Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powie mi ktos?

pieniadze z up po podjeciu pracy...dostane?

Polecane posty

Gość powie mi ktos?

kolezanka cos mi wspominala, ze jezeli jestem zarejestrowana w up i sama znajde prace to z up beda mimo wsyztsko nalezaly mi sie jakies pieniadze przez kilka miesiecy...czy to prawda?

Gość czesc prawdy

Gość ailatan123
a pobierasz zasiłek dla bezrobotnych ?

Gość Anitaaaaa
To się nazywa DODATEK ATYWIZACYJNY prawdopodobnie, dostaje się go przez 3 miesiące po podjeciu pracy - to prawda,że trzeba ja znaleźc samodzielnie zeby Ci w ogóle przysługiwał. Ale odradzam Ci go.... Dostaje się ok 300 zł co miesiąc, ale... Narzeczony był własnie w takiej sytuacji, że sam znalazl sobie pracę, dowiedział sie o tym dodatku i złozyl papiery w Up. Oczywiście otzrymał te pieniądze, ale nie wiedział, że przy rozliczeniu PIT-a będzie musiał go oddać jednorazowo!! Zarobki ma średnie, a wiadomo, ze jak się niewiele zarabia to raczej jeszcze są zwroty a nie dopłaty do podatku za cały rok. Jemu wyszło prawie 800 zł do zapłaty do URZĘDU SKARBOWEGO i to tylko dlatego , że przez 3 miesiące otrzymał "prezencik " od UP i naszego kochanego Panstwa w postaci 250 luvb 270 zł zł (nie pamietam dokładnej kwoty). Więc w ogólnym rozrachunku , moim zdaniem nie opłaca się go brac, bo i tak będzie trzeba to oddac US w postaci podatku i to nie na raty tak jak się otrzymywało pieniądze a jednorazowo... paranoja:/ Pozdrawiam