Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaniepokojona_25lat

Bóle brzucha, upławy, swędzenie w okolicach pochwy

Polecane posty

Witam! Od dłuższego czasu mam bóle między cyklami, tzn. już w dzień po zakończeniu miesiączki (ból nie jest stały, raczej przypomina skurcze, które zwykle występują w 1 dniu miesiączki) i trwają tak aż do następnej miesiączki. Byłam u ginekologa zaraz gdy się to zaczęło, zrobił mi badanie z użyciem wziernika, odkrył różowy śluz, ale nie zrobił USG ani cytologii tylko stwierdził, że to owulacja. Ale.. owulacja nie trwa przecież cały cykl ;) Teraz jestem mniej więcej w połowie cyklu i mam upławy koloru malinowego i odczuwam okropne swędzenie. Bóle są okropne a teraz jeszcze te upławy... zaznaczam, że od grudnia nie współżyję, więc wątpię, aby miało to związek z jakąkolwiek bakterią przenoszoną drogą płciową. Czy może to być zakażenie? Utrzymuję higienę, poza tym nie siadam na kibelku w publicznych toaletach ani nic takiego. Wybieram się do ginekologa, ale niestety muszę poczekać, aż te upławy miną, poza tym idę prywatnie, aby zrobił mi to USG (po poprzednim "owulacyjnym" ginekologu wolę zapłacić i mieć dobre badanie). Czy któraś z forumowiczek miała podobne schorzenia? Czy ktoś ma pomysł, co to może być i w jaki sposób (zdrowy!) mogę sobie pomóc zanim udam się do ginekologa, może macie jakieś domowe sposoby chociażby na to cholerne swędzenie... Pozdrawiam serdecznie

Gość wiem o czym piszesz
zmien lekarza

Gość TheImage
Mi sie wydaje, ale specjalistka w tej dziedzinie nie jestem, ze to moze byc stan zapalny na tle bakteryjnym i ewentualnie nadzerka. Najlepiej zrob cytologie i jeszcze czystosc pochwy, tak bedzie najbezpieczniej :) Poki co podmywaj sie mieszanka ziolowa (np. Vagolavit) lub Tantum Rosa i lykaj moze jakies probiotyk, najlepszy chyba to Lacibios Femina, zeby pH bylo mniej sprzyjajace patogenom.