Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pMagdalena

Zbieram ważne informacje!Najlepiej od ludzi w takiej sytuacji lub specjalisty!

Polecane posty

Wraz z moim partnerem chcielibyśmy mieć maluszka.Oboje chorujemy na niezbyt miłe choroby.. Ja na cukrzyce,partner na padaczkę.Ja przyjmuję insulinę,a partner psychotropowe leki.Moje pytanie brzmi.. czy gdy będziemy planować dzidziusia mogą wystąpić jakieś komplikacje?czy dziecko może zachorować na któreś z tych chorób?lub mieć jakieś wady?Bardzo chcielibyśmy mieć zdrowego maluszka,i żeby nie cierpiało na takie poważne choroby jak my.Ja wiem,ze kobieta z cukrzycą musi mieć wyrównana hemoglobinę,być zdrowa( odpowiednia ilość witamin w organizmie) i mieć cukry nie wyższe niż 180 i być pod stałą opieką lekarzy,wiem tez ze powinnam iść np do takiego szpitala jak przy ul.Karowej w Warszawie,gdzie znajdują się lekarze,prowadzący ciążę u kobiet z cukrzycą.Martwi mnie ze może być coś nie tak,że dzidziuś może zachorować.Proszę o jakieś poważne,przydatne dla Nas informacje,głupie komentarze zbędne.Prosiłabym wypowiedzi od ludzi którzy tez są chorzy i chcą mieć dzidziusia,bądź tez jakiegoś specjalisty.Z góry Dziękuję i proszę o odpowiedzi.

Niestety padaczka jest w większości dziedziczna, koleżanki mąż ma padaczkę, mają tójkę dzieci i jedno odziedziczyło chorobę a dwójka zdrowa.