Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca .......

Jakie są wasze sprawdzone metody, środki ect .... na KOLKĘ ???

Polecane posty

Gość pytająca .......

Witam wszystkich czytających ten post . Mamy proszę polećcie mi coś na kolkę . Mojej córce strasznie dokucza kolka , a jak na razie nic nie daje efektu , mała krzyczy , wije się z bólu , a ja nie umiem jej ulżyć.Stosowałam już : masaż brzuszka , termofor , ciepłą pieluszkę ,esputicon , Plantex nic.. Może mi poradzicie , podzielcie się doświadczeniem .......

Gość aaaaaaaaaaaniuniaaaaaaaaaaaa
Witam, mojej pomógł espumisan, ciepła(nie gorąca, ale mocno ciepła) pieluszka, krople sab-simplex(ale to już pod koniec)i woda koperkowa.ta woda jest super.Tak naprawdę, to na każde dziecko działa coś innego, więc trzeba próbować.I jeszcze takie pomarańczowe krople, od pierwszego m-ca, ale nie pamiętam nazwy-dostępne w aptece bez recepty.

Gość aaaaaaaaaaaniuniaaaaaaaaaaaa
o właśnie te pomarańczowe krople to infacol.są super

Gość do góry .......hej
podnoszę i dziękuję

Gość mamajulkirerere
kobitki, moja mala miala straszne kolki,wyprobowalam chyba wszystkie dostepne leki na rynku i przypadkowo trafilam na czopki homeopatyczne SPASCUPREEL -POMOGŁY ODRAZY I SA BEZPIECZNE,POLECAM!

Mojej córeczce pomagało suszenie ciepłym strumieniem suszarki na brzuszek, ale przez spioszki czy tetrową pieluszkę, nie na goły brzuszek... Ten szum z suszarki tez pomagał jej sie uspokoić.... i zasnąć :-) Potem często jak była marudna to kładliśmy do wózka, bujaliśmy wózek i załączaliśmy suszarkę ( w ręce ja trzymalismy lub wieszaliśmy na specjalnym haczyku) i zaraz spała :-)

Gość do góry .......hej
a jak dawkujecie sab simplex???

Gość u nas
też sprawdzil się debridat polecam

mojej córce pomógl tylko sab simplex niemiecki i przez pewien czas brała debridad, który też jest dobry na likwidacje róznych problemów związanych z brzuszkiem

Gość do góry .......hej
jak dawkowałaś sab simplex??

my dawaliśmy i sab simplex, wodę koperkową, esputikon, espumisan, ciepłe pieluszki na brzuszek, noszenie w pionie po jedzeniu przez 30 min, a pomogły nam dopiero masaże brzuszka i stópek przed każdym jedzeniem. brzuszek masuje sie zgodnie ze wskazówkami zegara, a masaż stópek poprawia trawienie- neurolog nam polecił. możesz spróbować:)

u nas pomagał sab simplex, bobotic i czopki homepoatyczne viburcol sab simplex dawałam tak: pierwsze opakowanie wg instrukcji czyli po 15 kropelek do każdego karmienia, drugie opakowanie dawałam po 10 kropel 3x dziennie, potem już tylko sporadycznie, najczęściej na noc!