Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oto_____ja________

Studia dzienne - chcę starać się o stypendium socjalne. Czy dochód rodziny zawsz

Polecane posty

Gość oto_____ja________

Czy dochód mojej rodziny (ojca, matki) jest zawsze liczony razem z zarobkami studenta? Czy jeżeli przemelduję się z domu to mój dochód też będzie liczony z ich? Chodzi o to, że chcę się wyprowadzić z domu, studiować dziennie i pracować - niestety na czarno. To jak z tym stypendium?

Gość ja powiem tak .....
skoro będziesz pracowała na czarno to Urząd Skarbowy nie będzie wiedział o Twoich dochodach bo jakim cudem skoro nigdzie nie będziesz odnotowana jako pracownik więc jeśli będziesz starać się o stypendium socjalne to wykażesz tylko dochód swoich rodziców bo nadal będziesz na ich utrzymaniu

Gość oto_____ja________
To co muszę zrobić, jeśli nie chcę, by brano pod uwagę dochody moich rodziców? Tzn nie chcę z nimi mieszkać itd. A co jeśli będę miała umowę zlecenie i jakieś tam zarobki?

Gość oto_____ja________
A umowę zlecenie na czas określony?

nie przejdzie Ci to. Zapytaja sie ciebie ze skoro nie mieszkasz z rodzicami i nie jestes na ich utrzymaniu to skad bierzesz kase na zycie. musisz miec minimun tak ok 1100 na miesiac na zycie jesli chcesz uchodzic za osobe ktora nie mieszka z rodziacmi. wiem to bo tez tak kreciłam :D