czyli jeszcze ci za to zaplaca ;) nic straconego. ja po psychologii ide na seksuologie, planuje masaz i kurs norweskiego :)

polecam naprawdę ten kierunek :) choć jest pod górkę czasem i to bardzo ale chętnie przyjmują do pracy. Ja jeszcze myślałam nad kierunkami typu : technik weterynarii bądź techniki dentystyczne - też studium.

Gość
nooo dentysta to dochodowe a farmaceuta to taki upgradowany sprzedawca, a zapierdzielasz jak na medycynie..

Gość littledaisy
ja teraz wlasnie w aptekach dorabiam i widze, ze zwykly technik farmacji juz dosc dobrze zarabia, ale w szczecinie z tego co sie orientuje nie ma studium farmaceutycznego:/ trzeba miec mature z biologii by isc zaocznie na farmacje?

bazienko technik dentystyczny po studium zajmuje się głownie protezami i tym podobne :) ogólnie rzecz biorąc kierunki medyczne obojętnie jakie będą miały wzięcie zawsze

"Ferba polecam naprawdę ten kierunek choć jest pod górkę czasem i to bardzo ale chętnie przyjmują do pracy. Ja jeszcze myślałam nad kierunkami typu : technik weterynarii bądź techniki dentystyczne - też studium. " Ale w wielu przypadkach w farmacji jest konflikt pomiędzy moralnością i interesem:P.

12:05 [zgłoś do usunięcia] littledaisy ja teraz wlasnie w aptekach dorabiam i widze, ze zwykly technik farmacji juz dosc dobrze zarabia, ale w szczecinie z tego co sie orientuje nie ma studium farmaceutycznego:/ trzeba miec mature z biologii by isc zaocznie na farmacje? nie ma farmacji zaocznej jest tylko dzienna i wieczorowa z tym, że wieczorowa kosztuje 7 tys za semestr i więcej nawet ;/ do policealnej szkoły nie musisz mieć matury z biologii czy chemii. Na studia farm. trzeba zdawać biolę, chemię rozszerzoną

"bazienka - (...) a farmaceuta to taki upgradowany sprzedawca, a zapierdzielasz jak na medycynie.." po pierwsze - zarabiasz o wiele więcej niż nawet bardzo upgradowany sprzedawca. po drugie - niewiele wiesz o farmaceutach. po trzecie - technik farmaceutyczny to nie farmaceuta, studium farmaceutyczne to nie farmacja.

Gość littledaisy
czyli farmacja odpada...co mozna robic konkretnie po studium medycznym? ktos sie orientuje?

Ferba, tylko weź pod uwagę, że mając technika farmacji zawsze będziesz tą gorszą w aptece. i chociaż zarobisz 2000zł to nigdy nie bedziesz kierownikiem apteki. Chyba, że otworszysz swoja apteke

"w szczecinie z tego co sie orientuje nie ma studium farmaceutycznego :/" to się zorientuj lepiej ;)

Gość littledaisy
Ostatnio coraz czesciej mysle o zarabianiu ciałem.Wystawic ogłoszenie w necie a klientów przyjmować po cichu w domu.Co wy na to?

"Ferba, tylko weź pod uwagę, że mając technika farmacji zawsze będziesz tą gorszą w aptece. i chociaż zarobisz 2000zł to nigdy nie bedziesz kierownikiem apteki. Chyba, że otworszysz swoja apteke" to i tak nie bedzie kierownikiem apteki. bedzie wlascicielem, kierownika z uprawnieniami bedzie musiala sobie zatrudnic.

Gość rtrthtrhthtgh
technik farmacji to trudny kierunek???

Gość rtrthtrhthtgh
chce isc na studium technika farmacji i zastanawiam sie czy pozniej nie bedzie problemu z praca? jak wyglada pensja??