Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

una_mujer

Kiedy zaczęłyście puchnąć w ciąży?

Polecane posty

Hej! Dziewczyny - kiedy zaczęłyście puchnąć w ciąży? Jestem w 31 tygodniu i szczerze mówiąć nie wiedziałam, że opuchlizna na nogach, stopach i dłoniach jest tak dokuczliwa, byłam przekonana, że to kwestia estetyczna. Wczoraj spuchłam strasznie po raz pierwszy, czułam się jak balon i wszystko mnie swędziało i piekło. Macie jakieś sprawdzone sposoby na opuchnięte nogi i dłonie? Coś co przynosi ulge?

ja pierwszy raz spuchlam jak balon wczoraj czyli15tc, w poprzedneij ciazy cyklicznie od ok 20tc puchlam, w 33/34 tyg nie umielam wstac z lozka bylam jak baaalon

ja w pierwszej ciąży zaczęłam tak porządnie puchnac w 38 tygodniu, wcześniej na wieczór miałam spuchnięte stopy i dłonie, ale po tym 38 to juz praktycznie cały czas mi nie schodziło teraz jestem w 32 i się zaczyna, ale ja mam metodę - mało pic, lekarz mi powiedział by dziennie spożywac nie więcej niż 2 l płynów(oczywiście nie dużo mniej niż te 2 l, tak próbowac wstrzelic się w tą dwójkę) - w tym zupy, jogurty, owoce (liczysz tak na oko), widzę że działa jeszcze jedno - ja ogólnie bardzo zatrzymuję wodę w organizmie w czasie ciąży, w pierwszej piłam i piłam i przytyłam 19 kilo, z tym że po miesiącu miałam na plusie tylko 2 (mało było faktycznego przytycia, sama woda) teraz jestem w 32 i na plusie mam dopiero 8,5 ale to dlatego bo pilnuje tego picia, jesli więc widzisz że Ci sie zaczyna poobserwuj swoją dietę ..i zdejmij pierścionki!! :)))) bo potem będzie baaardzo ciężko