Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaobdarta123

Krwawienie podczas kolejnego opakowania Yaz.

Polecane posty

Gość martaobdarta123

Bire Yaz już chyba 6 opakowanie. miesiąc temu mialam bardzo skąpą miesiaczke, w tym miesiącu no...taką w miarę normalną. Jednak teraz, jestem w połowie opakowania a ja dostalam jakby plamienie z odstawienia. Zrobiłam test ok miesiąc po ostatnim stosunku, jenda kreska. Kwrawienie miało najpierw kolor ciemnobrązowy, teraz jasny. czy powinnam iść do lekarza, czy taka jest realcja na Yaz.

Gość martaobdarta123
?

Gość bojabojaboja
Tak, powinnaś poradzić się lekarza. Plamienie może być dopuszczalne i niegroźne w pierwszych 2-3 miesiącach przyjmowania preparatu antykoncepcyjnego. Natomiast jeśli zdarza się w przy późniejszych opakowaniach należy skonsultować z lekarzem przyczynę.

Gość martaobdarta123
Hm...wizyte mam dopiero w maju, ale nie ma co w takim razie czekać. Myślałam, że moze jakimś cudem doszło do zapłodnienia (ale wątpie - tabletki plus prezerwatywa), więc mogłoby być plamienie implantancyjne, ale wychodzi coś za późno. mam nadzieje, że to nic grożnego, tylko tabletki źle dobrane, np. za słabe....nie ma co gdybać, w poniedziałek umawiam się na wizyte.

Gość martaobdarta123
Myślicie, że ciąże można wykluczyć? zaczynam już panikować. poza tym dalej rwą mnie jajniki i plamienie jasnoczerwone.

Gość bojabojaboja
Ja bym nie gdybała o ciąży, gdybym zabezpieczała się dodatkowo prezerwatywą. A co do plamień no to niestety zdarzają się one dosyć często przy niskoskodawkowych pigułkach.

Gość martaobdarta123
dzięki za odpowiedzi. moze poczekam do maja z wizytą, jeśli w następnym cyklu bedzie cisza.

Gość anetka322
ja tez zaczynam brac yaz i lekarz wspominal o palmieniu. nie denerwuj sie

Gość martaobdarta123
Tak, jeśli są pierwsze 3 opakowania to nic złego i groźnego. Też plamiłam przy drugim opakowaniu. ale to już jest kolejne, chyba 6.

Gość misia_aa13567
Mam pytanko, jestem po 4 opakowaniu tabletek, dzis powinnam wziac pierwsza tabletke z nowego opakowania i wlasnie dzis pojawil sie okres :/ chociaz powinien pojawic sie podczas przyjmowania bialych tabletek. W tamtym miesiacu pojawil sie po wzieciu dwóch białych tabletek. Czy tak moze byc?? prosze o szybka odpowiedz.