Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaa

Szczepionka przeciw HPV

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaa

Moja córka ma być jutro szczepiona na HPV, jednak nie jestem pewna co do tej szczepioski. jaki są jej złe i dobre strony? szczepić czy nie?

Gość ladaco
plusy i minusy

Gość Gość matka
Szczepic, szczepic, szczepic!!!

Gość oczywiście ze szczepić
lepiej by córka nie złapała wirusa bo to grozi rakeim w przyszłosci a tak naprawdę to oni niewiele na razie wiedzą o szczepionce, nawet nie wiadomo na jak długo chroni bo już teraz pojawiły sie głosy że nei chroni dożywotnio ani nei zapobiega rakowi bo wirus HPV jest JEDNĄ z przyczyn które powodują raka

ups chciałam napisać HPV jest jednym spośród wielu czynników, które mogą wywołać raka tak że to że unikniemy wirusa HPV nie oznacza że unikniemy raka, rak może być już w genach itp

Gość kasiaaaaaaaaa
a jeżeli chodzi o działanie niepożądane? tego też się nieco obawiam..

skoro się boisz to spytaj lekarza jakei mogą być skutki uboczne szczepionki

Gość ghgffghfhhffh
Ja jestem za tak zwaną teorią spiskową dotyczącej tej szczepionki. Uważam bowiem, że ona nie pomaga, ale szkodzi.

Podobno tam sa związki rtęci:P.A jeżlei chodzi o nowotwory to ważne aby nie być zatrutym i nie mieć niedoborów:P.Tutaj przykładowa kuracja na nowotwory-podobno prawie zawsze skutkuje: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# :classic_cool:A tu dlaczego nie warto stsować standardowej kuracji: http://www.faceci.com.pl/r_rak_metody_konwencjonalne.html :P.A ze szczepionkami generalnie to jest tak że są one po to aby koncerny farmaceutyczne zarabiały a nie do czegoś innego:P.

Gość kasiaaaaaaaaa
wiem, że w niektórych przypadkach może wystąpić ból głowy, goraczka, mdłości itp. jednakże zdania lekarzy są także podzielone- jedni sa za szczepieniem drudzy przeciw.