Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynajustyna87

Matka chce się mnie pozbyć. Gdzie mogę sie podziać?

Polecane posty

Gość justynajustyna87

Odkąd moja mam zaczęla przyprowadzać konkubenta - zmieniła się nie do poznania. On nastawia ją przeciwko mnie, cały czas się kłucimy. Wymeldowała mnie z domu, zameldowała w takiej starej ruinie, w której nie da się żyć, nie ma ogrzewania i jest spuszczona woda. Mam już dość, czuje, że to moje ostatki mieszkania z nią. Cały czas słyszę, że mam się wynosić. Tylko nie mam gdzie iśc. Nie wiem, od czego zacząć? Gdzie się podziać? Obecnie mam już prawie 23 lata i jestem w trakcie studiów. Może ktoś był w podobnej sytuacji? Proszę o pomoc.

Gość chyba trochę koloryzujesz
jak matka mogła cię wymeldować?Nie ma takiej możliwości aby ktoś wymeldował inną osobę mieszkającą w tym samym lokalu

Gość justynajustyna87
ona mnie wymeldowala jeszcze zanim skonczylam 18 lat. Wtedy widocznie mogła :(

Gość justynajustyna87
napewno ktoś był w podobnej sytuacji...

Gość justynajustyna87
napewno ktoś był w podobnej sytuacji...

Gość chyba trochę koloryzujesz
piszesz bzdury, dzecka nie można tym bardziej wymeldować

Gość ddddddddddddddd
ciezka sprawa. przychodzi mi tylko jedno do glowy, zebys zaczela szukac pracy, postarala sie o indywidualny tok nauczania i stypendium socjalne, o ile by ci przyslugowalo. matka swinia. brakuje slow.

Gość justynajustyna87
można dziecko przemeldować. A jak ludzie się przeprowadzają to co?? Do końca życia ma być człowiek w jednym miejscu zameldowany nawet jak się wyprowadzi? Wez spadaj sta jak nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Gość marcelinek
a co studiujesz? ......jak studiujesz to mieszkaj na razie może w akademiku.ale jak to wymeldowała? a to swoje dzieci można wymeldowywać ze swojego domu?

Gość justynajustyna87
ddddddddddddddd - iść do up i najpierw szukać tam pracy a dopiero później pisac o indywidualny tok nauczania. tak? A co z mieszkaniem? Gdzie mogę mieszkac?Najchętniej wyniosłabym się już dzisiaj :(

Gość justynajustyna87
zarządzanie. Studiuje w moim mieście, wioęc nie wiem czy dostanę akademik, za akademik dużo trzeba płacić? Jak mam się o niego starać? Gdzie iść?

Kochana nie moze mama cie wymeldowac !!!! Ja aktualnie mieszkam za granica i prosilam moja mame aby mnie wymeldowala i jak poszla do Urzedu to powiedzieli jej ze ona nie moze mnie wymeldowac !!! Powiedzieli mojej mamie ze jak chce sie wymeldowac to musze byc osobiscie bo musze zlozyc podpis a nikt inny z rodziny tego zrobic nie morze !!! Tym bardziej dostalam zaswiadczenie ze juz jestem wymeldowana pod tym adresem wiec twoja mama tez powinna taki papierek dostac a jezeli nie dostala to widocznie cie oszukuje !!! Przejdz sie do urzedu i sie zapytaj czy zostalas wymeldowana spod danego adresu !!! A co jedynie ci zostaje to wyprowadzic sie , moze poszukaj jakiejs kawalerki ???

Gość justynajustyna87
w sumie te studia mam głęboko w dupie bo itak po nich nici nie będę mieć, więc nie musze ich kończyć.Boje sie tylko ze dostane prace za 1000zł i poprostu sama sięnie utrzymam :(

Gość justynajustyna87
ale ludzie ona mnie wymeldowała jeszcze zanim ukończyłam 18 lat!! Wtedy to ona całkowicie za mnie odpowiadała i mogła mnie wymeldować, zresztą przecież widzę, mam na dowodziei gdzie jestem zameldowana więc wiem :O Ps. o tym, że jestem wymeldowana dowiedziałąm się jak wyrabiałam dowód, bo nawet mi nie była łaskawa wcześniej powiedzieć :(

Gość to chyba
gdzies jestes zameldowana?

Gość upujeeeeeeeee
idz do chłopaka swego

Gość justynajustyna87
nie mam chlopaka jestem zameldowana w takim starym domu, ktory mamy po spadku, znaczy ja mam niby jedną milionową tego domu, to ruina w której nie da się żyć niestety. Nie mam jak tam iść, nawet nie ma kluczy, zresztą zamarzlabym tam.

Gość terafluuu
skoro studiujesz to należą Ci sie chyba jeszcze alimenty? Pewnie płaci tata, a teraz czas pozwać mamusię.Ma przecież obowiązek utrzymywać Cię aż do 25 roku zycia - jesli studiujesz. Na niektórych uczelniach studenci prawa udzielają za darmo porad. Albo możesz udac sie do ośrodka pomocy rodzinie - tam też udzielają porad. Wydaje mi się, ze matka nie może Cię zgodnie z prawem zostawić bez środków do zycia. Ty nie masz jeszcze zawodu, uczysz się, nie mozesz w związku z tym podjąć pracy bo nie masz jeszcze dyplomu.

Gość do sądu po alimenty
od matki i to szybko !

Gość justynajustyna87
jestem w tak ciezko beznadziejnej sytuacji ze az mi siebie samej szkoda. Ale przeciez musi byc jakis sposob. Slyszalam nieraz o przypadkach, ze rodzice w jeden dzien potrafili kogos wywalic z domu... no i przeciez te osoby musialy gdzies isc... musi byc jakies wyjscie :(

Gość marcelinek
ale zarządzanie czego?za akademik się nie płaci przecież ale na dziennych studiach trzeba być.

Gość justynajustyna87
u mnie w miescie nie ma niestety prawa :( takie osrodki sa w kazdym miescie?

Gość justynajustyna87
poprostu zarządzanie. Ja słyszałam, że za akademik trzeba płacić, i to wcale nie mało, tak mówiła moja znajoma z którą studiowałam kiedyś...

Gość justynajustyna87
o prace to do urzedu pracy powinnam isc? Znajda mi cos, mimo iż jestem niedyspozycyjna bo sie ucze dziennie? Moze jakies gazety o wynajem pokoju? Bo na mieszkanie to napewno nie bedzie mnie stac, ale pokoik jakis moze bym wynajela? Od czego mam zaczac, od tej pracy?

Gość silver mama
pewnie że sie płaci za akademik i jak jest z tego samego miasta to na bank nie dostanie... z jakiego miasta jesteś? to ważnę, żeby znaleźć instytytucję która udzieli Ci pomocy.

Gość justynajustyna87
z częstochowy

Gość ty naprawde studiujesz
tyś jak dziecko we mgle. Podpucha

Gość justynajustyna87
znowu się trolle zebrały :O chciałabym żeby to była podpucha :(

Gość silver mama
zacznij od pozwu o alimanty... tata płaci alimenty? pozew wzór znajdziesz w necie, składasz do sądu rodzinnego działającego przy sądzie rejonowym w twoim mieście... jak byś podała miasto znalazłybyśmy instytucję która ci doradzi i pokieruje bo samej może być cięzko... w urzędzie pracy to ci mogą znaleźć jakiś staż za 500 zł miesiecznie i to byś musiała studia zmienić na zaoczne lub rzucić... bezsensu...

Gość tw4etrefxcx
olej ją , jak zatęskni to sama przybiegnie do ciebie , póki co szukaj pracy