Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaa_maammma

czy używając teraz różnych kosmetyków dla niemowląt narażam dziecko na alergie?

Polecane posty

Gość pytajacaaa_maammma

w późniejszym wieku?tesciowa wciaz suszy mi głowę że kupuję dla córeczki np chusteczki pielęgnacyjne albo szampon dla niemowląt albo płyn do kąpieli. Wg niej JEDYNYM kosmetykiem który powinnam stosowac jest oliwka a stosujac inne powoduje ze w przyszłosci moje dziecko bedzie miało alergie. jak to sie ma do rzeczywostosci? myslalam ze kosmetyki uczulaja jak juz na biazaco czyli ze zastosuje cos a dziecko ma np wysypkę wiec kosmetyk zmieniam a nie ze stosujac 3 rozne rodzaje kosmetykó narazam dziecko ze za kilka lat bedzie miało alergie//

Gość pytajacaaa_maammma
uup

Gość niekoniecznie bedzie mialo
alergie i niekoniecznie z tych produktow ;) moze miec nagle z jakiegos jedzenia i to po parynastu latach albo nie miec w ogole. ciezko takie cos przewidziec a co do kosmetykow dla niemowalta trzymaj sie sprawdzonych od lat, ktore zawsze robily dla dzieci, jak johnson&johnson.

Gość nie do końca
płyn do kąpieli to podstawa no chyba ze masz cudowną wodę ze studni miękka i idealną. W innym wypadku płyn musi być. Balsamy i oliwki właśnie bym sobie darowała bo dziecko nie musi się przyzwyczajać do sztucznie nawilżonej skóry. Jak będziesz widziała ze jest bardzo sucha to użyjesz, ale nie na co dzień. Szampon to oczywiste że musi być, albo płyn do mycia ciałka i włosów. Jakieś mydełko albo ten wyżej wymieniony płyn no i tyle. Ja nie stosowałam żadnych balsamów, oliwek i kremików (tylko na odparzenia jeśli już się pojawiły) Najlepiej by było jakbyś te kosmetyki kupiła z jednej serii bo wtedy będziesz wiedziała ze dziecko jest uczulone i zmienisz całą serię, a tak to nie będziesz wiedzieć czy alergizuje szampon, płyn do kąpieli czy żel do mycia.

Gość nie do końca
i odradzam Johnsona bo właśnie na te kosmetyki wiele niemowlaków ma silną alergię. Polecam niwee, bubshena, hippa, bambino, bobini.