Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orzechówka

jakie są najlepsze najnowocześniejsze pigułki anty?

Polecane posty

Gość orzechówka

temat o yasminelle ma 200 stron i nie mam siły go przeglądać. Chodzi mi o tabletki jakieś nowe które sie pojawiły, dla osoby młodej która nie była w ciąży, i nie chce przytyć ani zepsuć sobie cery. I które tabletki NIE spowodują zmniejszenia libido?? będę wdzięczna za wskazówki

ja kiedyś brałam regulon i nie narzekała, w ogóle nie czułam, że biore jakies tabletki tylko hmm to chyba zależy indywidualnie od osoby jednemu pasują drugiemu juz nie.

Gość orzechówka
nio a mnie się zdaje że ginekolog przepisuje takie tabletki jakie uważa że są dobre dla wszystkich. Mi powiedział: "a to yasminelle bo to dla młodych dziewczyn" a jak można sprawdzić przed wyborem tabletek jakie będą najodpowiedniejsze? ogólnie dobre opinie słyszałam o yasminelle i regulonie. Bardzo złe o Diane i Celeste...

Gość tabletki anty to nie rewia
mody. To lekarz na podstawie wywiadu i badania wybierze najlepsze dla ciebie, a nie kafeterianki...

Gość orzechówka
hahaha badania i wywiadu... zbadała mnie czy wszystko ze mna w porządku na fotelu, a potem zapytała czy byłam w ciąży i taki to wywiad. Potem powiedziala że dużo młodych dziewczyn bierze yasminnelle i mi je przepisała. więc oczywiście zasięgnę porady innych dziewczyn, głównie chodzi mi o najczęstsze skutki uboczne.

Gość jjjjjjjjjjjjj
otulona - najważniejszy jest wywiad, a badań hormonalnych lekarze nie zlecają, bo po pierwsze - to drogie i trzeba zapłacić z własnej kieszeni, po drugie - trzeba by powtarzać kilka razy w cyklu, bo przecież zmienia się to w zależności od fazy cyklu, a po trzecie - nie ma konkretnych pigułek dopasowywanych do konkretnego profilu. Pigułki trzeba dopasowywać metodą prób i błędów.

Gość bojabojaboja
No ja testowałam na początku yasminelle i yaz, właśnie te dlatego, że skarżyłam się na bardzo bolesne miesiączki. I przed przepisaniem pigułek przeprowadzony został bardzo szczegółowy wywiad na temat miesiączek, długościu cyklu, samopoczucia, przebytych chorób, poważniejszych chorób w rodzinie. Pani doktor zmierzyła mi ciśnienie. Niestety, ale przy krwawieniach w przerwie towarzyszył mi tak samo silny ból jak w czasie miesiączek. Dlatego potem była zmiana na inne - nie pasowały, dużo skutków ubocznych i teraz znów na inne, które mam nadzieję, że w końcu się sprawdzą, na razie nie mam żadnych zastrzeżeń do Qlairy.

Gość jjjjjjjjjjjjj
Płaci się i szczerze to nie znam kobiety, której w Polsce lekarz zaproponowałby zrobienie takich badań. Ale też jak widać, nawet badania nie zapewniają sukcesu, bo pewnie przyjdzie ci te pigułki zmieniać. A to, że przepisuje się tabsy często jak cukierki właśnie, to inna bajka. Generalnie najlepiej brać te najnowszej generacji, bo zawartość hormonów jest najmniejsza. Jak nie będą pasować, to będziesz brać inne, aż w końcu któreś dadzą najmniej efektów ubocznych.

Gość orzechówka
ech... mamy płacić jeszcze za dopasowanie pigułek? to chyba zostaje mi metoda prób i błędów :( najbardziej nie chcę stracić ochoty na seks bo i tak jest ona średnia a poza tym nie potrafię osiągnąć orgazmu :(

Gość orzechówka
no słyszałam że po niektórych to sie nawet chudnie :) i że chronią przed rakiem! więc może nie same efekty uboczne...

Gość MonikaPiorkowska
czytałam, że niedługo wejda na rynek jeszcze nowsze metody antykoncepcyjne, tu: http://www.doz.pl/newsy/a1826-Nowoczesna_antykoncepcja to jest w ogóle fajny portal o zdrowiu mają mocny dział o antykncepcji pisany przez fachowcow i udzielają porad on lajn

Gość kapilota
ja biore nie najnowoczesniejsze i jestem bardzo zadowolona, bo są idealnie do mnie dopasowane i nie mają ceny z kosmosu. A w mojej aptece sa na dodatek najtańsze na Powstańców wielkopolskich w łabiszynie. I sobie nie myślcie, że dlatego najtaniej, bo to jakiaś mała dziura, nie...to jest normalnie apteka doz.

metoda prób i błędów to nie jest najlepszy sposób na dopasowanie pigułek. Ja mieszkam w PL i miałam robione m.inn.badania hormonalne, testy wątrobowe, prolaktyna... I żadnych błędów nie było- nie przytyłam, libido w miarę, żadnego puchnięcia bóli głowy. Tylko na dobrego gina trzeba trafić.

Witam!. Byłam dziś u lekarza i dostałam antykoncepcję microgynon 21. Nigdy wcześniej ich nie brałam. Problem jest w tym,że nie rozumiem jak się je przyjmuje. Mają fatalne oznaczenie na blistrze.nie wiem nawet, od której strony patrzeć na rozpoczęcie blistra. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnic? Byłabym wdzięczna. Z góry dziękuję:)

Gość janoma
kami...weź sobie kliknij na doz.pl Ja brałam kiedyś microgynon, ale nie pamiętam jak to było...a na tym doz mają dyżurujących lekarzy, którzy odpowiadają na takie różne pytania. Przynajmniej będziesz miała pewność, że odp jest prawdziwa. Oni w ogóle teraz najtaniej tabletki mają, więc sobie możesz od razu u nich zamówić a ich apteki są chyba w każdym mieście, więc problemu z odbiorem być nie powinno.

Gość navika90
hej ja tabletki biorę od 9 miesięcy, jestem bardzo zadowolona, jedyny skutek uboczny to trochę większe poddenerwowanie przez pierwsze 2 miesiące. Biore sylvie20 są to tabletki nowej generacji i są tanie! Ja płace ok 18 zł. Lekarka jak do niej poszłam zrobiła mi ogólne badanie, wypytała mnie o choroby w rodzinie, o długości cyklu itd. później dała skierowanie na próby wątrobowe i wszystko...

Gość monana22
kami, może zapytaj lekarza na doz.pl albo farmaceutki w aptece? Ja jak mam wątpliwości co do leków to idę do apteki, np na połczynskiej w warszawie jest bardzo miła i kompetentna pani farmaceutka, która bez problemu wytłumaczy, jak czegoś nie wiem, w końcu po to jest tez :)

Gość maupkaa
tu sie zgodzie, ze na dozie /doz.pl/ mozna uzyskac odpowiedz od specjaisty, sama skorzystałam. i ceny pigułek anty maja bardzo przystepne, w sumie taniej jeszcze nie znalazlam

mogę się mylić, ale chyba nie ma "najlepszych" pigułek. pigułkę dobiera się indywidualnie, według wyników badań pacjentki... no, a przynajmniej tak powinno być. ja łykałam microgynon21, miałam przy tym potworne problemy z cerą, ale poza tym nic mi nie dolegało, więc nie prosiłam o zmianę tabletek. powalczyłam z pryszczami silicosanem i teraz wszystko jest okej. pewnie też organizm przyzwyczaił się do tej dodatkowej dawki hormonów...

Gość mandewila
na doz.pl możesz popytać. ale tabletki trzeba dobierać do siebie, a nie ze względu na nowoczesność...

Gość Ja brałam Diane
przez pół roku i Regulon przez jakies dwa... I ani po jednych, ani po drugich nie miałam żadnych skutków ubocznych typu tycie, problemy z cerą (w pierwszym cyklu bolesne piersi i plamienia, ale to dopuszczalne na poczatku), jedyne co zauważyłam, to...mniejsze libido po Regulonie, ale zauważyłam to dopiero po odstawieniu jak miałam porównanie :P Moja znajoma stwierdziła to samo... Co do badań przed wyborem tabletek, to nie miałam żadnych oprócz standardowej cytologii no i wywiadu, później robiłam chyba ze dwa razy próby wątrobowe (prosiłam się o nie dwie wizyty!!! prywatnie) ale wszystko było w porządku