Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojąca mamusia

Ciągły zielony katar - pomorze ktoś

Polecane posty

Mój syn ma 2,5l i ciągle ma katar w dodatku zielony :( Już ponad rok z tym walczę, byłam u lekarza, ale otrzymuję leki, które działają na chwilę. Mój syn jest alergikiem jeszcze nie wiemy na co (podejrzewam perfumy tzn proszek,płyn do kąpieli i płukania, ale i na coś jeszcze), bo w kraju w którym mieszkamy nie chcą nam zrobić badań na alergię - dziecko jest za małe :( Nie mam już siły, jestem w stanie na palcach jednej ręki policzyć ile dni w roku moje dziecko chodzi bez kataru :( Już 3 opiekunki zrezygnowały z opieki nad moim synkiem, bo on non stop ma katar, a one twierdzą, że zaraża. Ja mam starsze dziecko i przez cały rok nie było w ogóle chore, więc ten katar nie jest zaraźliwy, ale przecież tak nie może być, co ja mam zrobić? Jakie badania powinnam wykonać? Co może być przyczyną tego kataru? Jestem zapisana z dzieckiem do lekarza na jutro i nie wyjdę z gabinetu, aż nie otrzymam skierowania na badania. U nas wiosna, słoneczko pięknie świeci już od 2 tyg, a moje dziecko chodzi z zielonym świństwem 😭

Gość pomorze albo wielkopolska

oj ale byka zrobiłam pomoże :)

to chyba z nerwów i miało być zaniepokojona

Pierwsze co mi się skojarzyło to problemy z zatokami, masz możliwość wykonania badań w tym kierunku?

:(

Pierwsze co mi się skojarzyło to problemy z zatokami, masz możliwość zrobienia badań w tym kierunku?

Gość zaniepokoj... mamusia
ale przy zatokach odczuwa się straszny ból głowy, a moje dziecko nie skarży się na ból głowy

Gość zaniepokoj... mamusia
ale mnie razi to pomorze ;0 Chyba usunę temat i założę nowy :P

Gość chyba wiem.....
Zielony katar to albo problemy z uchem-zapalenie ucha itp., zatoki(bez bólu głowy)-leczy się je solą morską, otrivinem dla dzieci i Zyrtec. Może to być refluks, on bardzo często wiąże sie z alergią. Polecam wybrać się do laryngologa, bo niewyleczony katar powoduje groźne powikalnia, dziecko, może słabiej słyszeć.

Gość autorko mój synek
Zapalenia ucha nie ma. Używaliśmy już otrivin, soli morskiej, zyrtec, nasivin i innych tego typu leków, a nawet antybiotyku, który zadziałał na króciutko. Czytałam, że u tak małego dziecka zatoki nie występują.

Moim zdaniem przewlekłe zapalenie zatok :O Choroba ta występuje także u małych dzieci i nie zawsze powoduje bóle głowy.... :O :O A może dziecko jest wytrzymałe na ból albo nie umie określić, co je boli? :O Badania: zdjęcie rentgenowskie zatok oraz badanie przez dobrego laryngologa :O :O Skąd o tym wiem? Córka mojej kuzynki mając 3 latka leżała w szpitalu i wykryli przewlekłe zapalenie zatok, przedtem miała "tylko" zielony katar :O Długo ją leczyli, odciągali nawet wydzielinę, ale teraz już z nią o wiele lepiej :O

Gość autorko mój synek
Służebnica Jania - głowa go na 100% nie boli, bo zawsze mnie informuje jak mu coś dolega :) Jest "kumaty" jak na 2,5l :D Zobaczymy co powie nam jutro lekarz, pewnie standardowo paracetamol hhahaha :o

Widzę ze nie tylko ja mam problem z dzieckiem i zalecane są leki, leki i jeszcze raz leki. U mnie główną role odgrywają antybiotyki, które lubi przepisywac Pani Doktor. Ale nic nie daje na razie na wzmocnienie. Czytałam że antybiotyki poważnie szkodza dziecku i sie przeraziłam. DOmowe sposoby nie pomagaja nic. Potrzebuję waszej rady, bo znalazłam taki Biovilon. NIby można go dawać dziecku od 3 lat. A co o nim sądzicie? A może jednak coś innego pajecie dziecku?

ja juz nie mam sily. moje dziecko od nowa jest chore. jakas plaga panuje, a z tego co patrze wiekszosc dzieci jest cgorych. ponownie was sie spytam czy ten Biovilon jets dobry? pilnie chce zaczać cos podawac bo nie moge patrzec jak dziecko sie meczy. :(

Gość marcin33s
W porządku jest nasz inhalator Pro Sanity. Już mamy go od kilku miesięcy i w zasadzie żadnych usterek do tej pory jeszcze nie było. Gwarancja jest na 5 lat, w zestawie są wszystkie potrzebne do inhalacji dorosłych i dzieci akcesoria, całość można w praktycznym schowku przechowywać, więc mi się urządzenie gdzieś nie wala po całym mieszkaniu.

Gość tamaka33
Dobrą opcją jest model Simple firmy Sanity jeśli chodzi o systemy które sprawdzą się przy dorosłych i dzieciach. Prosta obsługa, wygodne tempo rozpylania aerozolu. Przewód z zasilaniem jest długi także nie mieliśmy problemu żeby sobie wygodnie ustawić cały mechanizm w pokoju. Różne leki do wziewnej terapii tutaj wchodzą, nie trzeba się jakoś specjalnie ograniczać.