Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabka3245

Jak to obliczyć? Mowa o pigułkach

Polecane posty

Gość Zabka3245

A jak to jest z tym zeby zabezpieczac sie przez 7 dni ,gdyby sie wzielo w 2 dzien? To jak mam to obliczyc? Wzielam 4 marca + 7 dni się zabezpieczać, tzn. do 11 marca? czy do 10 marca? Skoro pierwsza pigułka była 4 marca? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Gość ja powiem tak ......
a możesz jaśniej sprecyzować o co Ci chodzi ? może o to że 4 marca wzięłaś pierwszą w życiu tabletkę anty i że przez pierwsze 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo ? sorry ale nie rozumiem o co pytasz ?

Gość ale o co Ci chodzi
ale o co Ci chodzi laska ? chcesz brać tabsy tylko przez tydzień ? po jakiego grzyba ? jeśli zaczynasz brać tabletki to powinnaś zużyć przynajmniej 1 całe opakowanie, w innym wypadku to nie ma sensu masz problemy z liczeniem do 7 ? jak masz brać tabletki 7 dni to bierzesz je 7 dni, po jednej codziennie ile ty masz lat ? 7 że takie idiotyzmy produkujesz ....

Gość Zabka3245
Ok napiszę jaśniej :) Tak więc... Zaczęłam przygodę z tabletkami anty 4 marca o godz 16. Jednak okres przyszedł 3 marca jakoś po 22... Nie wzięłam wtedy tabletki bo nie chciałabym codziennie brać o tej godzinie... Więc teraz muszę dodatkowo zabezpieczać się 7 dni tak? Ale jak to liczyć? Do którego marca powinnam więc się dodatkowo zabezpieczac? Do wczoraj powinnam i już dziś bez zabezpieczenia czy jeszcze dziś z zabezpieczeniem?

Gość Zabka3245
Gdzie tu jest napisane,że ja przez tydzien tylko chce brac? Sie pytam kiedy moge kochac sie juz bez zabezpieczenia dodatkowego biorąc pigułki ;) Przeczytaj co napisałam jeszcze raz.

Gość ale o co Ci chodzi
1)czwarty marca 2)piąty marca 3)szósty 4)siódmy 5)ósmy 6)dziewiąty 7)dziesiąty a potem się dziwić że faceci uważają że wszystkie KOBIETY to KRETYNKI

Gość ale o co Ci chodzi
a nie wiesz że tabletki zaczyna sie brać 1 dnia cyklu czyli pierwszego dnia krwawienia ? co do godziny, to nie trzeba być aż tak dokładnym, wystarczy dokładność do kilku godzin 2-4, ważne by opóźnienie nie przekraczało 12 godzin

Gość Zabka3245
Kretynki? Widzę z góry oceniasz ludzi. Po prostu się martwie, po to biore te tabletki zeby nie zajsc w ciaze i chcialam sie upewnic. Nie musisz się zaraz unosić bo ja nic przykrego Ci nie napisałam ;)

Gość ale o co Ci chodzi
jak taka mądra jesteś to przeczytaj jeszcze raz ulotkę zamiast zadawać idiotyczne pytania

Gość Zabka3245
Wiem,że bierze sie pierwszego... ale wiem tez,ze mozna wziac miedzy 2 a 5 dniem krwawienia rowniez ;) tylko ,ze wtedy 7 dni dodatkowo sie zabezpieczac ;)

Gość ale o co Ci chodzi
gdy bierze się regularnie tabletki to nie trzeba dodatwowo się zabezpieczać, no może wyjątkiem są minipigułki

ze swojego doświadczenia mogę Ci napisać że jak mi lekarz zapisywał pierwsze tabletki anty powiedział jasno że przez pierwszy miesiąc brania lepiej się dodatkowo zabezpieczać ponieważ każdy organizm reaguje inaczej a i organizm musi się przyzwyczaić do zmian hormonalnych ja się zastosowałam do tych zaleceń ale ktoś inny może Ci napisać że od pierwszego dnia brania jesteś zabezpieczona w co ja jakoś osobiście nie wierzę ...noa le niech każdy robi jak uważa

Gość Zabka3245
groszek pachnący Dziękuję za wypowiedź... W sumie coś w tym jest... Organizm się przyzwyczaja dopiero, mdli mnie czasami, więc nie jest unormowane... I jakoś ciężko mi wierzyć,że od 1 tabletki kobieta jest zabezpieczona. No cóż, musze się przełamać.

4+7 to 11, nie rozumiem, czego tu nie wiesz? jak ktos ma prob lem z liczeniem to niech moze liczy pelne doby z 4 na 5 marca to 1 doba z5 na 6 to 2 doba ... z 10 na 11 to 7 doba

Gość Rosanaszkle
Ja mam podobny problem! Obawiam się kochać po kilku pigułkach! Kobiety wypowiadajcie się bo nerwicy mozna dostac!

Gość Zabka3245
Ellinka nie rozumiesz... 4 - 1 tabletka 5-2 tabletka 6- 3 tabletka 7- 4 tabletka 8- 5 tabletka 9 - 6 tabletka 10 - 7 tabletka ;) Wychodzi na to ze do 10 powinnam sie zabezpieczac tak? O to pytam! Czy powinnam liczyć 7 dni wliczajac dzien 4 marca kiedy zaczelam brac czy dodac do tego te 7 dni to w sumie bedzie 8 dni zabezpieczenia dodatkowego. Rozumiesz o co mi chodzi? :s

po pierwsze rozumiem. po drugie chyba nie uwazasz ze 2 minuty po wzieciu tabletki jestes zabezpieczona?:o wiec czemu liczysz to jako caly dzien? po tzrecie napisalam- jak masz problem z liczeniem to rozpisz sobie na doby.

Gość Zabka3245
A czy ja mowie ,ze po 2 minutach dziala? ;] licze dniami.. kiedy bralam tabletke... Bo tak powinno sie liczyc ,prawda? ;] Nie rozumiem Waszych zlosliwosci zaraz .. Kiedys tez zaczynalyscie i na pewno tez sie stresowalyscie! Wiec zrozumcie mnie,ze panikuje, mam prawo ... A forum jest od tego zeby sie poradzic , tak?

Gość Kamilla23
Żabka tak z dobrego serca przez pierwszy miesiąć lepiej nie ryzykuj. Jeden miesiąc jakoś sie przemęczycie i pózniej nie bedziesz miała stresu. Buźka

Gość Kalina23435
Czyli jak ja bralam tydzien a potem poszlam do lozka z mezem bez zabezpieczenia to moge byc w ciazy?! Do cholery czemu kazdy mowi inaczej! W ulotce jest napisane,ze od 1 jestesmy zabezpieczone :/ to w koncu jestesmy od pierwszej czy po miesiacu?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kamilla23
Przez 5 lat brałam pigułki i nie wpadłam. 1 miesiąc jakoś sie przemeczylismy a pozniej to czysta przyjemnosc :D