Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE dla młodych latawic

Wkurzają mnie nastoletnie gówniary z wózkami. To solarówy i pustaki

Polecane posty

Niby matki, a idąc z wózkiem tylko szlugi kopcą. Ale tak to jest jak dzieci mają dzieci :O

To jest skutek tego, że dzieci się biorą za seks :O

Gość dfgdfgdfgdf
dokladnie to szmatlawce ilaza z tymi wozkami z bachorami dresow powinni kastrowac takich osobnikow

A mnie wkurzaja palace matki z dziecmi. Nawet jak maja po 40lat. P.S. I tez uwazam, ze wiek lat "nastu" nie jest odpowiedni na dziecko.

Gość dfgdfgdfgdf
Ale wiecie co janaprawde bylbym za prawem zeby dzieci mialy tylko osoby odpowiednie i nadajace sie do tego. Swiatu by nie grozilo przeludnienie i pozbylibysmy sie elementu. Zobaczcie ile dzicie jest krzywdzonych w patologiach. Dziwie sie ze nie ma takiego prawa jeszcze. Ludzie nie odpowiedni powinni byc kastrowani

Gość dfgdfgdfgdf
narodziny powinny byc kontrolowane

Gość popieram w stu procentach

Gość rose2392
a ja mam 19 lat i za kilka dni bede miała uroczego synka! a Wy jesteście pojebane bo to nie jest istotne ile Matka ma lat tylko w jaki sposób traktuje swoje dziecko i jakim je daży uczuciem! idiotki!!! Może macie po 20-30 lat ale za to rozum 10-latek. żałosneeeeee!

No dobra, ogolnie uwazam tak jak Ty ale jezeli jakas dziewczyna wpadnie co ma zrobic? Usunac? Zabic? Oddac do domu dziecka gdzie jest masakra? Czy szybko dorosnac i sie zajac?

Dzieci powinny mieć osoby które są i będą w stanie je w przyszłości utrzymać a nie najpierw narobią a potem zamęt bo bieda i nie ma pieniążków na kaszki i kurwa inne pieluszyska

Gość wszystkie nastolatki maja
bachory z dresami :O z takich dzieci nic dobrego nie bedzie jak ich tatusiami beda dresy. zauwazcie, ze dresy sie mnoza jak szczury

Gość rose2392
ja właśnie wpadłam, i w żadnym wypadku nie pomyślałam o usunięciu ani ucieczce z domu> Powiedziałam rodzinie w jakiej jestem sytuacji i musieli mnie zrozumieć, a nawet jeżeli by mnie nie zrozumieli to wyprowadziłabym się z domu i mieszkała ze swoim narzeczonym gdyż ma 27 lat. W swoim domu mieszkam jeszcze kilka miesięcy ponieważ czzekam na poród i mam tutaj położną która będzie przychodziła przez jakiś czas. A pod koniec lata wyprowadzam się. Mój narzeczony jest z innego miasta więc to nie uniknione a dzieckiem przeciez dzielić się nie będziemy :/ co do szkoły zaliczyłam już w sumie ten rok a pozniej bede się uczyła zaocznie. Zawsze znajdzie się jakieś rozwiązanie, nigdy nie trzeba podejmować pochopnych decyzji ponieważ zawsze znajdzie się mądre rozwiązanie.

Gość anotakkkk
A no wlasnie ciezki problem lecz jest rozwiazanie na kontrole narodzin. Genetyka ale niestety genetyka na ludziach jest zabroniona. Czyli modyfikacja genow tak zeby nie byly w stanie dojsc do zaplodnienia bez podania jakiegos specyfiku ktory na to pozwoli.Nie bylo by zadnych aborcji itd. Lecz niestety to sie nie przyjmie przynajmniej dzis.Ale moze byc mozliwe w przyszlosci kiedy ziemia sie przeludni.

Gość rose2392
a zresztą jeżeli młoda dziewczyna ma dziecko z mężczyzną starszym od siebie to chyba nie oznacza że musi to być jakiś dres.. nie tylko takie sytuacje się zdażają w życiu a chyba niektóre z Was za mało przezyły i myślą że ich zycie będzie jak z książki. (chłopak-mąż-dobra praca-mieszkanie i dzieci) żadko się tak układa jak by zapewne każda kobieta chciała..

Gość Kontorla nardzin ZA
Dokladnie popieram was Dzieci to nie zabawki .Rodzice powinni byc odpowiedzialni i miec je wtedy kiedy bedzie je stac na utrzymanie.

Z ta genetyczna kontrola narodzin to moze miec to cala mase skutkow ubocznych wiec bym nie ryzykowala. Rose: Poradzisz sobie :) Rozne rzeczy sie zdarzaja, slyszalam o kobiecie ktora wpadla biorac regularnie tabletki anty wiec nie kazde dziecko nastoletniej matki swiadczy o jej glupocie:)

Gość Kontorla nardzin ZA
nie ma innej opcji niz genetyka to jedyne rozwiazanie

Gość do rose2392
wiekszosc nastolatek ma dzieci z dresami

Do osoby tak mocno bedacej za genetyka: a nie pomyslales o wszelakich skutkach ubocznych? "Grzebanie" w genach to nie wziecie tabletki.

Gość rose2392
gosiavongosia, dokładnie. Ja też się zabezpieczałam ale wyszło jak wyszło i poprostu traktuje to jak dar który zmieni CAŁE moje życie :) już się nie moge doczekać porodu. a co do tej genetycznej kontroli narodzin też w ogóle nie jestem przekonana bo dosłownie nie jest możliwe żeby nie było żadnych skutków ubocznych, a zresztą każda kobieta inacczej reaguje na wszelkie badania, leki, tak samo jak przy porodzie i wychowaniu, WSZYSTKO ZALEŻY ZDROWIA I ROZUMU.

Gość znudzona24
a od czego są tabletki anty ? najtańsze kosztuja pare zł niech wpieprzają a nie później łaźi to bo nie ma warunków i płacze w gminie albo opiece żeby mieszkanie dać bo ona samotna matka i jej się należy od państwa. a my później płacimy za takie byle co co dzieci narobi a później ojejku bo nie ma na pieluchy ale łeb to zafarbowany ma. ja znam takie masakra ! a porządny człowiek jak faktycznie potrzebuje to juz zabraknie dla niego a taka zafarbowana bedzie się śmiać prosto w oczy, że ona ma a ty sobie pracuj całe życie :/ ach szkoda gadać

Gość rose2392
większość, nio ok może i tak. Ale czasami młode dziewczyny są zmuszane do seksu a poźniej muszą się męczyć z tymi debilami bo oni zapewne nie pozwolą im odejść albo odwrotnie zostawiają je bez żadnej pomocy. Wtedy właśnie chodzą pieprzone puste solarówy, palą prowadzą wózek i jeszcze po nocach. Ale to już tez nie tylko wina tych dziewczyn ale także ich rodziców bo z dobrej rodziny żadko kiedy biorą się takie dziewoje.

Gość rose2392
dosłownie! akurat takie dziwy są i ludzie im pomagają nie zwracając na to że ona ma w dupie cały świat a płacze że nie ma na jedzenie dla dziecka. Ale na to juz rady nie ma bo zycie sie cały czas zmienia i ludzie także.. a czy zmądrzejemy czy nie to juz się okaże :) ja uciekam pozdrawiam Was paa

Gość Kontorla nardzin ZA
Nie da sie inaczej kontrolowac narodzin. Mysle ze czy checie czy nie predzej czy pozniej tak bedzie

Gość znudzona24
w biedniejszych domach powinno być prawo takie jak w chinach jedno dziecko i koniec !

Gość Kafeterianka252
Ale to też nie jest tak, że wszystkie młode matki są złe. Gdy byłam w liceum dziewczyna w mojej klasie zaszła w ciążę. Jest normalną matką. A znam 2 kobiety, które "chciały" mieć dzieci i piją alkohol, palą papierosy.... Jak to zobaczyłam, to byłam w szoku. Bo niby 16 dzieckiem nie potrafi się zaopiekować, a ciężarne 25 latki piją piwo w parku... To nie zależy od wieku, tylko od danej osoby. pozdrawiam;p ps, wkurza cię, bo sama nie możesz mieć dzieci i po prostu im zazdrościsz?

Gość dajcie spokój.
najważniejsze to ponosić konsekwencje swoich czynów. nie potępiam młodych matek, ale i nie wychwalam. chyba że mówimy o naprawdę puszczalskich szesnastolatkach. a tabletki anty nie dają 100% pewności.

Gość Kontorla nardzin ZA
tyle ze z chinami jest taki problem ze jak urodzi sie dziewczynka to ma przewalone .Poco takie dzieci maja sie meczyc .

Gość tak to jest jak gowniary
daja dupy dresom. wiekszosc mlodych mam dawalo dupy dresom i z nimi ma dziecmi

z tymi nastoletnimi matkami to różnie bywa. pamiętam gdy w gimnazjum zaciążyła moja rówieśnica, dziecko urodziła i nigdy nie widziałam tej nastolatki bez dziecka... i nie chodzi o to że z przymusu. zawsze się świetnie z tym dzieckiem bawiła (jestem dla niej pełna podziwu). nawet teraz mając te 23 lata jeździ z dzieckiem na rolkach, gra w piłkę, i ma czas na studia :) takich ludzi powinno być więcej :) mam również sąsiadkę. jest na pewno starsza, mało tego to chodzący ideał. nienagannie ubrana, umalowana. ma córkę. dziecko wychowują sąsiadki... z klatki do klatki, z bloku do bloku, gdy matka po nią przychodzi nawet się nią nie interesuje, pali papierosa, zero czułości, zero jakiegokolwiek uczucia. tak więc autorko nie uogólniaj ;)