Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niecozdezorienntowana

okres za szybko, czy to od zmiany żywienia i stresu? ehh

Polecane posty

Gość niecozdezorienntowana

Przez 3 lata brałam antykoncecyjne tabletki Mercilon Jakieś 7 miesięcy temu odstawiłam i mimo, iż miałam miesiączkę co do dnia zawsze W tym miesiącu dostałam o 9 dni za wcześnie :( Czy ja mam panikować? Czy może mój organizm dopiero reguluje się po tych hormonach? Już nie mówię o wysypie pryszczy na ramionach... Wyć mi się chce Zawsze wszystko było regularne-przed braniem Mercilonu. Po odstawieniu przez kilka miesięcy też. Nie chcę wtacać do antykoncepcyjnych, bo Za jakieś 3 miesiące chcemy zacząć starania o dziecko. A ja czuję, że akurat teraz, jak chcemy dziecko- wszystko się rozreguluje.. Postanowiłam, że narazie nie pędzę do doktora tylko zobaczę czy czasem w dniu oczekiwanej prawidłowej miesiączki-nie dostanę znowu (czyli to krwawienie teraz okaże się krwawieniem a nie miesiączką- chociaż to nierealne raczej bo mam typowe bóle miesiączkowe itd) Kupiłam krople na regulację hormonów itd, ziołowe, Mastodynon-koleżanka mi poleciła. Jestem załamana, mam doła, martwię się i panikuję. Mój facet powiedział mi, że może to jednorazowe przesunięcie bo ostatnio miałam trochę stresów (planowanie ślubu, nieżyczliwośc pewnej osoby) do tego schudłam 3 kilogramy, odstawiłam cukier w żywności, piję więcej mineralnej (2 litry dziennie), zmniejszyłam ilość jedzenia. Mówi mi, że może te zmiany dla mojego ciała spowodowały jakieś zmiany w hormonach. Ale ja oczywiście panika, dół itd.. Co robić? pędzić ze strachem w oczach do lekarza? czy poczekać na efekt kropli i się nie stresować? Mieszkam za granicą, mój zaufany ulubiony lekarz jest w Polsce, wolałabym do niego iść a w Polsce będę w połowiee kwietnia. Może faktycznie to te odstawienie tabletek anty plus ostatnie zmiany w żywieniu-dośc drastyczne? Piję rumianek.. biorę krople, ehhh

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować