Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykly szary podatnik

ja jako zwykly szary obywatel czuje sie gorsza...

Polecane posty

... od np policjantów. nie wiem jak was ale wkurzyłam sie wczoraj trochę słysząc w wiadomościach ze z powodu zamordowania tego policjanta zmieni sie prawko związane z ich (policjantów) bezpieczeństwem. a ja mam pytanie co z nami zwykłymi ludźmi? zapewne gdyby gwałciciel z ZG napadał na policjantki był by już złapany.

w sumie nie dotyczy sie to tylko policjantów a także polityków. dlaczego pijany poseł za kierownica jest bezkarny? w czym ci ludzie sa lepsi od nas zwykłych szarych podatników którzy co miesiąc płacą na ich pensje?

Gość
mnie tez to poruszylo. czyli wychodzi na to, ze smierc/zycie policjanta jest wazniejsze, drozsze od zycia zwyklego szaraka? bezsens.

ja myślę że nie do końca zrozumiałaś o czym mówili.....tutaj nie chodzi o to że mają zmienić prawo w taki sposób żeby chronić policjantów a o to że wzrosną kary za napaść na policjanta ....jest to zawód o zwiększonym ryzyku ...zresztą w USA też tak jest dostaniesz więcej odsiadki za napaść na policjanta jak na przeciętnego Kowalskiego

a co to policjanta zdrowie czy życie ważniejsze od przeciętnego kowalskiego?

a biorąc statystycznie zapewne w ciągu roku czesterze sa napady na przeciętnego kowalskiego niż policjanta

Gość
123 - no wlasnie, chodzi dokladnie o to, o czym napisalas. Moim zdaniem to bezsens. Idac do policji zdajesz sobie sprawe z tego, ze jestes 100 razy bardziej narazony na niebezpieczenstwo. Mimo to uwazam, ze prawo powinno byc jednakowe dla wszystkich. Rozumiem, ze gdyby ktos zadzgal mnie w tramwaju, dostalby 20lat, przy czym wyszedlby pewnie po 15. Za zadzganie policjanta koles dostanie natomiast ustawowo 25lat bez prawa do odwolania. Nie ma to dla mnie sensu.