Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaga55

JAK SĄ UBRANE WASZE NIEMOWLAKI W DOMKACH?

Polecane posty

Gość Gaga55

I ILE MACIE STOPNI BO JA NIE WIEM CZY DOBRZE UBIERAM, CZY ZA GRUBO CZY ZA CIENKO.. DLATEGO PYTAM WAS.

Gość xxxxxxyyy
ile stopni to nie wiem, ale kaloryfery prawie zawsze skrecone lub tylko w jednym najwiekszym i najzimniejszym pokoju odkrecone - nie caly czas . Dziecko ubrane teraz w body z dlugim rekawkiem (w tym spalo - nieprzykryte bo caly czas sie rozkopywala). I nic pozatym zadnych skarpetek, spodni - samo body. W ciagu dnia - body z krotkim rekawkiem, cienkie spodnie dresowe - bez skarpetek i butow:)

Gość monicaivancan
Ja mam max 20 stopni, 2,5 tyg dziecko i ubieram je tylko w boy i spiochy!!!!!

Gość do góry .......hej
3 tyg ubrane jw

2,5 latek po domu koszulka na krotki rekaw i spodnie dresowe skarpety i łapcie do spania piżama

Gość maja papaja
Ja mam co prawda w tej chwili już roczniaka, ale jak był 0+ i mini, to miał tylko pieluchę + body z długim rękawem + portki z bawełny bez gumki w pasie + skarpety (czasem bawełniane a czasem wełniane). Temperatura zwykle utrzymuje się na poziomeie 18-21 st. C - czyli tak jak powinna. I im niższa tym lepiej - szczególnie kiedy śpi, albo leży pod przykryciem. Spotkałam się w życiu również z pediatrami, którzy zalecali temp. 16-20 st. C.

Gość maja papaja
Spanie: pielucha + pajac + koc i nic poza tym. :)

Gość Gaga55
OJ TO JA PRZESADZAM. CZAS TO ZMIENIC

4 miesieczne spanie pielucha spioch i kolderka w dzien np dzi rajstopki body i koszulka z dlugim rekawem w nocy 18 stopni w dzien 20

Hania ma 7 miesięcy na noc zakładam jej body na krótki rękaw+ cienki pajac+ kołderka w dzień body na długi rękaw + rajstopki albo spodenki cienkie i skarpetki

Gość Karola zrezygnuj z jednej
warstwy, kiedy ubierasz dziecko do snu. Mama Radzia - zrezygnuj z koszulki w dzień.

Gość Gaga55
ja ubieram tak : na dzień kaftanik z dl rekawem plus pajac na noc to samo plus koluderka. co powinnam zmienic? temp w domu to 20 - 23 st.

na noc sam pajac w dzien body i rajstopki zmniejsz ogrzewanie w domu bo strasznie grzejesz

Gość Gaga wyrzuć tylko kaftanik
spod pajacyka i będzie ok. Kaftanik pod pajacem jest w porządku ale tylko dla noworodka. I obniż temperaturę do 20-21 stopni.

Gość okm
Gaga55 i kup sobie jeszcze slownik

Gość xxxxxxyyy
Gaga w jakim wieku jest twoje dziecko. Moja ma juz prawie roczek, ale jak byla malutkim niemowleciem to ubieralam tylko w body i ew. skarpetki i kocyck - latwiej przewijac - to byl straszny spioch i wszystkie pajacyki -spioszki tylko przeszkadzaly:)

Gość ej powiedz
my mamy w domu ok 24 st, mala ma 14mies i biega w body i rajstopkach. i jakos nie widze, zeby sie przegrzewala-wrecz przeciwnie, rece ma wiecznie zimne.

Gość mammamaammamaaaaaaaa
A u mnie w domu jest 13 stopni.jAK powinnam ubrac corke??????Ma rok.

Gość xxxxxxyyy
moze zalezy od dziecka - jak swojej raz zalozylam w domu rajstopy - za namowa znajomej - to dostala goraczki jakies 37 z kreskami - zdjelam i po chwili bylo ok - tez ma niby zimne rece i stopy ale nie choruje i wyglada na zadowolona - ja tez zawsze na krotki rekaw :)

na noc piżama lub pajac i cieńki koc w dzień najczęscej rajstopy i body krótki lub rękaw w domu ok 18-19 stopni i właściwie wszędzie gołe podłogi

Gość Marysia Te.
Mam noworodka i zakładam tylko pieluchę i pajac. Zawijam w bawełniany pled i to tyle. ;) A jak wychodzę to zakładam na to bawełniany kombinezonik z niby miśka, cienką bawełnianą czapeczkę bez żadnych nauszników i cudów i przykrywam kocem z poliestru. Jest bardzo dobrze. :) Temperatura w domu - 19 C Temperatura powietrza na zewnątrz - 14 C

Gość Marysia Te.
Znaczy się: zakładam na pajac ten kombinezonik. :)

Gość ilona1974
moj antos ma juz roczek , obecnie jest zima a on niechce byc niczym przykryty. tylko pizamka. dlaczego ???? boje sie by sie nie przeziebil,nawet spiworkow niechce. pomozcie mama antosia

Gość ilona1974
obecnie w domu mamy w nocy 24 st.c , no i mieszkamy w grecji , gdzie jest cieplo w dzien , noce sa troche wilgotne

Gość Kropla_Beskidu
9 m-cy body i spiochy, nie jest przykryty w nocy, rozkopuje sie

Gość 122222
Pajac i skarpetki. A jak pajac ma stopki to bez skarpetek. W domu mam cieplo. Jak sa super mrozy i dzicko nie spi, to przykrywam je niezbyt grubym kocykiem np. na lezaczku.