Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinaMozeKiedysTancerka

Czy w wieku 16 lat można się nauczyć profesjonalnie tańczyć?

Polecane posty

Chodzi mi o to, że wielu sławnych i utalentowanych tancerzy zaczyna naukę tańca już w wieku 6-7 lat a czasami wcześniej i są na prawdę bardzo profesjonalni i rzadko zdarza się, że właśnie osoby, które mają około 16 lat i dopiero wtedy zaczynają naukę to coś większego osiągają. I właśnie dlatego pytam: czy uważacie, że ja mam szansę się nauczyć profesjonalnie tańczyć czy raczej nie? Mam zamiar nauczyć się Hip-Hopu. Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję :):)

Gość behemłucik
jak ktoś ma chęci , powołanie ?? itp to co szkodzi :D

:):)

w każdym razię będę próbować, zapiszę się na tańce i spróbuję :):):) a może akurat okaże się, że mam talent i powołanie? ;)

Gość Jasne ze tak !
Oczywiscie ze mozesz... i jesli tylko masz na to checi , czujesz muzyke.. nie zastanawiaj sie.. bo kiedys mozesz poczuc niedosyt ze nie sprobowalas. Ja mam 22 lata kiedy bylam w Twoim wieku moja pasja byla lekkoatletyka ktorej poswiecilam sie zupelnie zdobywalam mniejsze i wieksze sukcesy ale zakonczylo sie na kontuzjach i zakonczeniu "kariery" zawsze jednak mialam pociag do tanca i widocznie wyroznialam sie pod tym wzgledem . Teraz zaluje ze kiedys nie sporobowalam zainwestowac w to wiecej swojej energii ... teraz chodze na taniec ale juz tylko dla własnej przyjemnosci... niedosyt pozostaje :) ale cos za cos.. czasy lekkiej atletyki wspominam wspaniale jednakze teraz z doswiadczenia wiem ze warto dac sobie szanse sprobowac czegos jeszcze zanim zdecydujemy sie poswiecic cala swoja energie jeden dziedzinie 3mam za Ciebie kciuki daj z siebie wszystko!

Dziękuję nardzo :* na pewno Twoje słowa bardzo mnie zmotywują i mi pomogą i za każdym razem będę je wspominać! :)

Gość karaluch łuhuhuhuh
następna nastolatka, która naoglądała sie tańca z gwaizdami, you can dance czy gwiazdy tańczą na lodzie i teraz chce zostać tancerką. :D

a załóżmy, że jakieś dziecko, co ma 5 lat zacznie teraz tańczyć a np nie wie co to You Can Dance to za 10 lat tez powiesz: na pewno oglądał You Can Dance...?

Gość behemłucik
i zaczęła się ostra wymiana zdań to lubiem :classic_cool:

Gość karaluch łuhuhuhuh
ale ono tego nie wiem, a Ty wiesz. Więc przytaczanie takiego arkgumentu jest w ogóle bez sensu.

a czy każdy, kto zacznie tańczyć od razu musi zacząć prez program a nie dlatego, że po prostu tak czuje? A poza tym te programy mogą mi tylko pomóc, tzn mogą mnie zmotywować itp. I dla Twojej wiadomości: gdybym chciała zacząć przez program You Can Dance to bym już zaczeła 3 lata temu jak była 1-sza edycja a nie teraz jak jest 5-ta.

Gość zuzia897
hehe pewnie ze tak :) Wpadaj do Opola do royal dance center i nauczymy cie wywijac na parkiecie ;p

Gość kwiatuszekzmalty
Oczywiscie ze tak :) Ja ucze się od 11 roku i juz bylam na wielu zawodach. Taniec jest dla kazdego, w kazdym wieku :) Trzeba tylko chciec i miec opdowiednich nauczycieli. Ja bardzo sobie cenie moich z Royal dance center bo to dzieki nim zaszlam tak dlaeko

Gość gość
Modzna