Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wnerwiona bez lufcika

Kto wymyślił okna bez lufcika?!

Polecane posty

Wnerwiają mnie bo są złe!!!. Mam takie okna już od ponad 10 lat. W domu zrobił się grzyb. Po drugie nie można ich uchylić w normalny sposób, bo jak się zrobi na uchylony to za dużo powietrza wlatuje i robi się przeciąg, jest zimno. Kiedyś były lufciki, powietrze cały dzień wlatywało sobie, było dobrze z lufcikiem, a teraz trzeba ychylać całe okno, a nie tylko jego lufcik. Kto wymyslił głupie okna bez lufcika!!!

Gość no dziwne
pewnie nie wiesz ze mozesz rozszczelnic :) ustaw raczke na ukos (w jednych oknach w strone dolu, w innych w strone gory) i delikatnie pociagnij, okno sie rozszczelni, nie bedzie przeciagow a ruch powietrza bedzie

Gość hjkd
dokładnie,nazywa sięto mikrowentylacja.

Gość aha i ach
a mi też brakuje lufcika. lufciku wróć 😭

Słuchaj mam to rozszczelnianie, po drugie wiem jak się używa okna, te nowoczesne platykowe. Ale jak rozszczelnię to za mało wlatuje powietrze, jest nadal duszno, a jak zrobię na uchylone to za dfużo już wlatuje, bo okno przecież jest w całości uchylone. Jak był lufcik to okna w całości nie było uchylone, tylko jego malutka, górna część. Jestem za starymi oknami!!!!Może i było zimno jak cholera z nimi, ale w lecie było jak w raju. Mieszkanie dobrze wywietrzone i wiatr nie powybijał okien.

Gość zdzirsonównaaa orencz
:D:D:D lufciku wroc:classic_cool: :D:D

Gość gość
Można sobie wstawić okna z lufcikiem plastikowe o wysokości wewnątrz np 35 cm u góry na którejś połówce okna, ja widziałem ze ktoś takie ma w moim miescie w bloku

Gość gość
ja mam okna otwarte nonstop,u kogos kto tylko przewietrza mieszkanie czuje zaduch