Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dokianka

Moje dzieci nie chca miec dzieci!

Polecane posty

Gość dokianka

Syn powiedzial mi ze mysli o dokonaniu wazektomii, bo jego zona tego chce. Corka powiedziala mi ze nie zamierza zostac matka, jestem zalamana. Myslicie czy w wieku 44 lat, moge zostac jeszcze matka!?

Gość mozesz zostac ale
moze popelnilas jakis bląd wychowawczy, skoro nie chcą? Nie popelniaj go przy nastepnym dziecku.

Gość dokianka
Bylam dobra matka, a oni teraz robia takie numery. Syn ma 25 lat, corka 24. Skonczyli studia, liczylam na to ze po ich ukonczeniu nauki beda mysleli o potomstwie.

"moze popelnilas jakis bląd wychowawczy, skoro nie chcą? " a więc można świadomie decydować się na dzieci, a nie można świadomie decydować się na ich brak?????

Gość dokianka
Wychowalam dzieci ale wnukow juz od nich nie dostane. Liczylam na to ze zostane w koncu babcia. Jestescie pewna ze kolejna ciaza, w moim wieku nie bedzie zagrazala mojemu zyciu? I jak powinnam przekonac meza? Ktory powiedzial ze nie chce miec 3 dziecka!

Gość kocur chodzi o bład
wychowawczy tego typu, ze na ogól ludzie ze wspaniałych rodzin,ze swietnym dzieciństwem, chca to powtórzyc w swoim zyciu. Moze ich dziecińswto i matka na jego tle nie najlepiej im sie kojarzy? Moze jako meczennica, ktora cos w zyciu przegrała? Poza tym mlode sa jeszcze, moga 5 razy zmienic zdanie.

decyzje o posiadaniu dzieci pozostaw im,najprawdopodobniej nie dojrzeli do macierzynstwa/tacierzynstwa,nie powinnas naciskac,lepiej zdecydowac sie na brak potomstwa,niz posiadanie bez milosci.

Gość Wcale się nie dziwię
Twojemu mężowi, że nie chce mieć 3 dziecka po tylu latach przerwy!!! Nie załamuj się, bo Twoim dzieciom na pewno sie jeszcze odmieni i zostaniesz babcią. Gwarantuję!!! A jeśli można spytać, to córka i syn są w stałych związkach?

Gość dokianka
Syn ma juz zone, niedawno skonczyl studia, i oswiadczyl mnie ze pomyslal o takim zabiegu jak wazektomia. Corka ma narzeczonego, ale powiedziala ze dziecka miec nie chce, a za maz wychodzi tylko po to zeby miec meza.

Gość dokianka
W stalych! Nawet powiedzieli mi o tym co planuja w przyszlosci, jestem kompletnie zalamana.

mam wrażenie, że autorka to jakaś desperatka - chcę albo wnuków albo będzie namawiać męża na własne dziecko. Byleby jakiś niemowlak znalazł się w jej ramionach. Nie chcą - ich sprawa. Może to wygodnictwo, egoizm...jak zwał tak zwał - mają do tego prawo.

Gość Co za baba....
na miejscu syna nie godziłabym się na wazektomię, jeśli to jego żona nie chce mieć dzieci.. Nigdy nie wiadomo, czy to małżeństwo przetrwa. Niech ona sobie podwiąże jajniki, jak jest taka mądra.. To akurat synowi ewidentnie wybiłabym z głowy... Co do córki - to jeśli ma 24, czy 25 lat, to jeszcze ma mnóstwo czasu... I wszystko jej się jeszcze może zmienić. ale jedno jest pewne - skoro Ty tak bardzo potrzebujesz zająć się maleństwem, to nie naciskaj swoich dzieci, tylko zaadoptuj jakieś maleństwo - a mało takich jest w domach dziecka, albo mało kobiet chętnych oddać swe dziecko do adopcji???!! Kiedy przymuszasz, to nie dziwię się, że dostajesz taki a nie inny odezw od swoich dzieci... W tym względzie zdecydowanie puknij się w głowę..

Gość cnbmcbvc
Ja też nie chce mieć dzieci a rodzina nalega ;) Na miejscu twoich dzieci absolutnie bym się nie tłumaczyła ze swoich decyzji, to ich życie, nie twoje. Ja jestem po zabiegu więc na bank dzieci się nie dorobie ;)

Gość cnbmcbvc
Uczucie? O jakim uczuciu mówisz? Słyszałam o spirali i co z tego? A Ty słyszałaś o kobietach które pomimo spirali zachodzą w ciążę? Bo ja znam kilka takich w tym jedną która urodziła chore dziecko dzięki spirali, więc dziekuje za taką "pewną" opcję.

Gość gosijka
nie ma co sie przejmowac :) moj brat tez zawsze mowil, ze nigdy przenigdy dzieci :) a jak mi sie synek urodzil, to oka z niego zerwac nie mogl :) sam teraz mysli o maluszku :D Zycze Ci wytrwalosci, jesli zdecydujesz sie na swoje wlasne, zycze Tobie i Twojemu Malenstwu wiele wspanialych chwil spedzonych razem :)

Gość pieniadze tez sa potrzebne do
co z tego, że byłaś dobrą matką, ale żyliście może bardzo biednie i to może być powodem, tak jak u mnie, mamy jedno dziecko i żadnego więcej, ponieważ nie chcę aby moje dziecko cierpiało biedę tak jak ja.