Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaciekawychciekawostek

Żłobki publiczne- pytanie, proszę wejdźcie.

Polecane posty

Czy samorząd ma oboiwiązek takowe zapewnić? Chodzi mi o sam fakt- cz gwaranbtuje to konstytucja/ ustawa? Czy to dobra wola samorządu? Bo wiem, że przedszkola są dobrą wolą, nie muszą być otwierane, a jak jest ze żłobkami?

up

Gość ale naiwne pytanie
oficjalnie jest mniej złobków niż przedszkoli jest bardzo trudno sie dostac liczone sa punkty za meldunek za ilośc dzieci w rodzinie oczywiscie obydwoje rodzice musza byc pracujący duza ilosc punktów za samotnie wychowujacego dziecko rodzica Mi udało sie tylko daltego ze złozyłam wniosek jak mała miała pół roku a dostała jak miała 14 miesięcy ze względu na tzw długie oczekiwanie Pozatym nachodziłam dosłownie co dwa tygodnie pania kierownik żłobka z pytaniem czy zwolniło sie moze jakies miejsce? NOo i dostałam

Gość ale naiwne pytanie
punkty dodatkowe tez sa za to ze np jedno z rodziców ma lub miało grupe inwalidzka chodzby ta grupa była tylko okresowa sprzed lat rodzice łapią sie wszystkiego Nie ma żadnych gwarancji Panstwa czy gminy ze cos Ci sie rodzicu należy Dziwi mnie Twoje pytanie jest bardzo naiwne

Naiwne? Ja nie mam dziecka nawet. Chodzi mi o sam fakt, piszę pracę na studia, a kwestia jest o tyle dziwna, że żłobki podchodzą pod służbę zdrowia, która niby jest obowiązkowa. Proszę się ustosunkować do pytania- było zadane bardzo konkretnie, wystarczy odpowiedź : tak/nie.

Gość blabliczkaa
w jakim sensie jest obowiazkowa według ciebie bo nie kumam o co ci chodzi???

Gość ale naiwniara
wg statystyk w złobkach Panstwowych czyli tych Z Gminy np Wrocław z Edukacja z Oświata czy nawet tych które prowadza siostry zakonne na jedno miejsce przypada 6 dzieci a Ona sie pyta czy PANSTWO GWARANTUJE MIEJSCE W ZŁOBKU chyba odp znasz

Gość blabliczkaa
i nie pisz jakbys stawiala nam jakies żądania odpowiedzi na twoje nieco głupie pytania masz problem to zadzwon do odpowiednuch instytucji i zapytaj

Gość ale naiwniara
pozatym jak ma byc obowiązkowe jezeli pracujaca mama moze wziąść na dziecko urlop wychowawczy do 3 roku zycia dziecka to jakie obowiązkowe ILE TY MASZ LAT 15 ?

Gość blabliczkaa
tak sie sklada ze nasze chore panstwo NIC NIE GWARANTUJE

Gość blabliczkaa
do ale naiwniara...panienka ma pewnie z 20 lat i prace domowa do odrobienia na jakies durne zajecia i wymysliła ze zapyta na kafeterii i wymysliła swoje głupie pytanka :D:D:D:D:D

Gość ale naiwniara
Mało tego ze nic nie gwarantuje to jak cudem dostaniesz miejsce w żłóbku dla swojego dziecka to okazuje sie żę Grupy są 40!!!! OSOBOWE i dzieciaczki tak choruja ze 3/4 czasu spedzaja na Antybiotykach Państwowe żłobki We Wrocławiu oferuja grupu 40 osobowe wiem sprawdziłam Prezydent Dutkieicz zamiast zwiększyć ilość żłobków to ZAGESZCZA juz istniejąće grupy A to jest poprostu zamach na drowie tych maluchów wyobeazie sobie jak to wygląda

Gość ale naiwniara
dobra ja ide ta co zakładała temat nie wie o co pyta

Gość blabliczkaa
dokladnie tak :D

Drogie mamuśki, jakieś frustracje się z was wylewają. Moje pytanie nie jest naiwne, jest bardzo konkretne i proste jak konstrukcja cepa. Chodziło mi o banalną odpowiedź, od osób, które znają "problem" w praktyce- tak/ nie, dla potwierdzenia mojego zdania. A wy mi tu wyskakujecie z kryteriami dostania się. Żal pl. Naiwne to jesteście wy.

Gość co to jest żal.pl
??? z gimnazjum jestes czy co? nie gwarantuje, trzeba sie zdrowow nalazic i nakombinowac, zeby dostac miejsce.

Gość mkk
potwierdzam,że żłobki np. we Wrovcławiu sa przepełnione, po 40 osób w grupach i Panie sobie nie radza z dziećmi, nie sa w stanie upilnowac itd...