Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz oszaleję.....

Problemy z Neostradą - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zaraz oszaleję.....

Do użytkowników Neostrada tp. Zaczyna już mnie nosić. Czy Wy też tak macie że nagle nie macie połączenia? Niby wszystko jest ok (lampki kontrolne się palą, połączenie niby jest) a połaczenia nie ma. Ot nagle przeglądarka po odświeżeniu nie załapuje. Oczywiści gg i program pocztowy też krzyczą że brak połączenia. Pomaga tylko restart. Próbowałam włyłączac i włączać neostradę ale to nic nie daje. Uruchamianie ponowne komputera mnie lekko mówiąc już wpienia. Jak z tym sobie radzić?

Gość ?-?
masz router czy modem??

Gość zaraz oszaleję.....
modem

Gość ?-?
to najprościej bedzie wymienić na router bo modemy z neo (podejrzewam ze masz oryginalny) są do dupy nie podobne

Gość zaraz oszaleję.....
myślisz? w sumie na to nie wpadłam :p Nie wiem czy warto bo za parę miesięcy konczy mi się umowa i nie zamierzam jej przedłużać. Myślałam że może da się coś z tym zrobić :o

Gość nie opyla mi się
nie koniecznie. ponoć najepsze modemy neostrady to sagemy. niech ci ktoś sprawdzi kompa i ustawienia neo. jak będziesz kupować router to ani nie ten najtańszy , ani nie ten najdroższy-bo one są tyle samo warte siebie:D

Gość zaraz oszaleję.....
mam sagema Skonfigurowany poprawnie bo nie raz dzwoniłam do tepsy i mówiłam o problemie ale tam mi nie za bardzo pomogli. Ale czy u was takie sytuacje się nie zdarzają?

Gość ?-?
tak ogólnie to neostrada jest badziewiarska :D więc może też być problem z ich strony. a co do kupna routera posłuchaj koleżanki/kolegi powyżej bo ma racje ;)

Gość nie opyla mi się
skoro u nich jest oki to znaczy ,że u ciebie coś nie teges.

Gość zaraz oszaleję.....
wiem, że badziewiarska ale parę lat temu to była jedyna możliwość podłączenia do internetu. W moim bloku nie ma sensownej kablówki a inne nie chcą się dla jednej osoby się dołączyć. Zostaje mi tylko radiówka i jakiś oferowany przez operatora komórkowego. Puki co muszę żyć z neostradą :o

Gość zaraz oszaleję.....
u nich to znaczy u tepsy? Taaaa...oni mówią że przerwy w dostawie mogą być :o Chodzi mi o to że jak próbuję ponownie podłączyć to sie nigdy nie udaje - tylko restart pomaga.

Gość nie opyla mi się
spróbuj iplusa 2mg/49 zł

Gość ?-?
ja też mam neo, ale przez liveboxa, na początku były problemy z połączeniem ale po zmianie podłączenia do kompa za pomocą kabla USB na Ethernet wszystko śmiga :)

Gość zaraz oszaleję.....
myślę właśnie nad plusem bo nie powinno być problemów - mieszkam w dużym mieście więc pewnie będzie sobie śmigał. Powiem szczerze, że mam dosyć tepsy. Monopoliści pierniczeni. Nie używam stacjonarnego ale z racji neo nie mogę z niego zrezygnować. Teoretycznie tak - ale będę musiała i tak miesięcznie bulić jakąś kwotę więc płacę 20 zł więcej i telefon jest. Za internet licza sobie jak żyd za matkę :o a porażka maksymalna.

Gość nie opyla mi się
jeśli ma ktoś laptopa i iPlusa to poproś żeby przyszedł do ciebie i sprawdzil jak u siebie mu działa.:D 2mg swobodnie starczy na neta i ściagnięcie czegoś tam od czasu do czasu:) ja tez nad tym myślę:D

Gość zaraz oszaleję.....
a nie można wziąć na próbę? Znajomi nie mają z plusa - z orange i heyah i sobie chwalą. Ja od lat mam numer w plusie i nie narzekam więc pod koniec umowy z tepsą się przejdę i podziałam coś

Gość nie opyla mi się
nie wiem , może można:D

Gość do zaraz oszaleję
nie musisz robic restartu kompa kliknij 2 razy w zielony trójkącik, otworzy ci się okienko modemu i kliknij w restart i połączenie ci się odświeży

Gość zaraz oszaleję.....
o widzisz...tego nie próbowałam. Przetestuję następnym razem :)

Gość do zaraz oszaleję
mi działa tobie też zadziała

Gość zaraz oszaleję.....
mam nadzieję Zielony trójkąt i reset. Zapamiętam :)

Gość w grudniu zakończyłem
ku mojej wielkiej radości z usługami neostrady: działała za wolno, opłaty za 512, jak w innych za 6Mega, za każdym razem logowanie, i odpowiedź, że nie można zalogować, i resetowć komputer i loteria, połączy, nie połączy.....jednym słowem syf z malarią

Gość zaraz oszaleję.....
dokładnie, syf mnie zostało jeszcze do lipca chyba więc z jakiś czas pójdę rozwiązać umowę bo zdaje się że obowiązuje miesieczne wypowiedzenie. O cenie za to gó....o już pisałam - przesada. Zeby chociaż za tą cena szła jakość :o

musisz iść wcześniej i ustalić o jakiego dnia ten miesiąc wymówienia się liczy. Mi sie kończyło 20 grudnia, więc do 20 listopada musiałem zgłosić, bo ci się automatycznie przedłuży. Potem trzeba zapakować dekoder i wszystko do niego, a więc przewody i oddać w salonie. I najważniejsza sprawa, opłaty koniecznie , mi się zagubił rachunek na 60-kilka złotych, zawieruszył się niechcący, nie przysłali jakiegoś przypomienia, tylko od razu firmę windyfikacyjną i list z pieczątkami, jakbym był zadłużony na milion złotych......lojalne ostrzeżenie.

sorki, dekoder to w polsacie satelitarnym a w neostradzie modem

Gość zaraz oszaleję....
to modem trzeba oddać? Przecież po to te umowy np dwuletnie żeby chyba spłacać modem? Mylę się?

Gość nie opyla mi się
ja nie musiałam oddawać modemu jak zrezygnowałam z neta bo mnie przez rok nie było stac:) Kiedy podpisywałam umowę drugi raz , dostałam nowy modem:) teraz mam nowy router (co go se sama kupiłam w auchanie za 68 zł) i nie narzekam. wszystko zależy od odległości nadajnika czy czegoś tam -odległości kabli neostrady. gadałam ostatnio z gościem z neo bo umowa mi sie kończy we wrześniu i tak z ciekawości zapytałam o 6 mg, stwierdził ,że jak dużo nie siąciagam to sie nie opyla bo i tak nie wykożystam a po co przepłacać , skoro teraz mam 1 mg i jest okej to jak wezme na nową umowę 2 mg to już będzie okej:D Później pytam , wyprowadzam się i jak działa tam ich net , a on ,że słabiuchno bo za daleko czegoś tam więc nawet 2 mg to za dużo:) Dlatego zastanawiam sie nad iPlus.