Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gin mi odmówił

Kto zasługuje na darmową cytologię?

Polecane posty

Gość gin mi odmówił

Byłam jakiś czas temu u ginekologa państwowego i nie chciał mi zrobić badania cytologicznego, bo nie miałam jakiegoś zaproszenia z nfz. Skąd wziąć to zaproszenie? Na różnych stronach czyta się raz że badanie jest darmowe dla każdej kobiety, na innych że tylko w wieku 25-do ileś tam. Ja mam 23 i nigdy jeszcze nie miałam robione cytologii, bo po pierwsze jeszcze rok temu nie wiedziałam co to w ogóle jest i po co to się robi - niby skąd miałam wiedzieć? Potem zobaczyłam jakiś ploakat u zwykłego lekarza i wtedy poszłam o ginekologa zrobić tą cytologię, ALE nie chciał mi je zrobić przez brakujące zaproszenie z nfz... a ludzi się zastanawiają czemu kobiety nie robią cytologii. Nie wiem już co mam zrobić, chyba będę musiała iść prywatnie, bo zaproszenia jak nie było tak nie ma. Wszędzie pisze, że cytologia kosztuje 30-50 zł, ale zapominają do tego doliczyć koszt wizyty u prywatnego gina - następne 5 dych, czyli razem 100zł. I jak się tu dziwić, że kobiety nie chodzą na cytologię!

Gość gin mi odmówił
up

Gość polehka
nie wiem skad, ja dostalam poczta ale to bylo na bepladne badanie raka szyjki macicy nie tylko na cytologie i jako lekarz ginekolog powinien normlanie ci to zrobic (choc faktycznie, moj np panstwowy cytologie robi mi srednio raz na 4 lata :O )

Gość polehka
bezplatne*

Gość gin mi odmówił
a ile masz lat? chodzi mi czy powyzej 25

Jezeli jestes ubezpieczona to cytologie gin powinien Ci zrobic za darmo nie zaleznie od tego ile masz lat. Ja tez mam 23 lata i nigdy nie mialam problemu ze zrobieniem cytologii. Jak musialam zaltwic sobie recepte na anty i poszlam w przychodni do innego gina niz zawsze bo moj byl na urlopie to przed wypisaniem recepty przestudjowal moja karte i pierwsze co powiedzial ze za nim ja dostane to musi mnie zbadac i zrobic cytologie bo od dwoch lat nie robilam. Mialam w tedy 20 lat.Wydaje mi sie ze to zalezy od checi lekarza moze nie chcialo mu sie.Cytologia powinna byc robiona raz w roku i nie trzeba na nia zadnych zaproszen i skierowan. Zaproszenie trzeba miec na badania pod katem raka szyjki macicy

Gość Faya
idź do innego, powinnaś to mieć za darmo a ja byłam prywatnie i gin skasował 15 za cytologię