Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajkadweqf

jak zostac fryzjerką skoro nawet nie stać mnie na kurs "gabriela"?

Polecane posty

Gość pytajkadweqf

Nie stac mnie na kurs gabriela ktory kosztuje 19.00 tys złotych. Czy fryzjerem moze zostac w Polsce, albo ktos obrzydliwie bogaty(patrz kursy gabriela), albo osoba ,po zawodowce fryzjerskiej, czy tez jakims technikum?Czy podrzucanie kłód pod nogi, to w Polsce typowe?Mam ochote zmienic zawod i nie mam pojecia jak to zrobic, bo dotyczczas robiłam całkowicie co innego.

Gość jaaaaaaahuu
a czy ty musisz miec akurat kurs za 19 tys zł? są kursy za 3 tys.i ponoc tez sobie chwalą. wiem,ze organizuje tez UP takie kursy,ale niektore są do du... ale to zalezy od instruktora

Gość Anq26
Najpierw kup książkę za 50zł i naucz się teorii (masz czas do września)...potem możesz iść z takim przygotowaniem wstępnym do zaocznej szkoły bezpłatnej (musisz mieć maturę) np.Cosinus. Tam masz fryzjerstwo bezpłatne bo sponsoruje je UE i każdy może tam iść. Tam nauczysz się podstaw. Jak będziesz miała wiedzę teoretyczną to lepiej zrozumiesz o czym oni gadają. Ze względów czasowych jadą bardzo szybko z materiałem, dlatego masz 80% szans, że więcej zrozumiesz jak wcześniej opanujesz teorię, jak tak bez wiedzy pójdziesz to nie nadążysz. Musisz wiedzieć wcześniej co masz robić i dlaczego a potem sprawdzać to w praktyce.... Po pierwszym roku szkoły idziesz na praktykę i po tej praktyce starasz się gdzieś wcisnąć chociaż na pomoc fryzjerską (znajdziesz bez problemu chociaż kokosów nie zarobisz). Po dwóch latach masz zawód, tytuł technika i rok doświadczenia jako pomoc fryzjerska i jakieś 80% szans, że w miesiąc znajdziesz pracę. Na początek najlepiej w sieciówce marketowej. Oni wezmą każdego fryzjera, który skończył szkołę i coś tam już umie i chce się uczyć (są duże braki w tym zawodzie i wolą sobie wyszkolić kogoś niż odsyłać klientów z powodu braku fryzjera). Wyślą Cię na szkolenia itp. W ten sposób po 3 latach masz zawód, doświadczenie...a wydasz tylko 50zł na książkę:)

Gość Anq26
http://www.cosinus.pl/Ofertaedukacyjna/City/NONE/Dir/17/DirTyp/2.aspx Chociaż już skończyłam szkołę to z ciekawości poszłam zobaczyć jak tam wygląda nauka i muszę powiedzieć, że sale, sprzęt itd. jest na naprawdę wysokim poziomie. Kosmetyki, sprzęt, główki treningowe, ręczniki, szczotki itd są bezpłatne. Musisz kupić tylko nożyczki po jakimś czasie dopasowane do Twojej dłoni. Jedyne co musisz zrobić to iść się zapisać! Nic więcej. Wszystko sponsoruje UE, jak zrezygnujesz nic się nie stanie, do niczego Cię to nie zobowiązuje. Oddziały szkoły są w kilkunastu miastach w Polsce.

Gość izuluch
a może jest ktoś kto skończył kurs w Gabrielu,mam zamiar się tam wybrać,ale nie wiem czy warto.