Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

- - Maryś - -

Czy resztki pokarmu w piersiach same zanikną czy trzeba im pomóc?

Polecane posty

Od początku prawie nie miałam pokarmu mimo odciagania, przystawiania dziecka , herbatek na laktacje itp. Jednorazowo odciagałam ze 20ml i zajmowało mi to mnóstwo czasu.Moja mała od poczatku jest dokarmiana.Od jakichs 3 tyg nawet nie chce widziec cycka na oczy, bo jej nic prawie nie leci.Teraz jestem w stanie odciagnac tylko z 10ml. Chce juz całkowicie małej dawac tylko mleko modyfikowane. Pytanie:czy jak przestane w ogóle odciagac pokarm to czy on sam w końcu zupełnie zaniknie czy musze cos jeszcze zrobic, wziac tabletki na zanik czy cos? Boje sie zeby nie dostac jakiegos zapalenia, ale przy takiej małej "produkcji" to chyba mi nie grozi? No i nie chce zeby te kilka kropel stale sie "produkowało".

czyli nic nie robic? wczoraj juz ani raz nie odciagałam i zastanawiam sie czy dzis nie spróbowac,ale to chyba kiepski pomysł

Samo zaniknie. A jakby jakimś dziwnym trafem się stało, że będziesz mieć pełne piersi, to odciągnij tylko do uczucia ulgi a nie do końca.

Gość miałam IDENTYCZNIE...
też leciało po 20ml w końcu dałam sobie spokój. pokarm znikał ok. miesiąc, wieczorami np. przy kapieli w cieple, parze kapało mi kllka kropel, najpierw po 10, potem 8, a pod koniec leciała jakas kropelka, a potem tylko miałam czasem brodawki białe. teraz po 2 miechach mleko mam tylko w lodówce łaciate. tylko zrobiłam głupote bo jak widziałam że leci kropelka to ją wyciskałam, i leciały kolejne, jakbym tego nie robiła to po tygodniu maiłam już zupełnie puste cyce :(

Gość aks
Pytanie do Maryś: czy jesteś z woj. podlaskiego? tak się nieśmiało spytam...

Gość aks
acha:) bo tak jakoś Twój styl podpasował mi do znajomej jednej. Dzięki

aks-nie ma za co ;) czyli wychodzi na to, ze najlepiej nic nie robic, nie odciągac, nie wyciskac. No i fajnie bo już dosc miałam tego wiecznego meczenia tych cyców dla kilku kropel :p, które córcia lubiła sobie w dodatku wypluc na mnie :D czyli po ten bromergon do gina leciec nie musze :) pewnie on jest potrzebny tylko tym dziewczynom,które maja duzo pokarmu a odstawiaja dziecko od cyca, mam racje?

Tak, masz rację. Nie ma sensu się faszerować lekami. Nic nie rób a samo zaniknie.