Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sam już nie wiem o co kaman

Czy mogę odzyskac alimenty które płaciłem???

Polecane posty

Witam Rozwiodłem się ponad trzy lata temu po siedmiu latach zwiążku. Sąd orzekł że rozwód jest z winy żony - dowiodłem dlugotrwałe zdradzanie mnie z jednym i tym samym mężczyzną. Mieliśmy wówczas trzyletniego Grzesia. Sąd orzekł że dziecko zostaje przy matce a ja mam płacic alimenty w wys 740zł miesiecznie. Niedawno dowiedziałem się że dziecko nie jest moje - jest wynikiem zdrady. Przeprowadziłem badania które to potwierdziły. Czy mogę odzyskać wpłacone na nie pieniądze? w sumie to przeszło 25000zł. Facet, który jest ojcem dziecka jest teraz z moją byłą żoną i tworzą związek. On chce uznać dziecko. Mi osobiście nie zależy na dziecku bo mieszkam na drugim końcu Polski. Wniosłem sprawe do sądu i prawdopodobnie sąd uzna że nie jestem ojcem i nie muszę płacic ale czy moge odzyskać tamte pieniadze?

szczerze to nie wiem zapytaj się prawnika ;) (ale wątpię aby się dało odzyskać)

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Jeśli żona wiedziała że te dziecko jest nie twoje to wydaje mi się że tak

Gość odkurzacza szukam
nie odzyskasz kasy przykro mi...

Gość odkurzacza szukam
musiałbyś pozwać żonę z wprowadzenie w błąd ale ona może powiedzieć że myślała że mały jest twój i wtedy już nic nie zrobisz. mój kolega tak ma tylko, że okazało się że 2 dziecko nie jest jego

Jak sie kłóciliśmy ostatnio to mi wykrzyczała, że dziecko nie jest moje ale w sądzie oczywiście tego nie potwierdziła. To po tej kłótni zażądałem badań, które wszystko wyjaśnily. Skoro wiedziała i zyła sobie z biologicznym ojcem dziecka a ja płaciłem alimenty chyba tylko po to żeby mieli sie za co bawić to dla mnie nie jest nic innego jak wyłudzenie

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Możesz je odzyskac drogą sądu....

Gość qrerqwerqw
"Mi osobiście nie zależy na dziecku" :O:O

Gość 24234234234
3 lata wychowywałeś dziecko, będąc przekonany że jesteś jego ojcem i nagle Ci na nim nie zależy? Co z Ciebie za człowiek?? :O

Od ponad trzech lat byla żona z dzieckiem mieszka na drugim końcu Polski. Przez ten czas widziałem małego 4 razy i to nigdy sam na sam!!!! Mieszkaja we Trójkę - dziecko ma ojca i matkę. Myślisz, że go nie kocham???? Poprostu nie chce małemu robić waty z muzgu. Tworza rodzine - ona nie jest samotną matka z dzieckiem!!! Grzes mial trzy lata jak sie rozstaliśmy ja jestem dla niego obcym kolesiem

Gość odkurzacza szukam
a teraz płacisz??

mozesz dochodzic swoich praw w sadzie-moj kolega byl w identycznej sytuacji,walczy o wieksza sume. nie wiem czy to samo prawo obowiazuje w pl. po krotce: 1. zakladasz sprawe sadowa, ktory nakazuje przymusowe przeprowadzenie dna 2. skarzysz biologicznego ojca o zwrot kosztow powodzenia stary

Gość wata z muzgu
pkt 1 już zrobił