Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja MM

Czy znacie Fundację, ktora pomoze mojemu Przyjacielowi? Ma torbiel na mozgu

Polecane posty

Gość Alicja MM

Szukam pomocy dla przyjaciela, ponieważ sama nie jestem w stanie Mu pomóc ! Ma on dopiero 21 lat i parę lat temu wykryto u niego dość dużą torbiel na lewej pólkuli, miał napady padaczkowe... Parę dni temu z powodu bółu głowy, uniemożliwiającemu normalne funkcjonowanie zgłosił się do szpitala. Jego sytuacja materialna jest bardzo trudna, mieszka z rodzicami, którzy nie pracują, utrzymują się z renty mojego przyjaciela, która wynosi niecałe 500 zł.! Nie stać Go na prywatny rezonans, a na NFZ nawet na wizytę do neurologa długo czekał.... Powiedzcie mi proszę, czy mogęnapisać w jego spr. do jakiejś Fundacji ?? Znacie takie Fundacje ? Bardzo proszę o pomoc !!

Gość też mam torbiel w głowie
na rezonans czekałam 4 miesiące, ale uspokojono mnie, że torbiele raczej nie złosliwieją - niestety czasami rosną:( muszę się kontrolować raz w roku. Co do fundacji to nie wiem

Gość Alicja MM
I jak sobie z tym radzisz ? Mó przyjaciel bardzo cierpiał ostatnimi czasy, miał bóle głowy, które uniemozliwialy Mu normalne funkcjonowanie leki przeciwbolowe nic Mu nie pomagały... miał napady padaczkowe. Trafil do szpitala, z tego co wiem być może konieczna będzie operacja. Bardzo sie martwie o Niego, a On może liczyc wlasciwie glownie na mnie... a ja... nie wiem, jak Mu pomoc

Gość jedna mala m
powinien się dostać do neurochirurga, nie neurologa. Co do fundacji to też nie wiem.

ja byłam po rezonansie u kardiochirurga(kolejny miesiąc czekania):( a teraz skierowanie na następne badanie to już daje mój neurolog, do niego zapisuję się z półrocznym wyprzedzeniem:(

miałam napisać neuro... widać że z głową coś nie tak:O

Gość kup mu torbe nike
bedzie mial dwie

Gość Alicja MM
Był u neurologa i neurochirurga też, obecnie przebywa w szpitalu.

Gość kup mu torbe nike
dostal tam druga torbe ?

mam bóle głowy ale nie takie częste, jednak jak mnie boli to muszę się położyć, miewam też zaburzenia wzroku uniemożliwiające funkcjonowanie - wszystko pewnie zależy od miejsca w którym jest torbiel

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
skoro kolega jest w szpitalu powinien miec zrobiony rezonans

Chyba kuracja gersona by pomogla ale jest droga:O.Najtańsza jest odpowiednia głodówka:classic_cool:.Podobno w wielu przypadkach skutkuje-ja sam sprawdzałem i pewną poprawę zauważyłem:classic_cool:.Niestety ale musi być conajmniej 3 tygodnie aby były radykalne efekty i czasami są przeciwskazania:O.Ale można w zamian najpierw sie pomeczyć i schudnąć a później zrobić tygodniową głodówkę:classic_cool:.Tak chyba lepiej:classic_cool:.I konieczne będzie zdrowe żarcie-niestety takie trudno znaleźć:O.

Gość Alicja MM.
Polaaaaa - no tak, ale musiał trafić do szpitala z paraliżującym bólem i dopiero ma rezonans zrobiony, na dodatek okazało się, że możliwe, że potrzebna będzie mu operacja.... wszczepienie jakiejś zastawki,czy coś takiego... To, że trafił to szpitala i w końcu zrobią Mu rezonans niczego nie załatwia.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no chyba rezonans to juz coś, nie musi wydawac 500 zł na prywatny, jest w szpitalu i tam na pewno go wyleczą, dobrze ze ma torbiel nie guza

Gość Alicja MM.
Polaaaa, ok, ale ja i tak nie zamierzam tego tak zostawić.... On ma 21 lat , jest chory, a jeszcze utrzymuje rodzinę z 500 zł renty !!! Max - jeśli ta terpia jest kosztowna, to niestety odpada, bo.... patrz wyżej. Dlatego chciałabym znaleźć kogoś , kto wyciągnął by rękę i pomogl, bo sama nie jestem w stanie pomoc finansowo, choć bardzo bym chciala.