Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z zielonymi oczami

czy uwazacie, ze pierscionek jest waznym elementem zareczyn??

Polecane posty

czy moze jednak nie przywiazujecie do tego wiekszej wagi?

Gość Bella Ciekawa
a co rodzice:D?

a czemu rodzice?? ja pytam o Wasze podejscie do tematu:)

Gość ojojojojoj
dobre dobre.Toz piersionek jest punktem kulminacyjnym calej imprezy :-P Choc moze dla mezczyzny , znacznie mniejsze ma znaczenie.

Gość lala_malowana__
mysle ze tak i nie chodzi tu o pierscionek z brylantem czy za iles setek czy tysiecy, chodzi o symbol, milo bedzie nosic go na palcu i patrzac na niego bedzie przywolywal te chwile szczescia:) kiedys chlopak podarowal mi w zimie rekawiczki, byl to taki mily gest, do dzisiaj jak je zakladam to mam usmiech na twarzy:)

Gość lala_malowana__
mi to marzy sie ciekawy oryginalny pierscionek wygrzebany gdzies na targu staroci:)

Gość Bella Ciekawa
a co ma dla mezczyzny znaczenie:)?

Gość ojojojojoj
a co bys powiedzala na allegro.pl . Tam dopiero mozna szalec ze starymi pierscionkami. Takie po babci ...hihihih

Gość nie-narzeczona
dla mnie ważny - data ślubu ustalona a pierścionka nie ma. Wiec kim dla niego jestem ? :(

Gość ojojojojoj
moze dla mezczyzny ma znaczenie, ze emocje sie skoncza.To cale zamieszanie, problem z wyborem pierscionka, zebranie pieniazkow na kupno. Moze wazniejsza jest odpowiedz na tak.I pewnosc, ze jasno klaruje sie przyszla droga. Przeciez oni pierscionka nie nosza i nie chwala sie paluszkiem z pierscionkiem kolezankom :-P

witam :) przed chwila rozmawialam z moim narzeczonym. i wypowiedzial sie tak w tej kwesti: jest wazny ale nie do przesady. liczy sie samo zapewnienie o swoich zamiarach i uczuciach, a pierscionek to jest juz symbol, tradycja no i która dziewczyna nie chciala by miec pierscionka zareczynowego :) ?

witam :) przed chwila rozmawialam z moim narzeczonym. i wypowiedzial sie tak w tej kwesti: jest wazny ale nie do przesady. liczy sie samo zapewnienie o swoich zamiarach i uczuciach, a pierscionek to jest juz symbol, tradycja no i która dziewczyna nie chciala by miec pierscionka zareczynowego :) ?

Gość aaaale ale?
owszem. dla mnie to nie zwykly pierscionek ale podkreslenie czegos. poza tym milo sie n niego spoglada na palcu

Gość atrazent
no ja nie mam i nigdy nie mialam, poniewaz go nie chcialam. a jestem szczesliwa mezatka juz od wielu lat

Gość Bella Ciekawa
wazny.. to nie tylko symbol..to cos wiecej..milo sie spoglada..przywoluje mysli..itp

Gość aaaale ale?
a z takich troche przyziemnych kwestii: jak mowisz babci ze sie zareczylas to gratuluje i chce zobaczyc pierscionek (nie wazne jak maly czy jak dziwny jest i tak powie, ze piekny) i co odpowiedziec? wiesz jeszcze go nie mam?

Gość to ja coś dopowiem
Dla mnie pierścionek to bardzo ważny element. Przecież ma towarzyszyć ci przez całe życie. To tak jak obrączka. Obrączką deklarujesz się w kościele czy usc że jesteś "jego" póki śmierć was nie rozłączy a pierścionek to taki symbol, że kończy się okres "chodzenia" a zaczyna się poważny etap w życiu. Okres narzeczeństwa jest jakby przygotowaniem do wspólnego życia, wspólnej przyszłości, a pierścionek ma ci przypominać że nie jesteś już podlotkiem na wydaniu tylko "czyjąś kobietą", jak to kiedyś się określało, jesteś "po słowie" czyli niedostępna dla innych. To znak, że nie jesteś już wolna tylko zdeklarowana :) Takie jest przynajmniej moje zdanie :)

to powiedz babci ze jest taki maly i go nie widac :D:D i taki cieniutki ze go nie czuc:) nie no tak powaznie to chyba nie da sie uniknac odpowiedzi na to pytanie :) babcia to babcia i jej nie oklamiesz ani nie zbajerujesz :D