Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sory za temat ale jest problem

od wielu lat syn robi koszmarnie śmierdzące kupy

Polecane posty

robi je co kilka dni, nie lubi się wypróżniać, są ekstremalnie wielkie i śmierdzą po prostu koszmarnie. Do jakiego specjalisty iść, jakie badania zrobić? Czy któraś z Was miała podobny problem? Syna m 13 lat a problem jest od czasu jak miał 5-6 lat. Proszę o pomoc. Czy to kwestia diety, może jakieś pasożyty?

może pomożesz zamiast gratulować

Gość pomyśl następne 7 lat
co to może być, masz czas!

Gość jagodyyyy1
czy syn ma problemy z nadwaga? spozywa duzo przetworzonej zywnosci? a moze bierze przewlekle jakies leki?

Gość na początek moze
powinien jesc więcej błonnika

Gość i dużo ruchu
a od czasu do czasu coś zdrowego do jedzenie, pewni wcina tylko same hamburgery.

Gość hehehehehehehehehehhe
to nie jest normalne, że dziecko wypróżnia sie co kilka dni. Powinno codziennie. Nic nie napisałas o diecie, ale pewnie to kwestia złego odżywiania. Dużo owoców, warzyw, nabiału niech je.

Gość kasia malusiennka i mama
a skad wiesz ze chlopak 13 lat robi duze kupy i ze co kilka dni? to ze smierdza to mozesz wyczuc np jk wejdziesz po nim, ale te 2 szczegoliki to skad wiesz? przeciez to nie dziecko 2 latka ze robi w nocnik i widzisz ile tego narobil :O

możesz isć do gastrologa a wcześniej na własną rękę zrobić badania kału - posiew, grzyby, pasożyty

Gość jajka na miękko..
No......cierpliwość to ty masz (to przytyk do tego czekania). To nie jest na pewno normalna sprawa, choć wiem, że bardzo wielu ludzi tak ma. Dziwię się, że im nie przeszkadza. Sądzę, że to jest problem zdrowotny i z czasem może doprowadzić do schorzeń układu pokarmowego. Ja ostatnio zaniepokoiłam się tą samą sytuacją u dziecka 5-letniego. Po silnej i cuchnącej biegunce, która nie chciała za nic ustąpić, ale w końcu ustąpiła ....... jednak pozostawiła po sobie ...... dość intensywny brzydki zapach przy każdym następnym wypróżnianiu się dziecka. Aż nie mogłam pojąć tego, z jakiej racji u małego dziecka takie odrzucające "zapachy". Przy okazji wizyty i lekarza na wskutek problemów ogólnych nadmieniłam o tym fakcie. P. doktor zaleciła 3x dziennie przez 3 dni LACIDOFIL (albo LAKCID) i problem zniknął. Flora bakteryjna jelit została została w dużej części zniszczona w wyniku biegunki i stąd pojawił się ten problem. Naprawdę lżej na duszy, bo problem nie dość że wstydliwy, to jeszcze przejmujący. Ufffffffffff..... ale się napisałam.

je normalnie, żadnych fast foodów, dużo owoców, warzyw, nie jest otyły, wręcz szczupły

czy któraś mama tak ma z dzieckiem?

Gość kasia malusiennka i mama
?

Ty jesteś nienormalna! Idz babo do lekarza z nim ! A nie na forum wypytujesz czy któraś z nas po 7-miu latach zauważyła problem...............

dziękuję za pomoc

Gość a znasz kogoś kto robi
pachnące kupy?? Bo ja nie znam takiej osoby. Ja jak zwalę kupę, to tyle tego jest, że muszę kibel przepychać pompką gdyż gówno nie chce przelecieć. Cuchnie tak strasznie, że domownicy uciekają gdzie się da, pierdzę codziennie i bez opamiętania. Purty są bardzo częste, krótkie, raz wyjdzie gruby raz cienki pierd, ale zawsze okropnie wanią. Nie przejmuję się smrodem, a jak się komuś nie podoba, to niech tego nie wącha lub odejdzie w inne miejsce!!! Także spoko loko luz i sponto autorko. Jest git.

Gość jajka na miękko..
do........21:15 OMG

Gość DO LEKARZA BIEGIEM
TO NIE JEST NORMALNE, ŻE DZIECKO W TYM WIEKU SRA ZA PRZEPROSZENIEM TAK RZADKO OD KILKU LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdrowy człowiek wypróżnia się codziennie rano. Ja znam taki przypadek, to trwało też kilka lat i zaniedbano sytuację.. 16 letni chłopiec trafił w końcu do lekarza ale jak już nawet nie wypróżniał się tygodniami tylko oddawał same gazy z trudem i koszmarnie bolała go brzuch. Okazało się, że jelito grube było prawie całe zatkane, nie mogli nawet w szpitalu dobrze badania przeprowadzić. Obawiano się nawet,że to nowotwór ale na szczęście operacja zakończyła wszystko. Jeśli takie rzeczy trwają latami to się tego ludzie nie bagatelizuje.

Gość Ja też robię koszmarnie
śmierdzące kupy i nie widzę w tym nic złego żeby udawać się z tym do lekarza, bo by mnie wyśmiał. Przecież każde kupsko śmierdzi. Jak sobie purtniesz to też wali smrodem. I wtedy też musiałabyś iść do lekarza... haha.

Gość jajka na miękko..
Wcale nie prawda, że każda koopa śmierdzi. Bzdura.

Gość przykro mi.no
zgadzam się z wypowiedzią wyrzej. Moje kupy za kazdym razem pachną fiołkami alpejskimi.

Gość DO LEKARZA BIEGIEM
ale tu nie chodzi o smród gówna, ale o to że wypróżnia się tak żadko!!!!!!!

Gość przykro mi.no
jak to nie o smród a czytac to sie umie? "od wielu lat syn robi koszmarnie śmierdzące kupy"????? ŚŚŚŚŚmmmmmiiiiiieeeeeerrrrrrrdddddzzzzzząąąąceeeeeeeeee!!! gdyby to tez nie bylo by problemem to po co by taki byl tytul? wystarczylo by ze moj syn wyproznia sie raz na kilka dni :)

Gość Przed chwilą wysrałam
okropnie śmierdzącą kupencję i co ??? Żadna kupka nie pachnie!!!