Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemalistyczna

Mój 3 latek utyka na jedną nóżkę.

Polecane posty

Gość Problemalistyczna

Od dwóch dni mój synek kuleje na lewą nóżkę. Sprawdziłam ją z każdej strony, nie ma żadnego siniaka, zadrapań, drzazgi - nic. Mówi, że nic go nie boli, ale utyka cały czas. Czy któraś z mam spotkała się już z czymś podobnym? Dodam jeszcze, że nie miał żadnych szczepionek, nie brał lekarstw, nie był chory. Wrócił utykając z przedszkola. Pytałam Panią, ale nic nie wie. Pytałam syna czy się nie uderzył, ale nie, zresztą chyba byłby ślad. Nie wiem czy jeszcze zaczekać i zobaczyć czy mu to przejdzie, czy jechać z nim do lekarza, a moze poprostu panikuję...

Gość Problemalistyczna
Doradzi ktoś? Nie chcę wyjść na jakąś histeryczkę u lekarza...

Witam. Ja bym podjechala z dzieckiem do lekarza, niech obejrzy nozke, jeśli utyka to znaczy,ze coś sie stalo, mógl żle stanąc, uderzyc sie,skrecic nóżkę. Aby nic synkowi nie było, ale moim zdaniem bez lekarza sie nie obejdzie Pozdrawiam

Gość Problemalistyczna
Dzięki za odpowiedz już myślałam, że nikt się nie odezwie. Dziwi mnie tylko to, że nózka Go nie boli i zastanawiam się skąd to utykanie. Jakiś czas temu synek w nocy skarżył się na bóle nóżek. Zdarzyło się to kilka razy, ale w sporych odstępach czasowych. Myślałam, że to bóle wzrostowe, a teraz nie wiem czy to nie ma jakiegoś związku z tym utykaniem :( I nie mogę sobie darować, że już wtedy nie poszłam do lekarza...

Gość nai1234
hej! mam ten sam problem, coreczka od wczoraj utyka na lewa nozke. nie wiem co to jest,nic ja nie boli. poczekam kilka dni i jak sie nie poprawi ide do lek.

Gość Problemalistyczna
Nie martw się, pewnie gdzieś to podłapała. Mój to z przedszkola wyniósł, ale stracha mi napędził :)

Gość taka ta czarna
Dziewczyny takie bolące nóżki to niby nic,ale gdyby był problem ze wstawaniem rano z łóżka,z przejściem jakiegoś odcinka drogi,gdyby narzekały coraz częściej na bolące nóżki,to wtedy nie zwlekajcie bo to mogą być zmiany reumatyczne,a nie leczone grożą kalectwem i wozkiem inwalidzkim!

Moja córka mając 15 miesięcy przeszła aseptyczne zapalenie stawu biodrowego, czyli bez gorączki, jedynie ból nóżki. Kulała na nią i dodatkowo wykręcała na zewnątrz. Lekarz zalecił branie Nurofenu przez tydzień i przeszło. Może twój syn też to ma?

Gość nai1234
witajcie. bylam dzis z mala u ortopedy dzieciecego. nie wytrzymalam, mala rano chodzila okropnie,bujala sie jakos dziwnie. caly dzien stres. u lek usg nie wykazalo nic,mam dawac nurofen. wieczorem juz bylo lepiej. pozdrawiam

Lepiej upewnij się, że to nie jest choroba Perthesa.

mielismy identyczna sytuavje! panika na maksa,bo naszego trzylatka NIC nie bolało,dopiero "sledztwo" przyniosło wyniki,był z dziadkiem na spacerze i przewrócił sie :-) Po dwoch dniach wszystko wrociło do normy. ONI ;-) maja inne czucie chyba ;-) Albo lepsza wytrzymałosc na ból ? ;-)