Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaq_88

Aparat ortodontystyczny - wydłużanie zębów?

Polecane posty

Gość annaq_88

Czy jest jakaś możliwość wydłużenia zębów aparatem? Czy jest to tylko możliwe poprzez wydłużanie korony zębowej? dodam że mam krótkie zęby, a chciałbym żeby były troszkę dłuższe, bo przy szerokim uśmiechu, który staram sie kontrolować widać mi dziąsła.. i nie podoba mi się to...

Gość annaq_88
up up

Gość z tego co sie orientuje
to mozna "wydluzyc" sobie zeby aparatem ortodontycznym

Gość annaq_88
wlasnie pytajac moja ortodontke odpowiedziala mi.. ze gumki te ktora zakladam na zeby teoretycznie powinny to robic.. a potem powiedziala, ze tylko wydluzanie korony zebowj.. tez w sumie slyszalam, ze jest taka mozliwosc wydluzania zebow aparatem.. i teraz naradza sie pytanie.. czy to rzeczywiscie prawda..? moze ten moj ortodonta o takiej metodzie nawet nie wie? prosilabym o wypowiedzenie sie kogos w tym temacie

Gość annaq_88
up up

Gość annaq_88
up up

Gość annaq_88
UP UP

Gość aparatkaa
Pasuje mi ten post. Ja mam podobny problem, mianowicie noszę aparat rok, miałam krzywy zgryz i zęby wysunięte do przodu. Wtedy moje ząbki wydawały się dość duże. Teraz, gdy mam już prawie proste strasznie się one zmniejszyły i korony mam dosłownie prze malutnie. Najgorsze jest to, że jak się uśmiecham to mam widoczne pół zębów i pół dziąseł. Wygląda to przeokropnie ale już chyba nic nie mogę na to poradzić. Ma ktoś podobny problem?? I jak na to reagujecie?? Piszcie proszę!!

Gość aparatkaa
annaq_88 -> jesteś tam? Pisz bo mamy o czym gadać!

Gość annaq_88
@aparatkaa dopiero zobaczylam ;P ja mialam krzywy zgryz.. moja wada byla taka ze gorne zeby byly na takim samym poziomie co dolne. No i w efekcie górne mi się zmniejszyły... :/ gdy kontroluje usmiech to widac same zeby, natomiast gdy tego nie robie, a robie to dosc czesto to widac mi cale zeby i drugie tyle dziasel... jezeli pozostaje mi tylko taki zabieg jak wydluzanie korony zebowej (taki zabieg jak miala bodajze Dami Moore) to dam sobie spokoj.Dosc kosztowny zabieg. niedlugo bede zdejmowac ten metal dlatego chcialbym sie dowiedziec czy jest jakas mozliwosc wydluzenia tych zebow za pomoca aparatu.. zeby przy usmiechu nie bylo az tak duzo widac tych dziasel.. (zeby to chociaz zniwelowac w pewnym stopniu),bo jesli jest to czemu by nie sprobowac. jezeli nie ma takiej mozliwosci.. to pozostaje tylko trening przed lustrem ;)

Gość aparatkaa
Kurcze strasznie mnie to denerwuje :/ Zakładając aparat cieszyłam się, że jak go ściągnę to wreszcie będę mogła normalnie się uśmiechać bo wcześniej krępowałam się przez królicze zęby...Pytałam mojej orto czy jest jakiś sposób na to, początkowo powiedziała mi że tak, można coś z tym zrobić ale tylko troszkę się to zminimalizuje. Powiedziała że raczej odradza bo efekt będzie mizerny, więc już dalej nie pytałam. Przy następnej wizycie znowu wróciłam do tego tematu a ta mi wtedy powiedziała, że nic nie można zrobić :/ Nie wiem o co chodzi, może jej się po prostu nie chce?! Rozmawiałam też z dentystką (która nie zajmuje się ortodoncją) o tym a ta powiedziała mi, że jedynym wyjściem jest skrócenie dziąseł chirurgicznie! Więc nie wiem czy zawracać jeszcze tyłek tej mojej babce, widzę zresztą, że irytują ją te moje pytania. Jestem w kropce...

Gość annaq_88
@aparatkaa "jedynym wyjściem jest skrócenie dziąseł chirurgicznie! " tak.. wlasnie to jest ten zabieg o ktorym wyczytalem na internecie... "wydluzanie korony zebowej"... ale dziwi mnie to.. bo kolezanka miala "kła" mniejszego od pozostałych.. odczepiła zamek.. i przykleiła go wyżej.. przez co drut po obu stronach był niżej... co powodowało że ząb musiał sie wysunąć (tzn. kieł)... no ale jeżeli sprawa dotyczy wszystkich zębów.. to wtedy nie wiem gdzie byłby ten punkt zaczepienia? zreszta.. to samo napisala mi osoba z kafe.... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4414821&start=0

Gość annaq_88
@aparatkaa "jedynym wyjściem jest skrócenie dziąseł chirurgicznie! " tak.. wlasnie to jest ten zabieg o ktorym wyczytalem na internecie... "wydluzanie korony zebowej"... ale dziwi mnie to.. bo kolezanka miala "kła" mniejszego od pozostałych.. odczepiła zamek.. i przykleiła go wyżej.. przez co drut po obu stronach był niżej... co powodowało że ząb musiał sie wysunąć (tzn. kieł)... no ale jeżeli sprawa dotyczy wszystkich zębów.. to wtedy nie wiem gdzie byłby ten punkt zaczepienia? zreszta.. to samo napisala mi osoba z kafe.... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4414821&start=0

Gość aparatkaa
Wiem, że łatwo można wydłużyć zęby, moja siostra zrobiła sobie dwie koronki na jedynkach a na dwójki nałożyła licówki i teraz ma piękne i duże ząbki. Mnie natomiast bardziej by zależało na podniesieniu dziąseł do góry. Dentystka mi kiedyś powiedziała, że bardzo mi się skróca zęby przez aparat, a ja jej na to, że nie szkodzi bo i tak chce je sobie wydłużyć. Więc liczyłam się z tym ale nie myślałam, że będzie mi dziąsła widać :/ Jakby one były tylko krótkie to było by ok, ale teraz wydłużając zęby wyglądało by to pewnie śmiesznie- taki koński uśmiech :/ Cholera :/

Gość aparatkaa
hallo

Gość annaq_88
@aparatkaa daj mi jakis kontakt do Ciebie.. :) rzadko zagladam tu na kafe..

Gość aparatkaa
Nie chcę tu pisać moich namiarów ( mam na myśli pocztę). Jak coś to Ty napisz a ja się odezwę. Dzwoniłam do innego gabinetu, przyjmą mnie na konsultacje. Zapisałam się do babki, która ma bardzo dobre opinie na forach. Była niechętna ale wytłumaczyłam jej że nie chcę kontynuować u niej leczenia tylko chodzi mi o info. Tak więc niebawem dowiem się czegoś na temat zębów :) Pozdro.

Gość aparatkaa
Nie chcę tu pisać moich namiarów ( mam na myśli pocztę). Jak coś to Ty napisz a ja się odezwę. Dzwoniłam do innego gabinetu, przyjmą mnie na konsultacje. Zapisałam się do babki, która ma bardzo dobre opinie na forach. Była niechętna ale wytłumaczyłam jej że nie chcę kontynuować u niej leczenia tylko chodzi mi o info. Tak więc niebawem dowiem się czegoś na temat zębów :) Pozdro.

Gość annaq_88
.... tylko4test@o2.pl

Gość aparatkaa
Poczta? Czy jakaś ściema? Dość specyficzny adres...

Gość aparatkaa
Poczta?? Czy jakaś ściema?? Dość specyficzny adres...