Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiaca sie mama***

CZY to prawda ze kilkumiesiecznemu chlopcu trzeba

Polecane posty

naciagac napletek zeby nie bylo stulejki ? czy ktos tak robil ?

Gość ala83
tak to prawda i trzeba to nrobic codziennie podczas kapieli dziecka

Gość zzzzzzzzeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bzdura nie powinno się w ogóle ruszać siusiaka do pierwszego roku życia, odciąganie to stary pogląd

Gość ala83
tez tak myslałam a teraz moj syn ma kłopoty z tym czeka go zabieg

Wiecie, ja też byłam taka ogłupiała, bo kogo bym nie pytała o opinie to każdy miał inne teorie na ten temat włącznie z lekarzami. Jednak większość mówiła żeby do roku nie ruszać bo ściągając zbyt wcześnie można uszkodzić błonki które tam są i właśnie wtedy doprowadzić do przyklejania napletka. Dopiero po pierwszych urodzinach zaczęłam próbować odciągnąć przy kąpieli , ale nic na siłę. Teraz synek ma 2 latka i lekarka zaleciła żeby zacząć to robić regularnie i nie panikować. Dopiero jak do 4 urodzin nie da sie ściągnąć napletka, należy konsultować to z chirurgiem, no chyba że nawracają się infekcje, wtedy trzeba prędzej działać. Miesiąc temu kiedy próbowałam odciągnąć nie widziałam choćby czubka żołędzi, teraz widzę już prawie cały.

Gość nhlidefw'oghdwrQ
nie trzeba ja mojemu tak nie robiłam a JAK podrósł nauczyłam higieny zabieg żadne zło nacięcie naskórka a nie zabieg a widziałąm jak pewna matka pazurem zrobiła poważne ała swojemu maleństwu

Mój syn ma teraz 11 lat,gdy miał może 4 latka lekarz kazał mi to robić.

Zabieg polega na odciagnieciu napletka na sile moze krwawic i mocno spuchnac u moich synow bylo dramatycznie ale teraz wiem ze im szybciej sie to zrobi tym lepiej moi chlopcy byli duzi zrob to zaraz po roku a nawet wczesniej naprawde.

moj synek ma tak jak na pierwszym zdjeciu tzn ze ma stulejke ? nikt tego nie stwierdzil , czy powinnam sie martwic ma 4 lata

Gość 300 zł-nie liczac skarpetek
pierwszym operacyjnym czy zwykłym?

Tak jak mówiłam, mój mały miesiąc temu nawet tak jak na pierwszym zdjęciu nie miał, ale odkąd zaczęłam regularnie odciągać to jest ogromna poprawa. Lekarz zapisał maść o nazwie benovate to jest steryd z antybiotykiem, pomaga w uelastycznieniu skóry, ale dostał go bo zrobiły mu się guzki na penisie i okazało się że była infekcja. Smarujemy sam czubek 1-2 razy dziennie

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
mój syn ma 3 MIESIACE, LEKARZ JUZ OD PIERWSZEGO miesiaca mowil aby delikatnie to robic podczas kąpiei, koleżanki tego nie robiły i dzis ich dzieci są po operacjach nacinania, nie ma reguły, niektórym samo sie robi

ma tak ja na pierwszym zielonym - jak jest duzy oczywiscie tzn ze ma stulejke i co mam mu naciagac ? czy to juz za pozno ? ma 4 latka

No i właśnie dla tego potem jesteśmy ogłupiałe, każdy mówi inaczej. Ja postanowiłam jednak zaufać lekarzowi prowadzącemu. Mam nadzieje że będzie ok i uda się całkiem ściągnąć skórkę

Gość dokladnie to samo mysle

Po pierwsze jest tzw sklejka i stulejka to pierwsze to przyklejenie napletka a drugie zrosniecie i w 90 % chlopcy maja sklejke tego sie nie nacina tylko odciaga na sile robi to chirurg.nie robcie na wlasna reke to moze siue zle skonczyc mikro urazy ktore zaburzaja czucie a nawet uwiezienie zoledzi wtwdy to tylko pogotowie zeby nie doszlo do martwicy.

Gość u mnie w przychodni na
wizycie lekarka "zrobiła to" synkowi i kazała odciągać podczas kąpieli więc tak robię. Syn ma 2 lata i nie ma jak na razie żadnych problemów.

Gość brak pomysłów.............
nam lekarka kazała tylko podczas kąpieli naciągać skórkę pod wodą, jeśli jest opór to nic na siłe i tak co każdą kąpiel powoli. ma teraz 10 miesięcy i ładnie się odciąga