Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

conovara

kiedy niemowlaki zaczynają przesypiać noce?

Polecane posty

Witam. Mam 4-miesięczną córeczkę. Karmię ją tylko piersią i zastanawiam się kiedy wreszcie zacznie przesypiać noce? Albo chociaż kiedy przerwy między karmieniami będą dłuższe niż co 2-3godziny. Proszę o podpowiedz od już bardziej doświadczonych ode mnie mam

Gość cherrycoke
wiesz co, róznie to bywa. mój dwulatek budzi sie nadal co trzy godziny, a to sie zasika , a to na picie....więc co dziecko to inaczej. ale znam dzieciatka które spią po 12h bez przerwy

Gość ej powiedz
moja ma 14mies i jeszcze czasem budzie sie w nocy, ale to tylko na picie. u nas przerwy w karmieniu wydluzyly sie jakos po 8 mies.

Zalezy od dziecka. Moja jak miala 2 tyg spala 4-5 godz, potem zjadla i nadal spala. I znow po 2 -3 h byla pobudka, pojadla i nadal spala. Za to w dzien malo co. A w wieku 3 -4 miesiecy budzila sie juz w nocy tylko 2 razy.

moja córka w ciągu dnia śpi jeszcze ze cztery razy ale to przeważnie są dżemki po ok 20-30 min no chyba że na spacerze, wówczas to potrafi ze 2,5 godziny. Te noce mnie nie przerażają, ale zastanawiam się co mogłabym zrobić (oczywiście nie wprowadzając sztucznego pokarmu) by ten czas w nocy troszkę przedłużyć

Gość tryt tryt
moja spala 12 h jak skonczyla 5 tyg, ale karmilam sztucznie

Gość trojaczka
mój mały za 2 dni skończy miesiąc i potrafi już ok 5 godzin przespać w nocy, ale nie zawsze się tak udaje

trojaczka, problem w tym że moja urodziła się 8 grudnia a w sylwestra spała bez przerwy 6 godzin, ale zdażyło sie jej to może ze 2 rasy:)

Gość ej powiedz
ale moja jak miala ok 4 tyg to potrafila spac nawet 8 godzin, ale to bylo skutkiem nasilonej zoltaczki(bardzo dlugo miala podwyzszony poziom bilirubiny). Dopiero pozniej budzila sie czesciej.

mój ma prawie rok a potrafi budzić się co 2 godziny w nocy!karmiony piersią;) trzymam kciuki za ciebie,życzę cierpliwości!

no pietrucha :) rozumiem Cię doskonale, moja ma 13 miesięcy i również budzi się często w nocy na cyca

U mnie bylo tak ze syn zaczal przesypaic noce jak skonczyl 7 miesiecy. Ale moje dziecko jest karmione mlekiem modyf i na kolacje dostaje 270ml kaszki i to mu starcza do 7 rano.

ja nie pamietam ile moj spal jak mial 4 miesiace ale pamietam ze napewno min 3 godz bo mi wtedy zaczal skracac znowu do 2 godzin i powiedzialam lekarzowi ze zaczal sie czesciej budzic to mi doradzil zaczac dodawac kaszki/platkow ryzowych wiec ja na noc odciagalam swoj pokarm i dosypywalam troszeczke kaszki i faktycznie sen mu sie znowu troche wydluzyl. jak mial 8 miesiecy zaczal przesypiac cale noce bo nauczylam go samodzielnego zasypiania i to byl przelom. ale w wieku 1,5 zaczal znowu sie budzic i bywalo roznie, chcial sie bawic, jesc (nie dostawal nic i tak). teraz nad ranem ok 5-6 przychodzi do mnie i do meza do lozka i dosypia u nas, tak to przesypia cale noce. to naprawde zalezy od dziecka. ja przesypialam 6 godzin odkad skonczylam miesiac i juz nie spalam w dzien odkad skonczylam poltora roku. moj maly jak mial miesiac to do 4 rano nie dawalo sie go odlozy do lozeczka a teraz ma 2 latka i spi 1,5 - 2 godziny w ciagu dnia.