Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora i przeziębiona

Pęknięta prezerwatywa w 12 dniu cyklu - CIĄŻA???

Polecane posty

Witam. Okres mam średnio co 28 dni, czasem 27-29 ale z reguły równo 28 dni... Teraz w 12 dniu od okresu pękła nam prezerwatywa, wg mnie był to czas płodny... Ok 10-12 dnia miałam też troche śluzu płodnego, w 13 dniu już jakoś śluzu nie było i nadal jest sucho... Czy wg Was mogłam zajść w ciążę??? Wiem, że różnie może być, bo niera zktoś "wpadnie", a inny sie atara i nie zachodzi, więc nie wiadomo... Ale ryzyko jest a ja teraz jestem przeziębiona, nie byłam u lekarza, kupiłam syrop Stodal, Drosetux, z babki lancetowatej i Neo angin do ssania... Biore też Grypolek... Czy te leki są bezpieczne w razie czego??? Czytałam, że leki mogą zaszkodzić jak już się wie o ciąży po teście,a ja test mogę zrobić dopiero za 2 tyg bo teraz jest 14 dz cyklu ... Już święta więc do lekarza nie pójde po leki, tym bardziej co mu powiem, ze moze jestem w ciąży, może nie...??? Doradzcie jakieś leki na kaszel... Aha i czosnek w tabletkach łykam :-)

Poczytaj ulotki leków - na każdej powinno być napisane czy jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Cóż.. 12dc przy 28dniowych cyklach jak najbardziej mógł być dniem płodnym (faza poowulacyjna trwa 10-16 dni, do tego przezywalność plemników - 6 dni), zwłaszcza że w tym czasie miałaś śluz płodny. Oczywiście pewność miałoby się dopiero przy prowadzeniu regularnych obserwacji (w tym pomiarów temp.). Co do szans na ciążę - współżycie w nabardziej płodnym czasie cyklu, to szansa rzędu 25-40%.

Dziś odstawiam grypolek, pozostałe leki o których pisalam będę brała, kaszel mam spory... Katar mija. Wczoraj na ból głowy Apap ale i tak nie pomógł, do wieczora okropnie mnie bolała glowa. Zaczęłam od wczoraj mierzyć temperaturkę, bo pamiętama z 1 ciązy, że chyba jak w dniach spodziewanego okresu jest 37 stopni to oznacza ciążę..???? Może ktoś napisze coś o temperaturce, bo ja sprzed 5 lat niewiele pamiętam już (mam 4 letnie dziecko w domku) :-)

Gość temperatury nie ma sensu
mierzyć - tylko po dłuższym okresie obserwacji można wysuwać jakieś wnioski, tym bardziej że jesteś chora - temperatura więc i tak będzie podniesiona. Co do leków - nie wiem jak dawno miał miejsce niezabezpieczony stosunek, ale zanim nie nastąpi zagnieżdżenie zarodka - takie leki raczej nie wpłyną na niego, bo nie jest z Twoją krwią bezpośrednio "połączony".

Gość LiliumAsia
zobaczysz. przejdzie przeziębienie to i okres przyjdzie. wez 2 aspiryny, wez gorącą kąpiej i powinno ruszyc. ;]

Gość podobnasytuacja
Pękła nam prezerwatywa w 12 lub 13 dniu cyklu, średnio mam okres co 27-29 dni. Pekła praktycznie pod koniec jak on ze mnie wychodził... Wytrałam się i myślałam, ze nic nie dostało się "głęboko"... a potem jak wstałam to czułam jak ze mnie "wylatuje", czuć było zapach spermy... Czy mogłam zajść w ciążę? Śluz płodny miałam wtedy i potem przez 2 dni jeszcze też... Wiem, ze na test za wczesnie, ale czy mogłam zajść w ciążę skoro nie wpłynęła ta sperma "głębiej" i tylko raz był seks z pękniętą prezerwatywą.... Chyba mogłam...

Gość do podobnasytuacja
mogłaś zajść w ciążę. Dlaczego nie idziecie po leki do ginekologa???

Gość podobnasytuacja
ja nie ide po leki bo ciąża nie będdzie dla mnie wielkim zmartwieniem, jak bedzie dziecko to je przyjmę :-) Czekam co los da :-) Test kupiłam i kwas foliowy :-) Ale test zrobię za ok 10 dni.

Gość też taka sytaucjaaa
nam pekła w 11 dc i też nie wiem czy będzie dzidzius czy nie ...

Gość nie wiadomo nic nie wiadomo
jedni wpadaja od 1 razu a inni sie latami o dziecko staraja wiec roznie moze byc

Bierz to co bierzesz, przecież prawdopodobnie nawet jeśli coś z tego będzie to teraz jeszcze nie doszło do zapłodnienia. Więc bez przesady - nie zaszkodzisz.