Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z nadzieją

Czy słaba kreska na teście to ciąża?

Polecane posty

Kochani pomóżcie! Około trzech dni temu powinnam dostać okres. Do dziś nic, więc po pracy zrobiłam sobie test ciążowy. Wyszła bardzo cieniutka kreseczka, ale na teście napisali, że może być ciąża. Czy któraś z was tak miała i co się okazało? Bardzo proszę o odpowiedzi, bo to dla mnie ogromnie ważne. I od razu zaznaczę, że mam nadzieję, że to ciąża, bo od bardzo dawna pragnę dzidziusia, ale do tej pory się nie udawało. A do lekarza jeszcze nie chodziłam, bo bałam się że ze mną coś nie tak.

Gość amaletta
ja... test powtózony po 3 dniach pokazał juz porządną krechę, jak na ciaze przystało :D

Gość Mama1589
mysle ze jestes w ciazy:)

Ja też tak miałam, kilka dni wychodziła blada a później już mocniejsza. I wczoraj byłam potwierdzić ciążę u pani doktor :) Więc pewnie u ciebie też ciąża. Pewnie wyszła blada kreska bo jest to wczesna ciąża.

Czyli robić jeszce raz? Chciałam zrobić jurto rano, czy muszę czekać? Oszaleję z tych nerwów. Boję się panicznie, żeby nie dostać okresu.

kazdy cien drugiej kreski to juz ciaza, im mocniejsza tym poziom hormonu ciazy w organizmie wyzszy. gratulacje!

Ja zrobiłam 5 testów bo też szalałam i dopiero po 3 dniach wyszły mocne kreski, ale możesz zrobić jutro test innej firmy.

No wlaśnie kupiłam dwa różne. Może słaba ta kreska, bo nie rano robiony test. W ulotce napisali, że rano stężenie hormonu jest największe, to może lepiej wyjdzie. Przepraszam, że tak przeżywam, ale mąż akurat wyjechał i nawet nie mam z kim zagadać. Dzięki za wszystkie głosy!

Jeden test mi wyszedł rano z bladą kreską o drugi innej firmy robiony w ten sam dzień tylko popołudniu był już pozytywny z dwiema grubymi kreskami.

tak to ciąża. testy ciążowe mylą się tylko w jedną strone.nie ma opcji by test pokazał ,że masz w organiźmie hormon hcg jeśli nie jesteś w ciąży. jedyne wyjątki do zdaje się ciężkie przypadki raka macicy kiedy ten hormon jeszcze się pojawia

te testy to tak maja ze pomylka moze zajsc tylko w jedna strone, tzn moze nie byc kreski a kobieta jest w ciazy, w druga srone sie nie zdarza! czasem jest tak ze kreska po kilku dniach znika - tzn. ze byla ciaza ale nastapilo poronienie. ja robilam test pozno, bylam juz w 8 tygodniu, kreska byla bardzo ciemna, jakby uniknelam tego stresu kiedy dochodzi do wczesnego poronienia. teraz tylko zycze powodzenia! i dbaj o siebie! toast mozesz w sumie wzniesc - kubkiem kakao :)

Jak się gapiłam w ten test, to się zastanawiałam, czy nie wymyśliłam sobie tej kreseczki. Jeżeli jestem w ciąży to jest to drugi tydzień. Lekarz penie jeszcze nic nie potwierdzi? Zostaje czekać. Boże! Jakie wy jesteście optymistki. Aż mnie to zadziwia. Ja mam za sobą tyle miesięcy rozczarowań, że koszmarnie się boję. Ale mam nadzieję, że macie rację.

Ja wczoraj byłam potwierdzić ciąże, wiedziałam że to wcześnie i zbyt wiele nie zobaczę bo to koniec 5 tygodnia od ostatniej @ ale jechałam i zobaczyłam 6 mm pęcherzyk, trafiłam na bardzo dobrą lekarkę wszystko wytłumaczyła że jest ok tylko że wczesna ciąża, że teraźniejsze testy są tak czułe że jak coś wyjdzie to od razu dziewczyny biegną do doktora a najlepiej iść w 7 tyg żeby zobaczyć serduszko.

Gość nicuulka
myslw ze to ciaza.. ale zrob rano jeszcze i nam napisz...

maramaj Bardzo ci dziękuję za wypowiedzi. Jakoś tak pozytywnie nastawiają. Dają nadzieję. Strasznie ci gratuluję twojej ciąży. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się gładziutko i będziesz cudowną mamusią. Zobaczę, co pokaże test i jutro i napiszę od razu. Jeśli tylko znajdę swój temat.

Nic się nie martw :) Wszystko będzie dobrze teraz tylko kwas foliowy i za jakiś czas do doktora :) Czekam na twój jutrzejszy wynik.

Rano zrobiłam kolejny test. Kreseczka jest ale nadal barrrrdzo jasna i cienka. Zastanawiam się czy napewno wszystko robię dobrze? A może zbyt późno interpretuję wynik i ta kreska to już nie wykazuje ciąży, tylko już jest błąd na teście? Od zakropienia moczu do doczytania wyniku minęły jakieś 4-5 minut. Może za późno odczytuję ten wynik? Na tym wczorajszym wszystko się rozmazało. Zostala tylko ta linia kontrolna dobrze widoczna. Wiem, że to nie ma znaczenia, ale sama przed sobą się tlumaczę, żeby się za bardzo nie rozczarować.

Gość joojjjjjj

hej Ja miałam tak jak ty 1 test jasna kreska ale powtórzyłam po 48 i juz było normalnie a zaznacze ze nierobiłam go rano a do gin poszłam po jakis 2 tyg od testu.Ale jak jest ta 2 kreska niewazne jaka to jestes w ciazy.JA wsumie zobiłam 5 tescików:D dla pewnosci bo tez sie zastanawiałam czy niezwariowałam

u mnie byla slaba kreska na 3 testach :) a teraz czekam na moje malenstwo ktore mam nadzieje zobacze za 1,5 miesiaca :D napewno jestes w ciazy jak wyszla ci druga kreska, tylko poprostu jest jeszcze wczesnie. Powodzenia

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Teraz lecę do pracy. Jak wrócę to znów zronię test. I dam znać co wyszło. Trzymajcie kciuki!

kreski by nie bylo jakbys nie byla w ciazy, no jestes w ciazy!!!! co ty tam jeszcze interpretujesz??? zadna kreska sie nie pojawi jak nie ma tego hormonu, nawet najbladsza, kreska = ciaza. koniec kropka :)

Gość tez z nadzieją
no i jak wyszedł kolejny test?

też taką miałam i mój synek skończy w sobotę 2 miesiące:)

falsa Ja cię rozumiem, irytujesz się, bo masz już dzidzię. Ja staram się od bardzo dawna. Po raz pierwszy jest nadzieja, że się udało. A jednak pewności nie ma. Cień kreski to nie kreska. Dlatego tak interpretuję. Lekarz jeszcze nic nie powie. Szaleję z niepokoju. W dodatku sluz zabarwił się na bardzo delitatny róż. Nie wiem co to znaczy. To może początki krwawienia?

Gość Sierpniowa Mamuska
Kochana nie rób juz testów bo w ciąży na pewno jesteś, ja miałam takie slabe kreski, że wyrzucilam testy bo bałam sie, że wariuje i sobie wmawiam, ale po paru dniach poszlam na bete i wynik 92(1-2 tydz. ciąży). Mocna kreske mialam dopiero sporo dni później. I tak dobrze, że test jest na tyle wrazliwy, że juz pokazał ciąże, zreszta sama pomyśl, jeśli starasz sie już troche o dziecko, to pewnie nie Twoj 1szy test i czy wyszła Ci juz kiedys taka kreska? Bo mi nie .... do dnia aż naprawdę zaszłam w ciąże. Gratuluję

efka83 Dzięki za dodanie otuchy. Jutro rano znów kolejny test i zobaczymy co będzie.

Gość Sierpniowa Mamuska
Jutro kreseczka nie będzie jeszcze mocna, a Ty nadal będziesz sie denerwować. Jak chcesz mieć pewność 100...% idź do laboratorium na krew, wynik ten sam lub nast.dzień, a lbo poczekaj kilka dni z testami z moczu, ja przez tydzien miałam słaba kreske, a krew to 100% pewności. po co sie zamęczac?