Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZUZKA001

9 tyg- niemowle nie chce jeść!!!!Pomocy

Polecane posty

Może któraś z Was drogie forumowiczki miała taki problem????Synek ma stwierdzoną alergię i ukryty refluks, przeszliśmy już chyba wszystkie mleka dostępne na rynku, problem zaczął się przy bebilonie pepti jakieś dwa tyg temu, jadł jescze mleko sojowe ISOMIL, teraz od poniedziałku odmawia jedzenia w dzień. Włożenie butelki z jedzeniem mu do buzi kończy się wielkim rykiem i tyle. Lekarka kazała przejść na nutramigen, ale jak mu dać nutramigen jak on nie chce żadnego??? Byłam u laryngologa uszy ma zdrowe,zrobiliśmy dziś morfologię i posiew moczu. W nocy zjada 2 razy po 100 ml na śpiocha, w dzień nie da się nakarmić przez sen. Może ktoś z Was miał taki problem?? Pomóżcie proszę!!!Jeszcze trochę i zwariuję

Gość ja mam syna
z refluksem na nutramigenie i tez tak mialam u nas jak syn nie chce jesc to jest infekcja moczu lub gardlo, a nutramigen sprubuj troszke dodac glukozy na poczatek moze zalapie:) fakt to straszny ma smak ale nic nie poradzisz jesc mu musisz dawac moze w koncu zalapie prubuj:)

Gość ja mam syna
dodam ze dzieci z refluksem czesto gesto maja takie problemy jak mu sie ten kwas cofa do gardla to co sie dziwisz czy dostaje zageszczac do jedzenia my mamy nutriton:)pomoglo

Gość Dobrodziejka
Ja wiem ze przy refluksie dziecko mniej zjada niz normalnie ale moze warto by bylo zrobic rowniez dziecku badania???? moja malenka coreczka rowniez nie chciala wcale jesc bylam bliska zalamaniu poprostu nic nie jadla.Za to przyjmowala cala mase lekow w tym zelazo,kwas foliowy a w 3 miesiacu wyladowalysmy w szpitalu i stwierdzono anemie i mosiala przejsc transfuzje krwi.Ale za nim tam trafilysmy tez probowalam chyba wszystkich dostepnych mlek jakie sa u nas doostepne i nic. Takze moze warto sprawdzic juz wszystko zeby moc spokojnie odetchnac ze wszystko jest ok.Powodzenia mam nadzieje ze maluszek szybko zacznie jesc.

Nutriton do zagęszczenia też mamy. No ale co zrobić jak wkładam u smoczek od butelki do buzi a on wszystko wypluwa??? Narazie mu daję ISOIMIL to leko jest smaczne ale on i tak nie chce ssać. Jestem bliska załamania nerwowego.

Gość Dobrodziejka
Moja corcia tez byla na isomilu.A moze sprobuj zmienic smoczek dziecku nie zawsze odpowiada to co sie nam podoba .

Gość Dobrodziejka
Mam na mysli smoczek od butelki.

Butelek i smoczków mam już kilka rodzajów, ale skoro zjada w nocy to w dzień nie powinno być problemu chyba też. A czy u Waszych dzieci ten brak apetytu jakoś zaniknął??? czy cały czas borykacie się z tym problemem??

Gość Dobrodziejka
Jak pisalam wyzej moja corcia przeszla transwuzje bo miala stwierdzona duza anemie. Nie jadkiem pozostawala jeszcze dlugo ale teraz jest ok ale....teraz moja corcia ma juz 9 lat wiec sama dobiera sobie meni. Natomiast wiek noworodkowy paietam do dzis i przejscia z tym zwiazane rowniez.