Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Bonita wakacje u nas są w jednym terminie dla całej Polski,a le ferie zimowe podzielili chyba na cztery terminy po dwa tygodnie i w jednym terminie mają tylko np. 4 czy 5 województw i co roku mieszają by ten sam region nie miał w tym samym czasie co rok wstecz Tokina ciężko Ci będzie, oj ciężko wiem co mówię, bo mój ojczym całe życie zawodowe pływał po kilka miesięcy w roku, a jak osiadł na emeryturze to mamie i jemu zresztą też ciężko było się przyzwyczaić do siebie na codzień:P

Bonitko! Ależ zazdraszczam wyprawy do Chorwacji. Ja bywałam jeszcze w Jugosławii i do dziś są to moje najmilsze wspomnienia. Ja bywałam na wyspie Vis, Split oczywiście, Mostar, Zadar i wiele innych miejsc. Kiedyś obiecałam M, że pokażę mu wszystko, co widziałam i wciąż nam się nie udaje :-(

ja cenię zakwas buraczany dla walorów smakowych, sok z buraka też piję ale on jest słodki. A czy ma walory medyczne? tak mówią, ja nie wiem.

Moze pokazesz Malzykowi jak bedzie na emeryturze Bechemootku. Albo mam lepszy pomysl. Pakuje sie i jedz ze mna. Ty tez jestes samotnik z natury:P Jakos sie dogadamy:P

Zuuziczku, może nie aż tak ciężko:D bo w sumie widujemy się codzień a nie raz na kilka miesięcy :D no ale fakt jest faktem że może być momentami źle. Tyle że on sobie wynajduje jakieś zajęcia w garażu i przynajmniej na kilka godzin znika mi z oczu:D A ja jeszcze nie byłam nigdzie za granicą, nie licząc stref przygranicznych Słowacji i Czech, no i oczywiście zielonej wyspy:(

też chciałabym do Chorwacji, ale mojego namówić to mistrzostwo świata:o pewnie tylko plaże by mi się nie bodobały, bo kamieniste a ja lubię się piaskować:)

Tokino, u nas buraki kisiło się przede wszystkim na barszcz albo do dosmaczenia barszczu :-)

z Terterkiem można śmiało jechać na wyprawę, super towarzyszka i pogada i pomilczy jak trzeba i opiekuńcza bardzo:) przekonałam się na własnej skórze:):):)

Bechemootku, dużo słyszałam dobrego na temat kwasu buraczanego i dawno temu jeden raz próbowałam go zrobić ale tam nie było warzyw, tylko chyba same buraki i coś mi tam wyszło ale zostało szybciutko wylane do zlewu bo zupełnie mi nie smakowało:O

No myślę że Bonitka też nie miałaby nic przeciwko by jechać z Tereterekiem, świetnie się dogadywały , ale nasz Tereterk na razie pewnie nigdzie nie pojedzie :( ale znając jej kozaczą duszę :P to nie wiem nie wiem czy Małżyk utrzyma ją w domu :D

Bechemotku a może dodaj do soku z burków kwaśne jabłko, złamie tę słodycz

no właśnie cziekaw czy jeszcze Terterek wyjedzie na wczasy, czy małżykowi udało się przełożyć rezerwację i urlop, bo jak podanie już pójdzie to tochę jest zachodu z odkręceniem:o

http://www.chorwacja.pl/wyspa-krk.xml Tylko nie moge tutaj znalezc mojego hotelu:( Ja tez lubie piaszczyste plaze Zuziku. Z opalania beda nici:( Ale pospaceruje sobie. Chociaz moze poleze sobie na lezaczku. Do wody i tak nie bede wchodzic:O Bedzie za zimna no i jak ja wejde do morza, to poziom wody tak sie podniesie ze zatonie Wenecja:P

Bonitko :-), jak miło! Szkoda, ze to nie takie proste spakować się i wio!!! i to na dodatek w towarzystwie samotnicy hiihiiih! Samotnik i samotnik - ślimak:-p. Fajnie by nam było! A jeszcze opiekuńczy Terterek i Zuuzik, który marzy o Chorwacji i Tokinka, która tam nie była :-) I widzicie, jak dobrze że mamy siebie? Możemy nawet zaplanować marzeniowe wyprawy!!!!

no tak mnie pozostaje tylko marzyć :( sama tak daleko nigdy nie pojadę, a znaleźć kogoś odpowiedniego do wyjazdu :O eh, lepiej zostanę przy marzeniach :P

Zuuziku, ja mogę wypić taki słodki soczek, nawet wytrzymam. Pomyślałam raczej o cytrynce, bo jabłko dla mnie to brrrrrrrr. Ale matuś kisi i kisi, bo się o mnie martwi i mam zapas :-D

A ja tak sie przyzwyczailam ze malzyk siedzi razem ze mna w domku. Wczesniej wydawalo mi sie tez ze bedzie bardzo trudno. Nawet teraz nie chce mi sie siedziec samej w drugim pokoju przy biurku, chociaz tak byloby wygodniej. Komputerek na stole, jasiedze sobie na kanapie, malzyk 3 metry ode mnie drzemie na fotelu przy telewizorni. I tak jest dobrze, moj swiat jest w porzadku.

i tak trzymaj bonitko:D Bechemotku a nikt nie wyganiał Cię do szpitala z tą anemią?

i to jest to Bonitko, potraficie ze sobą normalnie rozmawiać, macie wspólne zainteresowania a u mnie to... eh, szkoda gadać, dwa zupełnie inne światy:( i zupełnie inne oczekiwania od życia , tego nie da się pogodzić:(

Tokino, kiedyś matuś kisiła buraki tylko z czosnkiem i przyprawami ale kiedyś wpadła na pomysł, że lepszy i bardziej wartosciowy będzie z jarzynką :-). Tylko nie z cebulą, będzie się ślimaczyć :-o

Ja tez moge pic sok z burakow w roznych wersjach. Gorzej z przygotowaniem tego soku. Nie lubie obierac burakow. A ten z kartonu pewnie nie ma tyle witamin tylko piekny kolor. A jak bylam mala dziewczynka malowalam sobie buraczkiem usta:)

Zuuziku, jeszcze nikt z uczonych nie widział moich wyników. Sama z dietetyczką ustaliłyśmy menu. Anemia nie jest taka groźna jeszcze. A trg, to i tak przepisali by Liphantyl, to mama przepisała.

fajnie obiera się gotowane buraki, przyciśnie skórkę i myk odchodzi, ale surowe to faktycznie:P a sok z kartonu to ma pełno konserwantów:o ale są już takie jednodniowe

Bonitko, chyba nikt nie lubi obierać buraków :-o. A te kartonowe to niestety z konserwantami. U nas są takie w sprzedaży jednodniowe, świeże soki. Ale teraz w lecie jakoś nie mogę ich namierzyć :-(

Tokino na pewno potraficie sie przystosowac i znalezc w nowej sytuacji. Zacznij chocby od wspolnego czytania gazety i rozmowy na przeczytany temat. W gazecie codziennej jest tez zawsze powiesc w odcinkach. Przewaznie jakis kryminalik. Enerytura Meza to tez szansa dla Was. Moze byc o wielu lepiej jak jest teraz. Teraz wiadomo, praca, stress...

Bechemootku bierzesz to świństwo ? kurcze ja po nim zupełnie nie moglam spać :O