Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carry73

ulga podatkowa na dziecko a byla zona

Polecane posty

Gość carry73

witam, mam problem z moja eks zona. jestesmy dwa lata po rozwodzie (zreszta orzeknietym o jej winie). mamy 10letnia corke. eks zona mieszka w moim mieszkaniu sluzbowym, w ktorym ja przebywam tylko w dni robocze. oplacam wszystkie rachunki. eks zas placi smieszne kwoty jedynie za prad. usiluje wyegzekwowac od niej aby uregulowala czesc oplat za siebie (za coke ja place). wystawilem jej rachunek za caly okres jej pobytu w moim mieszkaniu po rozwodzie. do niedawna twierdzila ,ze mam sobie odliczyc dziecko od podatku i polowe z tej kwoty potraktowac jako wplate za jej rachunki. wczoraj jednak zmienila zdanie. placic za rachunki tez nie zamierza. w dodatku rzada ,abym sie wyprowadzil badz kupil jej mieszkanie (?!). z tego co wiem, ulge mozna dzielic. w tygodniu po pracy to ja siedze z dzieckiem ,az eks nie wroci o 20 z pracy. oslabia mnie ta kobieta. mam ochote wywalic ja na zbita morde. skladam wlasnie wniosek do sadu ,aby uregulowala platnosci. czy jako ,ze ona mieszka z dzieckiem u mnie i ja ponosze wszystkie koszty utrzymania ,dodatkowo placac 800zl alimentow moge odliczyc sobie calosc tej ulgi???

Gość carry73
nie ja ustalalem wysokosc alimentow. zdaje sie ,ze sa one zalezne od zarobkow.

Gość ciotka , dobra rada @
nic , ino musisz iść po poradę do prawników.

Gość carry73
nikt z was nie orientuje sie w tych sprawach?

Gość ciotka , dobra rada @
wiesz , tu laik nie pomoże:) owszem , ulgę można dzielic , ale weź sobie ją sam oblicz:D poza tym ten twój były babsztyl nie wiadomo co zrobi , sprawdzisz ile sama odliczyła?

musisz sie gogadac z eks ile ona odliczyla,calosc stanowi 1100 albo cos kolo tego,jezeli ona odpisala np,600zl,to Ty mozesz 500zl. Musisz wiedziec ile ona odpisala.

Gość carry73
generalnie wiem ,ze takiej informacji nie uzyskam.ona robi wszystko zeby mi utrudnic zycie. o ile sie nie myle to ona nie rozliczala sie jeszcze wiec moze kto pierwszy ten lepszy????

Gość miki blu aj
skoro ona tak cie robi w balona to nie miej skrupulow i tez ja wyroluj. nie dosc ,ze krowa mieszka za darmo to jeszcze ma swoja pensje i prawie druga od ciebie wlasciwie na co? na zarcie ?kosmetyki? nie cackaj sie z nia!