Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cookies

lekarz przepisał mi antybiotyk bez żadnej osłony

Polecane posty

Gość cookies

więc kupiłam sobie lacidofil. Powiedzcie kiedy go brać? Razem z antybiotykiem czy później?

Gość aidem smajdem
a na ulotce jak jest? zazwyczaj sie bierze godzinę przez antybiotykiem lub 3 godziny po. w kazdym razie ja tak przy cipronexie brałam

Gość jurek_ogórek
Dobry w trakcie kuracji antybiotykowej jest Linex Forte, służy właśnie osłonie układu pokarmowego. Antybiotyków unikam jak ognia, ale jeśli już zajdzie konieczność ich stosowania to zawsze wspomagam się Linexem i nigdy żołądek mi nie zastrajkował. Na duży plus zaliczyłbym mu też cenę. W aptece Juventa w łódzkiej manufakturze płacę za niego niecałych 12 zł, co jak na łódzkie warunki cenowo jest naprawdę niską ceną.

Gość biegunkowa
rano lacidofil na pusty żołądek a antybiotyk po śniadanku

Gość osłona najlepiej zadziała
jak ją będziesz brała razem z antybiotykiem, tzn. w tym samym czasie. Antybiotyk wybije to co ma wybić a oslona spowoduje, że nie rozwalisz sobie flory żołądkowo-jelitowej. I bierz oslony po kilka kapsułek dziennie.

Gość do osłona najlepiej
mylisz się. przeczytaj chociaż na ulotce od lacibios femina cytuję: "W okresie stosowania antybiotyków (i/lub leków przeciwgrzybicznych i/lub przeciwrzęsistowych) preparat należy przyjąć na 1 godzinę przed lub 3 godziny po przyjęciu antybiotyku (leku przeciwgrzybicznego/przeciwrzęsistkowego) i kontynuować jego stosowanie jeszcze 14-20 dni po zakończeniu terapii."

Gość jjnjkguifyfcydfty
za granica w ogole nie daja zadnych lekow oslonowych. Lekarz zapytal co to jest :D

"osłona najlepiej zadziała - jak ją będziesz brała razem z antybiotykiem, tzn. w tym samym czasie. Antybiotyk wybije to co ma wybić" ...i osłonę tez :D

Gość debilnetoooooooooooo
to sobie sama kup jakis probiotyk!!!