Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bmblondyn

Plakat przeciw aborcji w Poznaniu

Polecane posty

wczoraj Pośpieszalski w Warto rozmawiać dyskutował o plakacie antyaborcyjnym w Poznaniu. Cały czas zastanawiam się czy neo-naziści, autorowi i Pospieszalskiemu podarują piękne wydanie Mein Kampf i odśpiewają z rączkami wzniesionymi ku niebu: Niemcy, Niemcy, ponad wszystko...za propagowanie wodzusia, czy spuszczą im łomot za pokazanie wodzusia koło potrawki z płodów???

Gość rrddww
"potrawka " ??? :-O człowieku zabieraj się tym swoim tematem

Tutaj ten plakat. http://tnij.org/f5h0 Nie warto się nad tym zastanawiać. Pomysł na plakat.. taki sobie. Nie wszystkie nazistowskie pomysły były złe. Np Volkswagen, czy autostrady. Argument mający przemawiać z plakatu.. jest więc niejednoznaczny.

Gość rrddww
biedny idioto ... jak możesz po prostu tak pisać o tych płodach ? jesteś mega debilem w dodatku starym zapierdziałym dziadem mędzocym na forum :-(

oczywiście, aby go zrozumieć, trzeba znać język polski i rozumieć napis. Dla człowieka nie znającego języka polskiego, może być różnie np: Hitler w reklamie eksluzywnej potrawy kanibalskiej z płodów.

03.2010] 08:36 [zgłoś do usunięcia] rrddww ..... dzięki ci za pełne ewagelicznej dobroci słowa. Confiteor Deo omnipotenti...z dedykacją dla ciebie.

Gość ja powiem tak ......
ja nie mogę słuchać tej nawiedzonej kobiety która wczoraj była w tym programie każdy ma prawo do swojego zdania na temat aborcji a ta baba ma takie podejście że kto nie popiera jej poglądów jest wrogiem publicznym numer 1...mordercą itd.....najlepiej wprowadzić same zakazy nie robiąc nic żeby wspierać kobiety ....aborcja nie ....pomoc rodzinom wielodzietnym nie ....przedszkoli i żłobków brak ...najpierw niech rząd popracuje nad odpowiednią polityką prorodzinną a później wprowadza zakazy co do plakatu cóż jest kontrowersyjny i takie porównania są dla mnie nie na miejscu....no ale każdy kto robi jakąkolwiek kampanię stara się zwrócić na siebie uwagę ale nie koniecznie aż tak drastycznie

rrddww.......wzięłaś już prochy, bo ci rączki drżą i podwójnie pukasz w klawisze......

Gość o losie słodki 12345
jak to ludziom sie w baniach poprzewracalo zeby porownywac aborcie do hitlera proponuje zrobic plakat ze zdjęciami oraz opisem drastycznych tortur jakim poddane były dzieci w obozach. jezeli to skretyniały katoland porówna do aborcji to bedzie koniec swiata :O

weszłem nawet na jej stronę, mam proces.pl, tak nawiedzonej i koszmarnej kobiety, to chyba z gromnicą trzeba szukać.... A z drugiej strony , mistrzowie w serwowaniu półprawd, i głupawa przytakująca publiczność. Zakończenie procesiu, o dzieło z genitaliami na krzyżu, powiedzmy wyraźnie, paskudne. Ale dlaczego sąd oddalił, bo była to prowokacja tvn, a skarżące mohery nawet na oczy nie widzieli tego "dzieła". O tym jakos Pośpieszalski nie powiedział.....

a sory, własnie czytam ze ta organizacja jezdzi po kraju i porownuje ofiary wojny do martwych płodów...:O:O:O wiecie co, czasami niektórzy maja tak zatrute umysły,ze kojarza sie jednoznacznie z nawiedzonymi i nienawidzacymi arabusami. to straszne ze to w Polsce sie dzieje.Potworne, być az tak ograniczonym.

jak to nie jest porównanie? a co? to jest ukryte porównanie, chociaz napis głosi co innego.

Napisałem o tym platacie z punktu widzenia obcokrajowców, przejeżdżających przez Polskę, a z języka polskiego znają tylko trzy podstawowe słowa. Przejeżdża samochodem i widzi olbrzymi plakat Hitlera, płody ludzkie i jakiś napis, co może pomyśleć.....

Gość polska nie ma nic
Hitler wprowadził aborcje by wykończyć polaków by sie nie rozmnażali jego dzieło kultywują feministki i a wspierają ich faszyści albo masoni

To nie porównanie, sugestia że aborcja to hitlerowski pomysł by wykończyć polski naród. Tak ja to odczytuję. Jak to może odebrać obcokrajowiec.. myślę że jak by nie było tak żadnego napisu można by było ten plakat odebrać podobnie..

Gość przesada juz i juz
Kazdy ma prawo do wyrazania wlasnych poglądów,jednak to przesada,zeby cos takiego umieszczac w publicznych miejscach. Moze ktos odpowie co powiedziec 5letniemu dziecku ,ktore widzi cos takiego.

Gość pomijając opinie o aborcji
bo każdy ma swoją - to nie jest metoda, to nie jest przekonywanie drugiej strony - tylko obraza i gra na popnacjonalistycznych instynktach wciąż znacznej części naszego społeczeństwa, a w dodatku epatowanie makabryczną stroną naszej fizjologii, właściwie po co? Rozumiem krew i Hitlera w jakichś filmach sensacyjnych, gdzie te symbole mają swoją funkcję, ale w dyskusji i to publicznej? Równie dobrze możemy pokazać drastyczne zdjęcia kobiet w czasie porodu, opisać ckliwe historie osób zmarłych przy porodzie lub może podać jakąś ciekawostkę historyczną, np. że Hitler zakazał aborcji Żydówkom w obozach koncentracyjnych - ale czy to będzie dyskusja na poziomie?

Gość Pimpo
Taka 'reklama'przyniesie tylko odwrotny skutek. zamiast zachecac do rodzenia dajac matkom mozliwosci oni bawia sie w straszenie.SREDNIOWIECZE!!!!!!

ja spytałem się tylko, czy neo-naziści podarują autorowi piękne wydanie Mein Kampf i odśpiewają : Deutschland, Deutschland, uber ales....( u-umlał, sobie daruję), za przypomienie i propagowanie Wodzusia, czy spuszczą łomot za umieszczenie Wodzusia w takim, bardzo nieżywym towarzystwie. I nie udawajmy, że problem neo-nazimu nie istnieje i że złapią się wszystkiego by zaistnieć ze swoim bardzo nadpalonym idolem.....