Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

wow!!!!!!!! To ja też nie lulam :-), znów przegapiłam, ale gdy nikogo nie ma w cafe to "kuciam" w garnku, tzn. mieszam ;-) :-p

Witanko :) Dziewczynki wybaczcie, że prawie nie zaglądam. Jestem zaorana pracą. Rozchorowały sie dwie dziewczyny w pracy, tyram za nie jak głupi osioł :( Nie wiem co u Was, jeszcze nic nie czytałam., bo dopiero wstałam. Moooooooc buzioli.

Dzień dobry w deszczową niedzielę dobrze że jest niedziela bo człowiek by się zaorał na śmierć:D Zapodaję na początek kawusię i herbatkę, inkę i żurawinkę, niestety nie zaproszę do ogrodu bo chłodno i deszczowo ale przy świeżo nakrytym stole z bukiecikiem pięknie pachnącej frezji, można usiąść i delektować się odpowiednim napojem, dla dodania smaku dokładam rogaliki drożdżowe z konfiturą z róży, smacznego.

Nie pokazywałam się ostatnio ale same wiecie jaka jest sytuacja i uprzedziłam wcześniej więc mam nadzieję że mi wybaczycie nieobecność. W domu na razie są zgliszcza, synowa robi kronikę remontu :D jak już będzie po... to przyślę dla wizualizacji tego co się tu dzieje. Małgorzatka mnie pytała czy dzieci coś kupiły, oczywiście nie kupiły tylko zamieszkają na parterze, który obecnie dostosowują do swoich wymagań. Ponieważ instalacje są już stare, trzeba wymienić wszystkie, z tym że na razie w pierwszej kolejności są adaptowane pokoje a później reszta, później w sensie kiedy pokoje będą gotowe. Płytki do kuchni są już zakupione i fachowiec do kładzenia też,kuchnia zamówiona pod wymiar, tak ze mam nadzieję że dość szybko to będzie zrobione. Najgorsze że na drzwi trzeba czekać jakieś 6 tygodni, bo oczywiście wymieniają wszystkie.No ale pożyjemy zobaczymy jak to będzie. Na razie ja mam dużo pracy na działce, wczoraj z synową tą starszą sadziłyśmy kapustę i inne sadzonki. W poniedziałek mam w planie sadzenie ogórków i pewnie jeszcze coś się tam przyplącze. Cały czas gotuję dla wszystkich, najgorsze jak jeden chce to inny tamto a w dodatku .... nie teraz... za godzinę..... albo za dwie.... a ja tego tak nie cierpię. Wczoraj się zbuntowałam i powiedziałam że jeśli nie przyjdą na obiad w tej chwili to wywalę wszystko przez okno:D i o dziwo ... poskutkowało:D

Przepraszam, piszę na raty ale jakoś tak boje się że mi wywali net albo z głowy wyleci co chcę napisać :O Chciałam napisać że przypadkiem trafiłam na odpowiednią muzykę do najnowszej prezentacji, która niebawem powstanie ale jeszcze nie wiem kiedy znajdę czas, jednak najtrudniejsza sprawa już poza mną , teraz tylko dostosować fotki i będzie gites:D Dziś wyślę Wam tą pierwszą prezentację z ubiegłorocznego spotkania z inną muzyką niż ta którą już otrzymałyście. Bardzo mnie ciekawi Wasze zdanie na temat tej muzyki. Tym bardziej mnie to interesuje że teraz też wybrałam piosenkę tego samego wykonawcy, oczywiście inną:D

Witam i ja niedzielnie 🖐️ u mnie pada deszcz od rana Tokina dziękuje za kwake przyda się ❤️ dziewczynki nas zostało tylko trzy w pracy kierowniczka dzisaj pojechało do Niemczech do pracy miał załatwione wcześniej tylko nie wiedziała dokładnie od kiedy i tez zacznie się harówka po 12 godzin ale co trzeci dzien aż kogoś nie znajdziemy jutro też idę do pracy a tak po za tym to u mnie wszystko ok

Witaj Betuś 👄 widzę że nadal Cię czeka harówka :( no ale mam nadzieję że choć kasa będzie większa, a kasa wiadomo im większa tym lepiej:) i zawsze znajdzie się dziura gdzie je włożyć :) a ja oczywiście wiedziona jakimś dzikim instynktem pisałam na raty i okazało się że musiałam przerwać, no ale na ten moment jestem, bo i tak ciągle coś się dzieje co wymaga mojej obecności, zaraz muszę się wziąć za gotowanie, bo u mnie obiad nie tak wcześnie jak u Beti ale też chcę mieć juz to z głowy. Dziś u moich sąsiadów komunia wnuczki, najlepszej psiapsiółki mojej wnusi a tu jak na złość brzydka pogoda, ciągle pada i zimno. Ciekawostką jest to że przyjęcie nie przygotują sami ani jakaś kucharka tylko mają zamówiony catering. Podjechał samochód wypakowali wszystko,łącznie z napojami a gospodarze z gośćmi w kościele i o nic nie muszą się martwić, pewnie też kiedyś skorzystamy z takiego pomysłu. Jednak przyjęcie w restauracji jest trochę sztywne, a tu w domu, gdyby jeszcze pogoda dopisała, byłoby super. No dobra, rozpisałam się o sobie ale już przestaję marudzić. Roberto, po pierwsze bardzo się cieszę że zabieg poszedł bez problemów i siostra dobrze się czuje, szkoda, bo byłaś tak blisko mnie, no ale są sytuacje których niestety wykorzystać się nie da:( Co do mebli, na pierwszy rzut oka, podobały mi się ale ja pewnie nie wybrałabym jasnych mebli do kuchni, choć moje nie są ciemne ale i nie aż tak jasne. Pewnie mam hopla na tym punkcie bo w pokojach też mam ciemne meble, tylko w jednym jasne ale ich bardzo nie lubię i jak się tylko nadarzy okazja to je wyrzucę :) Teraz maszeruję do kuchni ale mam nadzieję dziś zaglądać tu częściej i mam nadzieję że będzie tu razem ze mną , bo rozumiem w tygodniu każda zajęta ale dziś chyba odrobinkę czasu znajdziecie by tu kuknąć. Na razie życzę wszystkim wspaniałego dnia i całuję Was mocno👄👄👄

dziewczynki zapodaje obiadek ziemniaczki z koperkirm @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ do tego udka pieczone w piekarniku $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ zapraszam i życzę smacznego oraz miłego dnia ❤️👄

Tokina co do kasy to nie wiem czy większa bo nadgodziny mamy wybierać nie płacą zobaczymy jak to będzie

Hallo dziewczynki Z okazji ! Maja Swieta Pracy pozdrawiam i skladam serdeczne zyczenia wszYstkim pracusiom. Jakie fajne mam wspomnienia z tym dniem z czasow dziecinstwa. Zawsze wedrowalam w pochodzie w harcerskim mundurku. Dzisiaj wiem ze to byly przymusowe spedy, ale mimo wszystko wspominam to z wielkim sentymentem. Pierwszomajowy pochod i ja dumna harcerka:O Tokina nie rozbestwiaj za mocno rodziny. Z poczatku beda Ci bardzo wdzieczni ale pozniej przejdzie do porzadku dziennego. Beti znowu Ciebie wykorzystuja:( Kierowniczka zarobi dodatkowe pieniadze a Ty sie urobisz i zarobisz garba:( O rzesz😠 gdzie sprawiedliwosc😠 Na razie🖐️ Trzymajcie sie kolezanki

Witanko ! U mnie dzisiaj piękna pogoda choć wieje chłodniejszy wiaterek ale i tak jest ciepełko :D tokino..ja bardzo lubię jasne mebelki dawno chciałam mieć właśnie takie :D I tak jak Bonitka ..myślę że daj sobie spokój z młodymi niech sobie robią co tylko chcą mają rączki jest ich dwoje a ty do góry swojej i tyle :D tokino..a czy wejście będzie razem do domku czy młodzi będą mieli osobne pisze bo ze swego doświadczenia przerobionego na sobie my od pierwszego dnia my dobudowaliśmy zupełnie osobne wejście i osobne liczniki na wszystko tylko piec był wspólny i miałam święty spokój .Teraz jak moje dziecie zechce zamieszkać zrobię dokładnie to samo ,może będę zła matką czy teściową ale jak coś zrobię to potem docenią . tokino..byłam blisko ale to nie miejsce ani czas na spotkania szczerze to nawet mi do głowy nie przyszło 👄 Dziękuje wszystkim dziewczynkom za dobre fluidy w kierunku mojej siostry jesteście kochane serdecznie wam dziękuje ,moja siostra powoli wraca do zdrowia dlatego tez nie wróci jeszcze w poniedziałek ale w piątek jak wszystko będzie dobrze . Ugotowałam fotki w garnku do potem 👄

Beti dziękuję za obiadek, też miałam podobnie, tyle że kurczak pieczony w całości, muszę jednak dopracować to pieczenie bo zawsze mi się wydaje że jest niedopieczony choć mięso jest miękkie. Bonitko wysłałam prezentację ale do Ciebie nie doszła i pewnie nie przejdzie bo jest 25 Mb pojemności.:( Co do pochodów to muszę przyznać że też wspominam z rozrzewnieniem. Nie byłam harcerką, ale w szkole średniej byłam przewodniczącą ZMS szkoły i te pochody najmilej wspominam:) Niestety te czasy się nie wrócą :( i pochodów już nikt nie organizuje. U mnie dziś nie byłaby dobra pogoda na pochód bo wciąż pada i jest chłodno, ale kiedyś nawet taka pogoda nie przeszkadzała :D Roberto , jeśli Ci się podobają takie mebelki to nie ma się co zastanawiać, w dodatku jeśli pasują wymiary. Dziś stolarz przysłał projekt kuchni w różnej wersji kolorystycznej i synowa chyba też zrezygnuje z ciemnych na rzecz jasnych, tyle że nie białych:)

aaaaaaaa zapomniałam napisać że wejścia osobnego nie będzie bo jakoś do tej pory wystarczało jedno, ja też mieszkałam z rodzicami i jakoś nikomu to nie przeszkadzało, natomiast liczniki są osobne i z tym nie ma problemu.

Roberta ciesze sie ze siostra pomalu dochodzi do zdrowia. Bedziemy dalej wspomagac dobrymi myslami. A jestes odwazna z kupnem tych mebli w internecie. Ja wolalabym zobaczyc jakiej sa jakosci i sprawdzic na zywo. To sa meble kuchenne a te powinny byc w bardzo dobrym gatunku. Pokojowe nie musza byc takie dobre, wystarczy ze wygladaja przyzwoicie ale kuchnia to co innego. Kazda szafke czy szuflade bedziesz otwierac 10-20 razy na dzien. Moje meble w kuchn sa bardzo stare, maja 20 lat ale kazdy szufladka i szafka otwiera sie bez zarzutu. Nawet te narozne. A nowe w podobnej jakosci kosztuja chyba majatek, wiec zostane przy tych starenkich:P Tokinka moze jeszcze dojdzie prezentacja:O A pamietam jeszcze ze u nas na 1 Maja "rzucano kielbase" i byla sprzedawana bezposrednio z samochodow ciezarowych takich z budami. Jaka mama byla szczesliwa ze udalo sie jej zdobyc kilogram tego specjalu dla dzieci:O A dzisiaj..kielbasy mamy w brod. .Beti codziennie bola rece z wazenia tego specjalu. Ehhh..... czasy sie zmieniaja. Chyba bedziemy gdzies wyruszac z domu. Mazowi sie co prawda nie chce:O

Witam pogodnie mimo że za moim oknem plucha:):):) Ja obiadkiem nie częstuję,bo był byle jaki,hi,hi tylko ziemniaczki miałam smaczne bo z świeżym koperkiem z ogródka,ależ taki koperek ma smak i zapach. Ja lubię jasne mebelki w kuchni,dziwne bo mam właśnie takie,wprawdzie stu letnie i wcale nie w dobrym gatunku ale na razie mnie nie stać na wymianę.Na ciemnych meblach bardziej widać paprochy,hi,hi cały czas trzeba latać ze ścierką a ja do pedancików nie należę:p :).Jednak myślę że przez internet mebli kupować bym się bała,Bonita ma rację co będzie jak one ładne tylko na zdjęciu?! Tokina👄 Fajnie że udało Ci się zajrzeć,mimo nadmiaru obowiązków,tylko się pojawiłaś od razu inny nastrój zapanował na cafe👄 Bonita👄 Dziewczynki spadam na kawusię i ciasteczko

Bonitko, raczej nie dojdzie, bo dostałam zwrotkę :( no chyba że spróbuję jeszcze raz ale jakoś cienko to widzę :( Co do mebli, to też mam robione na wymiar i mają jakieś 14 lat. Szuflady i wszystkie drzwiczki trzymają się świetnie ale troszkę już mi sie opatrzyły fronty, ale je można przecież bez najmniejszego problemu wymienić zostawiając całą resztę :) Co do kupna przez net, to choć jestem stałą allegrowiczką i nie tylko, ale chyba też nie odważyłabym się kupić mebli . Mnie się wydaje że najlepiej zamówić u sprawdzonego stolarza i mieć to co się chce i takie jak się chce, bo nie zawsze gotowe szafki pasują do wymiarów, no ale to już każdy decyzję musi podjąć sam.

Wesołku👄 właśnie mi przypomniałaś że miałam wysiać koper i jeszcze tego nie zrobiłam :O dzięki 👄 Moje meble w kuchni są jasne ale nie białe tylko w kolorze olchy ale za to w pokojach mam ciemne, mahoniowe , na których jak piszesz ciągle znać kurz ale co ja zrobię jak mi się takie podobają :D

Pozdrawiam wszystkie Laseczki U mnie wszystko ok ( poza tym rwa kulszowa mnie dopadła) Prezentacja Tokiny z nowym podkładem muzycznym bardzo mnie wzruszyła- super!! (jedyne co mi się nie podobało to moja gębusia ) Tokinko dzięki👄 Zapraszam Was na sernik i kawusię albo herbatkę...co kto woli i oczywiście mam Tadka z sokiem pomarańczowym lub z pepsi albo naleweczkę z pigwy choć sama wolałabym napić się dobrego winka ale niestety nie mam......

dziewczynki jestem wyspałm się po obiedzie byłam na lawie i koleżanki a teraz już siedzę w domu Tokina prezentacja jest super ❤️a co do mojej pracy może znajdziemy kogoś szybko zobaczymy jak to bedzie

Tokina👄 I ja popatrzyłam na prezentację,piękna dziękuję że poświęciłaś swój czas by stworzyć takie dzieło.Moje kuchenne mebelki także nie są białe,takie jasno beżowe.Ja ostatnio zakochałam się w tych nowoczesnych lakierowanych w zwariowanych kolorach,ale i tak mnie na nie nie stać,hi,hi.Myślę że te śliskie fronty mogą być dosyć kłopotliwe w użytkowaniu,pewnie trzeba je tylko polerować,hi,hi a byle zaciek widoczny jak na lustrze,wiec mniej mi żal ze ich nie mam:p:) Beti🌼 No,no facet pierwsza klasa,jak to zrobiłaś że tak szybko znalazłaś nowszy model,ja chyba nie poradziłabym sobie w tak krótkim czasie z tym problemem.No ale ponoć przyroda nie lubi pustki,więc chyba wszystko jest okej.Ja trzymam kciuki abyś znalazła szczęście i nie zawiodła się kolejny raz. Personalna🌼 Witaj w klubie połamańców,ja także chodzę przegięta w pół jak osiemdziesięcioletnia babcia. Widziałyście prognozę pogody?!,masakra mróz w nocy i co robić owijać drzewka?,nie każde można przecież,znowu wymrozi kwitnące śliwy i jabłonie,truskawki Zmykam na film,narka

wesołku ❤️ sama nie wiem jak to zrobiłam tak jakoś wyszło :) a co będzie dalej zobaczymy

witanko Beti hehe mniejszego zdjęcia nie mogłaś przysłać;) ale i na tym dostrzegam niezłe ciacho:) chociaż wiadomo, jak mówi przysłowie - ładna miska jeść nie daje, najważniejszy charakter i za to by Wam się poukładało trzymam kciuki:) Tokina znalazłaś dobry sposób na dyscyplinę:) hihi Personalna moje ręce leczą;) pozwól, że delikatnie pomasuję bolące miejsce:D Wesołku jak ja nie lubię koperku:P ani zielonej pietruchy:o u mnie dziś było tak jak u Roberty, słonko i zimny wiatr, póki co sucho:) dziewczynki co do mebli kuchennych, czy jasne czy ciemne, na wszystkich widać łapy, niestety:o ale świetnie można je zmyć takimi nawilżanymi ściereczkami - kupuję je w biedronce:P

Bonita na pewno już jesteś, jak się udała wycieczka?

a Terterek po ciężkich wykładach pewnie czmychnął do szwagrów troszkę odsapnąć

jestem wieczorkiem w nadziei że będzie nas tu dziś więcej:) Tereterku dziękuję za fotki 👄 Teraz moment na wyjaśnienia. Wesołek zwróciła uwagę że na fotkach które Wam posłałam nie było Personalnej a raczej była w minimalnych ilościach. Wtedy wydawało mi się to logiczne bo wciąż pstrykała fotki wszystkiemu co jej się rzuciło w oczy:) Jednak dziś kiedy przymierzyłam się do zrobienia prezentacji, przypomniałam sobie że jednak były zdjęcia w pokoju na których powinna być Personalna a te zdjęcia robiła nasza Tereterek. Mimo iż poprzednio zgłaszałam że nie mam wszystkich zdjęć , nie wyjaśniłam sprawy do końca, tym razem poprosiłam Tereterka o ponowne przesłanie wszystkich zdjęć i okazało się że dostałam malutką porcyjkę a nie solidną porcję fotek pstrykniętych przez naszego niestrudzonego Tereterka. Mam nadzieję że znajdę chwilkę bo te fotki do Was przesłać i spokojnie wykorzystać je do prezentacji, bez tych zdjęć prezentacja byłaby do doooopy:D:P Tereterku jeszcze raz wielkie dzięki👄 Beti , facet niczego sobie, młodo wygląda, myślę że pasujecie do siebie, szkoda że nie ma całej sylwetki ale i tak widać że to przystojniak. Wesołku nie strasz przymrozkami bo ja wczoraj świeżutko posadziłam sadzonki i chyba bez sensu bym je teraz przykrywała :O Pomidorki nadal mam w skrzynkach więc z balkonu powędrowały na klatkę schodową i raczej nie zmarzną :)

Zuuziczku a Ty dziś jak się czujesz , mam nadzieję że dziś lepiej 👄

ej a co to ja gienerał :P:D jestem :P :D Cieszę się że Cię widzę mimo słabszej kondycji zdrowotnej👄

hehe:D kondycja do bani ciągle jeszcze niestety, ale nie można się poddawać:)