Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marystuart

Synek mocno kaszle - bylismy u 3 pediatrów - kazdy przepisał coś innego.

Polecane posty

nikt nic konkretnego nie wie, synek niby osluchowo czysty - a kaszle mocno, jakby nie mogł sie odkrztusić. pierwszy lekarz wypisal Lipomal drugi antybiotyk Duracef trzeci antybiotyk Ospamox najgorsze, zenie ufam zadnemu z tych lekarzy (to nasza rejonowa przychodnia) na moją prosbe o wymaz z noska i gardla jak jeden mąż odpowiedzieli "bez sensu" nie wiem co robic, synek słabnie z dnia na dzień, kaszel sie utrzymuje. chcialabym, zeby ktos go zbadal wszechstronnie - gdzie sie udać? mamy w miescie szpital dzieciecy - nie wiem, czy mam prawo tam jechac ot tak sobie, skoro niby jest przychodnia osiedlowa. co zrobilybyscie na moim miejscu?

Gość moja córka tak miała
co 3 tyg powracający kaszel , wizyty u lekarzy i ciagle masa leków, a kaszel jak wracał tak wracał, wkoncu postawiłam banki , wyszły jej dosłownie bordowe, okropne, od tamtej pory mam spokój ja i moja córka :)

Gość mężatka29lat
antybiotyk to najgorsze co może być mieszkam za granicą, tu lekarz jak osłucha dziecko i ma czyste płuca, i żadnych objawów poza kaszlem, jest wesołe, je itd. - to każą przeczekać kolejny tydzień. podawać jedynie wodę miodem, cytryna.i dziecku -ZAWSZE w tym czasie mija.

Gość Tak nie może być
straszne :D

a tak zapytam po co9 antybiotyk skoro ma tylko kaszel ??? Eurespal dostawał ? może pomoże supremin lub sinecod ( bez recepty)

nie podalam zadnego antybiotyku na razie, mały duzo spi, mam nadzieje, ze nabiera sił, caly czas jestem przy nim, wiec trzymam reke na pulsie. tak, straszne jest to, ze nie ufam lekarzom - nie widzę ich kompetencji. natomiast ten usmieszek uwazam za zbętny

chętnie pojde i do czwartego i piatego, kiedy zobacze , ze syn badany jest wlasciwie, a nie piec minut na posluchanie płucek, zajrzenie do gardla i spadajcie - nastepny prosze.

Gość a jak kaszle?
sucho? mokro? podejrzewam że sucho, bo gdyby mokro toby nie był czysty osłuchowo. albo ma zapalenie krtani, albo alergię. jakie masz leki w domu poza tymi co wymieniłas?

mamy wykrztusne Flavamed, ale dzis lekarka stwerdzila, ze kaszel jest suchy, nie ma co wykrztuszać, juz sama nie wiem. jakie wnioski, podpowiedz, bo na razie jestem w silnym stresie i moze nie mysle racjonalnie

nie wiem czy allergia, podejrzewam, ze troszke moglo go przewiać na podworku, dosc dlugo sie bawil, chociaz ubrany byl normalnie, bez przegrzewania i bez zimnej terapii.

Gość olabogaaaa
nie mozesz isc prywatnie do jakiegos polecanego pediatry?????

Antybiotyk to nie zmora naszych lat..może warto dać zanim bedzie obustronne zapalenie płuc//

myslisz, ze prywatny bedzie lepszy? wydaje mi sie, ze potzrebne jest przeswietlenie płuc, powiedzialam to dzis lekarce, a ta, zenikt mi teraz tego nie zrobi, najwyzej jesli maluch trafi do szpitala. normlanie masakra nie leczenie. badan zadnych, przeswietlen tez, a ja z pesji setki oddaje na ubezpieczenie.

Gość a jak kaszle?
jesli kaszle sucho to nalezy kaszel hamować, bo "zedrze" sobie gardło". jakies preparaty przeciwkaszlowe, supremin albo sinecod, ewentualnie stodal. wykrztuśnych nei podawaj, bo one nasilają kaszel - zmuszają oskrzela do rpacy żeby sie lepiej oczyszczały. jesli nic tam nie zalega to nie ma to sensu. są dwie mozliwości: - albo alergia - podaj wapno, moze Fenistil w kropelkach; moze Clemastine albo Zyrtec mialas kiedys wypisany i wam został? - albo zapalenie krtani - podawac przeciwkaszlowe i obserwowac - zapalenia dróg oddechowych mają tendencję do schodzenia, jak za jakis czas synek zacznie kaszleć mokro to wtedy odstawić przeciwkaszlowe i przejsc na wykrztusne oraz do lekarza, zby nie wywiązało się zapalenie oskrzeli; jesli kaszle tak długo że zdązyliście być u kilku lekarzy i nic sie nie zmienia to raczej ma alergię.

no tak antybiotyk, w sumie nie mam nic przeciwko, ale nalezaloby zbadac, co siedzi w malym - bakteria czy wirus. a nie atakowac organizm antybiotykiem. a kiedy mowie to lekarce, odpowiada mi "bez sensu"

marystuart a skad jestes bo ja bym mogla dac namiar na naszego bardzo dobrego pediatre ale prywatnego u nas zawsze trafia z lekami a antybiotykow unika jak ognia tylko ze jestem z zabrza slask wiec nie wiem skad jestes ja tylko jemu ufam i zadnemu innemu w przychodni tez nie ufam

Gość a jak kaszle?
nie robi się ani wymazów, ani prześwietleń jesli nei ma do tego ewidentnych wskazań - tzn jesli ŻADNE leki sobie z chorobą nie radzą. u Ciebie na razie nawet nie zaczęło się leczenie wiec ciężko oczekiwac poprawy :)

kaszle od poniedzialku. i o ile w poniedzialek jeszcze brykał wesolo, to dzis juz ledwie chodzi. moze racja z tym zatrzymaniem kaszlu, nic syn nie odkrztusza, a męczy sie

Gość olabogaaaa
wiesz co, sama piszesz ze nie ufasz lekarzom z rejonu wiec chyba powinnac poszukac jakiegos sprawdzonego lekarza pediatry prywatnie....proste chyba....:] no chyba ze sadzisz, ze kafeteryjne matki-wariatki cos poradza i wylecza ci w cudowny sposób dziecko..kazda napisze o innym syropie, kazda rzuci jakims madrym tekstem i juz hoop dziecko wyleczone...puknij się kobieto i zabierz na powaznie za leczenie dziecka bo to co piszesz jak na razie to kpina....

imili86 - dziekuje za chec pomocy, my z Kielc. rozumie, tylko boje sie, ze damantybiotyk , wyjalowie organizm synka, a rezultatu zadnego - lekarka wlasciwie juz sie na tę opcje przygotowala i powiedziala, ze jesli nie pomoze przez 3 dni, to jechac do dyzurnej przychodni po zmiane antybiotyku - czyli strzela na chybil trafił.

Jedz do szpitala natychmiast. To może być zapalenie płuc. Zrób prześwitlnenie i wymaz z gardła i nosa. To absolutnie koniecznie. Nie daj się zbyć w szpitalu !!!!!!

olabogaaa masz racje, dlatego pisalam o szpitalu, bo tam jest zapewne aparatura do zbadania dziecka i lepszej diagnozy. najchetniej w tej chwili ubralabym sie z synem i tam pojechala, tylko nie wiem, czy nie odesla mnie z kwitkiem.

Gość a jak kaszle?
organizm to wyjałowiłby się jakby dzieciak brał antybiotyki tak przez pół roku, a nie jak kilka dni pobierze. weź mu do tego jakić Lakcid osłonowo i zacznij go wreszcie leczyc.

Gość olabogaaaa
piszesz ze dziecko ledwo chodzi wiec jak najbardziej wchodzi w gre podejrzenie zapalenia pluc...ja na 100 procent pojechalabym do szpitala na dyzur pediatryczny...moze nie trafisz na konowala i zleci przynajmniej RTG płuc...