Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego nie można?

alergeny,a karmienie piersią-co uczula?

Polecane posty

Gość czego nie można?

Witam, Podajcie proszę jakie są alergeny tzn. czego nie można jeść karmiąc piersią bo może uczulić. Dziękuje serdecznie i pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość kalola
mleko,nabiał,kakao,cytrusy i jajka :) na pewno wszystkiego nie wymieniłam ale jest tego troszeczkę.

Gość wicherka
moze nie tyle uczulic co wywolac bule brzuszka u maluszka ja jadlam w sumie wszystko, oprocz ostrych potraw, unikalam smazonego, grochu, fasoli, gazowanego, no i alkoholu duzo owocow, warzyw,wody, jakies miesko, nie odmawialam sobie slodyczy troszke:)i baaaardzo lubilam platki owsiane z jogurtem i bananem na sniadanko

Gość kalola
mleko,nabiał,kakao,cytrusy i jajka :) na pewno wszystkiego nie wymieniłam ale jest tego troszeczkę.

uczulić moze wszystko! więc jedz wszystko tylko zaczynaj od małych ilości, np kilka łyżek jogurtu, czy plasterek pomidora. jeśli maleństwu nic nie będzie to kolejnym razem zjedz więcej.

Gość wicherka
ja jadlam w sumie wszystko, oprocz ostrych potraw, unikalam smazonego, grochu, fasoli, gazowanego, cytrusow no i alkoholu duzo owocow, warzyw,wody, jakies miesko, nie odmawialam sobie slodyczy troszke:)i baaaardzo lubilam platki owsiane z jogurtem i bananem na sniadanko

Gość czego nie można?
kurcze,a ja właśnie to wszystko jem. moja córcia dostała wysypki takie małe krosteczki plus szorstka skóra na buzi i rączkach, czy takie uczulenie może być objawem złego proszku do prania?

Gość wicherka
trudno powiedziec, a dlugo karmisz? moze ma przesuszona skore albo potowki? moj synek mial raz(mial 2 m-ce) caly szorstki brzuszek i takie male czerwone krostki, bez innych objawow, lekarz kazal nawilzac i czekac, samo zeszlo bez innych objawow

Gość czego nie można?
no prawie 2 miesiące karmie i też prócz tego nic się nie dzieje.znacie jakieś dobre kremy do nawilżania.prócz oliwki bo to nic nie zmienia?

Kup emolium albo atopin bo to jest alergia porarmowa. Moaj córcia to miała , odkąd stosuje emolium dom kąpieli skóra jest śliczna, zero krostek a jem juz wszystko. Do 4mc byłam na diecie a po 5 jadłam prawie wszystko. Dieta z twojej strony jest konieczna skoro dziecko ma wysypkę i suchą skórę. Zrezygnuj z mleka , z czekolady , orzechów, ryb, jaj przynajmniej na miesiąc. Potem wprowadzaj to do swojej diety stopniowo i pojedyńczo obserwując córkę. Powodzenia.

Gość czego nie można?
to będzie dla mnie katorga bo ja uwielbiam produkty mleczne.na laktację piję dużo inki z mlekiem,a teraz to już pewnie będę musiała samą wodę pić i tylko gotowane, nieprzyprawione potrawy jeść. Produkty mleczne do tej pory mi życie ratowały bo ile można jeść wciąż to samo :( kurcze i pomyśleć,że nase babki i matki mówią,aby bawarkę pić :(

Gość karmiąca mamaaaaaaaaaa
moja ma 8,5 miesiąca i też ostatnio dostała brzydką skóre na buzce poza tym zauważam pojedyncze szorstkie place na nozkach jem praktycznie wszystko oprocz czekloady cytrusów ostatnio dostawała syropek z aromatem truskawkowym i zastanawiam sie czy ta alergia to nie czasem od niego, nie mam pojęcia co mogło ją uczulić bo raczej zawsze wszystko znosiła dobrze kąpie ją w emolium, buzke smaruje kremem atoperal

czego nie można? - nie przesadzaj, da się wytrzymac. Pij mleko do kawy ale nie przesadzaj, nie jedz serów, jogurtów itp. Na laktację super jest piwo bezalkholowe albo herbatki :) karmiąca mamaaaaaaaaaa - ja emolim smaruję całą, nawet buźkę, wczesniej miałam tez oliwke do kąpieli ale z atopinu, super wydajne , bardzij niz emolium. Moja czasami na suchą skórkę na nogach przy kostkach, ale wydaje mi się ze to od woedy, gdy np jest zbyt ciepła.

Gość wszystko
w zasadzie to chyba wszytsko może uczulać.Najepiej wyjść od skromnej diety i po woli sobie wprowadzać do jadłospisu kolejne produkty.Najbardziej uczulają: mleko i jego przetwory, orzechy, ryby, czekolada, cytrusy. Jeśli spodziewasz sie alergii u dziecka(bo np sama jesteś alergikiem) to przy przejściu na mieszankę możesz zacząć od mleka HA i podawania probiotyku Latopic -to zminejszy prawdopodobieństwo alergii.