Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obejzyj i skomentujjj

czy teraz wierzysz w Boga??

Polecane posty

Gość annnann n
ashes to ashes

Gość sfvvsvv
a to ma byc niby odpowiedź ? Widac że wieeeelki katolik z ciebie :-O skoro od razu mnie obrażasz . Dlaczego teraz mam się zabic i ranic moją rodzine ? Ja zadaje pytania o jakich nawet boisz się pomyślec w swojej ciasnocie :-O

Gość ghvkuygvbuyk
ciasnocie :O jak cie obrazam>? slowem goowno czy tym, ze masz wolna wole i jak chcesz to mozesz sie zabic? i tak masz racje, nie jestem katoliczka, nie jestem nawet chrzescijanka, ale mnie niewierzacej, latwiej obronic wasza smetna idee w trywailnej dyskuji niz wam, rozpuszconym bachorom, ktoprym sie wydaje ze bog mialby byc tylko po to by usylac ich marne zycie rozami :O

Gość nieczajjjenoo
jak bys nie miał wolnej woli to bys darł ryja ze jestes jak niewolnik. Ludziom było jest i bedzie zawsze zle.

Gość annnann n
a moze to człowiek stworzył Boga na swoje podobieństwo??

Gość sfvvsvv
ghvkuygvbuyk --->>> skoro aż tak moje posty ciebie rażą to może nie czytaj co ? to nie są dziecinne pytania bo zadawane od setek lat przez filozofów . A ty agresywnie do mnie piszesz od samego początku , uważasz się za lepszą ? Mam się zabic ? dlaczego ? ja tylko mówię że mi się nikt nie pytał o zdanie czy chce życ . to raz . gdzie tu wolna wola ? dwa : wszechwiedzący Bóg nie przewidział Holokaustu ? rozumiem że przerastają ciebie te pytania i z tej frustracji mnie atakujesz :-O więcej pokory kobieto i szacunku dla rozmówcy

Gość ghvkuygvbuyk
annnann n a moze to człowiek stworzył Boga na swoje podobieństwo??] na 100% i po to by miec na kogo zwalac wine jak sie w zyciu nie uda, miec kogos by blagac o poprawe samoistnie bo nie wie a lbo nie chce sie wiedziec jak poprawic swoj marny zywot.

Gość nieczajjjenoo
Ja nie chodze do koscioła, nie uczestnicze w mszy, nie jestem przekonana co do księzy, ale w Boga wierze. Hitler wymyslił obozy a Wy winicie Boga. to niedorzeczne. skoro bóg dał rozum i wolna wolę to człowiek ma prawo wyboru wolnosci itd. I za pomoca swojego rozumu wymyslili hitlerowcy to co wymyslili. do cholery kazdy ma mózg przeciez. To nie wina Boga. To wina człowieka-że chce byc Bogiem. Ktos tu zycie nazwał ograniczeniem czy brakiem wolnosci. to jaka chcesz wolnosc dla człowieka? latac po kosmosie w prózni czy co??? Jestesmy ludzmi,zyjemy ,a co po smierci bedzie to wszyscy sie przekonamy.

Gość ghvkuygvbuyk
ale nawet jak przwidzial to co???? to nei on kazal hitlerowi zabic tylu ludzi :O nei kazal innym w niego wierzyc i nie karze dalej miec fanatykow hitlera :O to ludzki wybor i twoj tazke. ja ci nie kaze sie zabijac, ty uwazasz ze samo powolanie jest NAKAZEm a to za przeproszeniem kompletna goowno prawda. jak dostaniesz od znajomego brzydka bluzke to znaczy ze MUSISZ ja nosic??? nie, mozesz dac komus, wyrzucic, albo spalic. tak samo z zyciem, nic nie jest nakazane, dal ci ten bog przykazania, tak nakazy tez (jak w kazdym zyciu jak najbardziej swieckim tez) ale ty masz wybor czy chcesz zyc, czy nie, czy chcesz tych nakazow przestrzegac czy nie.

Gość sfvvsvv
ghvkuygvbuyk --->>> jeżeli nie potrafisz zrozumiec moich pytań to chętnie wytłumaczę ci jeszcze raz , z tego powodu że czegoś nie rozumiesz nie możesz od razu tak agresywnie reagowac :-) to jak wyjaśnic ci to jeszcze raz łopatą ???

Gość nieczajjjenoo
jak cie kurde ktos mogł zapytac czy chcesz zyc SKORO NIE ISTNIAŁES!!!!!!!!!!!!!!!! toz to logiczne..... Ludzie płodza dzieic i jakos sie nie pytaja czy sie prosza na swiat.....

Gość annnann n
nieczajjjenoo albo sie nie przekonamy co bedzie po smierci ..zreszta zycie ma swój poczatek przebieg i kres ..był czas ze nieistnielismy i jest czas ze nie bedziemy juz istniec..

Gość sfvvsvv
" ty uwazasz ze samo powolanie jest NAKAZEm a to za przeproszeniem kompletna goowno prawda. jak dostaniesz od znajomego brzydka bluzke to znaczy ze MUSISZ ja nosic??? " Przepraszam ale porównanie życia do darowania komuś bluzki oznacza że masz miałki sposób myślenia :-O to są rzeczy nieporównywalne . Pytał się ciebie ktoś " chcesz życ ? " pytał ??????? " jak cie kurde ktos mogł zapytac czy chcesz zyc SKORO NIE ISTNIAŁES!!!!!!!!!!!!!!!! " Przepraszam ale wszechmogadzy Bóg może wszystko inaczej nie jest wszechmogący . Z logiką u was na bakier :-O Wybaczcie nie jesteście dla mnie partnerami do dyskusji Nara .

Gość nieczajjjenoo
jak chcesz zrozumiec religię musisz sam szukac odpowiedzi,a nie wyzywac sie na kims ...

Gość Lavendula
Jezus jest moim Panem ❤️ To nie wina Boga!!!!!!!

Gość ghvkuygvbuyk
ja nie reaguje agresywnie, ale ty zachowujesz sie jak typowe dziecko: ja chce zeby bylo tak jak chce i koniec. skad w ogole ci przyszlo do glowy ze masz rozuemic boga? myslisz ze to naprawde bylby siwy starzec z wielka broda? czy myslisz ze jakbys spotkala OBCEGO z kompletnie innego ukladu slonecznego, z innej galaktyki, to zrozumialabys go tak jak zrozumiesz czlowieka??? jak nie zmiejszysz swojego ego to niczego nie zrozumiesz, chocby tego ze nie musisz tego rozumiec, bog nie istnialby po to by kazdego czlowieka na przestrzeni tysiecy lat trzymac za raczke i prowadzic we wszystkim.

Gość ghvkuygvbuyk
dobrze ze ty jestes taka oswicona ze jedyne do czego ten bog ci potrzebny to wyzyc sie na nim za swoje niepowodzenia.

Gość nieczajjjenoo
sam siebie ograniczasz, nie umiesz sie otworzyc do dyskusji i nie bierzesz pod uwage czyjegos zdania- bo sam wiesz najlepiej- nie badz zarozumiały. ty tez nie jestes partnerem do dyskusji bo toczysz monologi. nara

Gość nieczajjjenoo
a poza tym Bóg to jest Bóg. I człowiek nie pojmie szystkiego co boskie, bo jest tylko człowiekiem. Kropka.

Gość gfhuibnjk
wierzę w Boga. to nie Bóg wyrządził tą zbrodnie tylko ludzie. powinniśmy raczej zadać pytanie czy wierzymy w ludzi?