Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klauduniaa

Ile tak naprawdę trwa rozwój płodu? Jak liczyć tygodnie ciąży?

Polecane posty

Gość klauduniaa

hm ja ostni okres mialam 29.08.2009r i lekarz mi na karcie ciazy napisal ze jest to 29 tydzien? a z moich obliczen wynika ze jest dopier 27 .. juz sama nie wiem co o tym myslec.. prosze o pomoc

Gość klauduniaa
czy leakrz wie z usg ile ciaza ma tygodni czy zapisal 29 tydzien bo okres mialam 29.08 a do zapldnienia doszlo 13.09

Gość klauduniaa
dziekuje Ci bardzo za dopowiedz

Umownie przyjmuje się tygodnie ciąży od rdaty ostatniej miesiączki, stąd ciąża trwa 38 - 42 tygodnie (przyjmuje się rozbieżność 2 tygodni w każdą stonę).

mi też wpisuje do karty patrząc na ostatnią@ więc wpisał ci dobrze. no to będziemy rodzić gdzieś mniej więcej w tym samym czasie:)

Gość klauduniaa
to dobrze, bo nie bylam pewna jak to jest do konca:) dzieki za odpowiedz:)

Gość fctuyigoo;'jl/m
ZAKODUJCIE SOBIE POPAPRANE BABY KTORE PISZECIE NA FORUM,ZE DZIECKO OD POCZATKU POCZECIA JEST DZIECKIEM A NIE PLODEM,FASOLKA,GROSZKIEM I INNYM BADZIEWNIE NAZYWANYM CZYMS!! jest istota!! czlowiekiem! :O cudownie stworzonym przez Boga!!

Gość Warwik
zakoduj sobie przygłupi przedmówco, że CZŁOWIEK w początkowym etapie rozwoju jest zygotą, potem zarodkiem, potem płodem i nic w tym oburzającego; natomiast dla rodziców jest dzieckiem od początku (czyt. zapłodnienia) do końca (czyt. śmierci rodzica) co widzisz złego w okresleniu "płód"?? jesteś kolejną przewrażliwioną kretynką? jeśli natomiast ktoś pieszczotliwie określa swoje dziecko mianem fasolki, to tylko jego sprawa