Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mampytanie3445

kto był w pracy za granicą??? kobiety

Polecane posty

Gość mampytanie3445

ktora z was pojechala do pracy za granice? jak tak to gdzie, co tam robiła i gdzie znalazła ogłoszenie. Ja chciałam się wybrac teraz na wakacje, mam 20 lat ale moja mama jest przeciwna;/ i chłopak też;/ mówią ze to niebezpieczne ze moze mi sie coś stac, czy do burdelu mnie wezma itp miala ktoras jakieś przykre doswiadczenia?

Gość MonikaZG
Ja bylam w Szwecji, sprzatanie - restauracja i centrum handlowe, dzieki tym dwom na miesiac wychodzilo 9000zl na reke. Pracowalam 10godzin dziennie.

Gość MonikaZGorra
Ja bylam w Szwecji, sprzatanie - restauracja i centrum handlowe, dzieki tym dwom na miesiac wychodzilo 9000zl na reke. Pracowalam 10godzin dziennie.

Gość MoniQuezzielonej
Szwecja, sprzatanie, 9000zl na reke, 10h dziennie.

Gość klfjbmwrk
Nieee. Nie tragizuj-ale załatw sobie prace jeszcze w Polsce-najlepiej przez dobrą/znaną/agencje.

Gość Panna Walsh
ja jestem za granica od 4 lat. w irlandii, pracuje jako staff podlogowy w supermarkecie ale licze na to ze gdy skoncze studia ktore tu zaczelam wszystko sie ulozy jak nalezy:) nie zaluje wyjazdu, ba powiem wiecej, nie zamierzam wracac do Polski na dluzej niz urlop:D tu mam faceta Irlandczyka, tu mam dom, tu jest moje miejsce:) co do pracy to ja przyjechalam w ciemno i szukalam juz na miejscu. jesli chcesz jechac zupelnie sama to nie dziwie sie, ze nie chca Cie puscic, bo pomysl jest glupi. ale jesli chcesz jechac z kilkoma osobami to juz lepiej:) wybierz sobie kraj gdzie chcialabys pracowac i ruszaj:) ja pracowalam juz w norwegii, stanach, brazylii, na bora bora i w kanadzie:) tak samo jak Ty wyjezdzalam tylko na wakacje, zeby cos zarobic ale przedewszystkim przezyc przygode:) nie zaluje ani jednego wyjazdu:)

Gość dolce gabbana 30
jesli naprawde chcesz jechac to tylko ze sprawdzonego zrodla!!!!np w zastepstwie do jakiejs starszej pani do opieki....nie radze zadnych sezonowych prac....

Gość barabarabab
najlepiej jechac gdzies przez posrednika do pracy, bo tak z ogloszenia w dodatku samej to nie radze. no chyba ze pojedziesz ze znajomymi to juz predzej..

Gość ddddddddddweef

Panna Walsh... jak sama dobrze zauwazylas wyjezdzalas 4 lata temu, a warunki na rynku byly z gola inne... Wiec radze, zalatwic sobie prace przed wyjazdem, zeby potem nie bylo rozczarowan i wyczyszczonego portfela :)

Gość Panna Walsh
tak jak najbardziej sie zgadzam, ze sytuacja wtedy byla inna. choc wciaz wierze, ze jesli ktos chce to prace znajdzie. ale jesli wyjezdza sie tylko na 3 miesiace wiadomo, ze lepiej jest miec wszystko zalatwione. ja gdy wyjezdzalam do innych miejsc przed IKrlandia zazwyczaj tez mialam juz zaklepana prace przynajmniej na papierze;)