Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnnn

Pierwsza wizyta u ginekologa.

Polecane posty

Gość nnnnnnn

Mam kilka pytań: jak przebiega wizyta u ginekologa, co trzeba zrobić w gabinecie, czy trzeba się do tego jakoś specjalnie przygotować? Powiedzcie mi, proszę, bo bardzo się denerwuję.Czy trzeba wydepilować okolice bikini?

Gość psychiczne przygotowanie
Przygotuj się psychicznie (o ile w ogóle można do tego się przygotować) na przeżycie "przyjemne" niczym gwałt, molestowanie, brutalne wtargnięcie w fizyczną intymność (badanie) i psychiczną (osobiste pytania). Od wizyty u ginekologa gorszy jest tylko faktyczny gwałt. O ile w przyszłości faktycznie nie zostaniesz zgwałcona, to gwarantuję Ci że gorszego przeżycia ze sfery intymnej nie będziesz miała, nie ma niczego bardziej poniżającego i ochydnego niż wizyta u ginekologa. Nie wiesz co robisz idąc tam...

Gość garfieldowa
Boże, co za bzdury :-o

Gość nnnnnnn
no to mnie pocieszyłaś...

Gość Dorotassssss
Eeee.. ta wyżej ma jakieś niemiłe doświadczenia. Ja na pierwszy ogień poszłam do faceta i byłam dzielna, podstawa to psychika - podchodzisz do niego jak go lekarza, a nie złego oprawcę. Bo w końcu chce dla Ciebie dobrze. Ja się ogoliłam na pierwszą wizytę, mało tego, na pierwszej wizycie byłam u faceta :)

nie czytaj nawet tego co napisała..... psychiczne przygotowanie....bo to jest chore...ja nie wiem gdzie ona była i co to za ginekolog był skoro ona ma taką traumę ja uważam że najważniejsze żebyś zadbała o swoją higienę żeby czuć się komfortowo....najlepiej ubierz spódniczkę żebyś po ściągnięciu bielizny nie paradowała z gołym tyłkiem :) lekarz zapyta jaki jest cel wizyty i Cię przebada nie ma się czego bać ...badanie nie boli chociaż może Ci się wydać z lekka nie przyjemne jeśli się wstydzisz możesz wybrać ginekologa kobietę

Gość psychiczne przygotowanie
No jak ktoś uważa, że obca osoba zaglądająca i gmerająca Ci między nogami to fajne uczucie to jego sprawa. Od tego nawet do normalnego współżycia się można zrazić, ze swoim ukochanym, po takiej ginekologicznej przygodzie z jakimś oblechem. Moim zdaniem obojętne dla psychiki to to nie jest. Tylko nienormalne kobiety znoszą to "normalnie".

ja bym powiedziala własnie ze kazda normalna kobieta podchodzi do tego normalnie- bez emocji. przeciez to lekarz, musi cie zbadac. ani go to nie podnieca ani nie brzydzi.nie słuchaj tej wariatki która koniecznie chce cie nastraszyc. ja z doswiadczenia wiem ze faceci- ginekolodzy sa delikatniejsi od kobiet. ale na pierwszej wizycie byłam u kobiety. tak jak juz ci ktos napisał- załóz spódniczke albo dłuzsza bluzke. depilacja nie jest konieczna- jak kto chce. higiena- to oczywiste. ale nie uzywaj tuz przed badaniem zadnych perfumowanych kosmetyków, bo moga one zafałszowac np. wyniki cytologii lub innego badania ( nie wiem w jakim celu idziesz). na poczatku lekarz wypyta cie o twój cykl miesiaczkowy, kiedy była pierwsza miesiaczka, ile trwaja itp. spyta tez czy współzyłas juz. i pewnie o kilka innych rzeczy tez wypyta- choroby, czy cos cie teraz niepokoi itp. potem badanie na fotelu, zazwyczaj w dwojaki sposób- najpierw z wziernikiem- troche nieprzyjemne ale konieczne zeby zobaczyc szyjke macicy czy np nie ma nadzerki. potem badanie palpacyjne- lekarz wsunie dwa palce do pochwy a druga reka bedzie ugniatał brzuch- sprawdzi w ten sposób budowe macicy i przydatków. ew jeszcze przy badaniu wziernikiem poierze cytologie lub posiew- nie boli. i to wszystko. najlepiej popytaj kolezanek lub mamy czy moze kogos polecic, zawsze lepiej isc do sprawdzonego gina niz do przypadkowego. i nie stresuj sie, powodzenia :)

Gość nnnnnnn
dzięki, już mniej się boję. ;D